220 találat a(z) veszteség cimkére

Egyéni vállalkozás megszüntetése Kérdés

Túlméretezett beruházások, tömött raktárak: fontos teendők, hogy megmenthesse cégét a csődtől Cikk

Ha egy vállalkozás csődbe megy, az általában nem máról holnapra bekövetkező, elkerülhetetlen sorscsapás. Előfordul, hogy nem a fizetni nem akaró vevők, hanem a cég túlméretezett beruházásai, a már csak veszteséget termelő üzletágak, termékek, az átgondolatlan termékfejlesztések állnak a háttérben.

Osztalékelőleg veszteséges évben Kérdés

Átadja a víziközmű-szolgáltatást az államnak a gyulai önkormányzat Cikk

Átruházza a magyar államra a víziközmű-szolgáltatási ellátási kötelezettségét és az ahhoz kapcsolódó vagyonelemeket a gyulai önkormányzat – határozott a Békés vármegyei város képviselő-testülete pénteki rendkívüli ülésén, közölte az MTI.

A veszteség az veszteség – Értékvesztett hatósági áras termékek és banki csőd Cikk

Az értékvesztés szó hallatán általában valamilyen fizikai behatásra – beázott, kigyulladt a raktár, sérült a készlet – vagy követelések kapcsán az üzleti partner pénzügyi nehézségeire gondolunk. Pedig a hatósági ár, vagy adott esetben a bank csődje is állhat a háttérben – az alábbi esetek ezt példázzák.

Milyen veszteségek írhatók le a társaságiadó-alapból, és meddig? 2. rész Cikk

Kétrészes cikksorozatunkban a 2015-2023-ban keletkező veszteség (negatív adóalap) felhasználása mellett bemutatjuk, hogy a 2014-ig keletkezett elhatárolt veszteség milyen feltételekkel csökkentheti a társaságiadó-alapot.

Elszámolható-e ráfordításként a hackertámadás miatt rossz bankszámlaszámra utalt, meg nem térülő veszteség? Kérdés

Milyen veszteségek írhatók le a társaságiadó-alapból, és meddig? 1. rész Cikk

Kétrészes cikksorozatunkban a 2015-2023-ban keletkező veszteség (negatív adóalap) felhasználása mellett bemutatjuk, hogy a 2014-ig keletkezett elhatárolt veszteség milyen feltételekkel csökkentheti a társaságiadó-alapot. Az első részben az átalakulással, egyesüléssel, szétválással (szervezeti változással) létrejött adózókra, a kedvezményezett eszközátruházást alkalmazó adózókra vonatkozó előírásokat, illetve a többségi befolyással rendelkező személy változása esetén alkalmazandó szabályokat ismertetjük.

Háború miatt elúszott előleg Cikk

„Egyik ügyfelem egy ukrán üzleti kapcsolata miatt korábban kb. 30 millió forintnak megfelelő összegű előleget utalt át partnerének. A partner gyára azonban a jelenleg folyó háborúban megsemmisült, így valószínűsíthetően sem az előleget, sem a termékeket nem fogja meg-, illetve visszakapni. Ebben az esetben mi a teendő?” – kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Történelmi méretű veszteség az MNB-nél Cikk

Hiába nyert nagyot a forint gyengülésén a jegybank tavaly, a brutális kamatkiadások miatt 402 milliárd forint veszteséggel zárt – írja a hvg.hu. Idén a veszteség még nagyobb lehet, a jegybank saját tőkéje szinte biztosan negatívba fordul. A kormánynak veszteségtérítést kellene fizetnie, de nagyon úgy tűnik, hogy ezt meg akarja spórolni.

Tao-ból kivába áthozott veszteség felhasználása Kérdés

Kriptojövedelem angol adóügyi személynél Kérdés

Kriptovaluta Kérdés

Kedvezményezett átalakulás miatt elszámolt veszteség adóalap-korrekciója Kérdés

Ráfizethetnek a boltok a kötelező akciós rendelet miatt – mutatjuk a részleteket Cikk

Pár napja jelent meg a 162/2023. kormányrendelet a háborús élelmiszerár-infláció csökkentése érdekében szükséges intézkedésekről, azonban számos részlet még nem tisztázott, sok értelmezési kérdés várható ezzel összefüggésben – figyelmeztet a Niveus Consulting Group.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tárolási díj áfatartalma

Bunna Erika

adótanácsadó

Ingatlanhasznosítás Horvátországban

Bunna Erika

adótanácsadó

Folyamatos szolgáltatás angol adóalanynak

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink