153 találat a(z) vendéglátás cimkére
Amit az őstermelők kis mennyiségű értékesítéséről tudni érdemes Cikk
Írásunkban összefoglaltuk, ki minősül kistermelőnek, ezen belül ki tartozik az I. és ki II. kategóriába, mi számít kis mennyiségű értékesítésnek az egyes kategóriákon belül, illetve ezek a kistermelők hova, mit, milyen mennyiségben és milyen feltételekkel értékesíthetnek.
2800 vidéki büfé kap egymillió forintos állami támogatást Cikk
Összesen 2,8 milliárd forint értékű vissza nem térítendő forrásra pályázhat keddtől országszerte 2800 vidéki, egész évben nyitva tartó büfé – jelentette be közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Az érintetteknek igyekezniük kell, a támogatást a beérkezés sorrendje alapján határozzák meg.
Adómentes borravaló: vajon mire gondolhat Orbán Viktor? Cikk
Várhatóan az őszi adócsomagból derülhet majd ki a borravaló beígért adómentességére vonatkozó konkrét javaslat. Nézzük, miről lehet szó, hiszen bizonyos körben jelenleg is adómentes a borravaló! Cikkünkben összefoglaltuk a hatályos tudnivalókat.
Balatoni vendéglátókat ellenőrzött a Nébih Cikk
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés folyamán Balaton környéki vendéglátóhelyeket is vizsgáltak. A szezon elején, a július második hetében végzett ellenőrzések során a hatóság mintegy 245 kg terméket vont ki a forgalomból, valamint 4 esetben indított eljárást – írja honlapján a Nébih.
Nem mindegy, hogy borravaló vagy szervizdíj Cikk
Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott szervizdíj megegyezik-e a borravaló fogalmával, illetve felszámítása esetén kell-e, illik-e további borravalót is adni. A fizetési módok között számos különbség van, a többi között az adózás módjában és az önkéntes jellegében is. A nemzeti versenyhatóság azt javasolja a fogyasztóknak, hogy gondolják végig kit kívánnak díjazni borravalójukkal, és ennek megfelelően döntsenek – hívja fel a figyelmet honlapján a Gazdasági Versenyhivatal.
A nap kérdése: hogyan lehet jól beosztani a munkaidőt vendéglátóipari vállalkozásnál? Cikk
Egy melegkonyhás étteremben foglalkoztatottak munkaidő-beosztási gyakorlatát vázolta fel kérdésében olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd, compliance szakértő válaszolt.
DRS-díj vendéglátásban Kérdés
5 százalékos áfa alkalmazása vendéglátásban Kérdés
Üzleti találkozó vendéglátása Kérdés
Borravaló és felszolgálási díj – milyen adó- és járulékfizetési kötelezettséget jelent a vendéglátóhelynek? Cikk
Egyre több vendéglátóhelyen találkozunk az étel- és itallapon, illetve a kapott számlán felszolgálási díjjal, ami a fogyasztás összegének meghatározott százalékában (általában 6–15 százalék) kerül meghatározásra. Cikkünkben a a felszolgálási díj társadalombiztosítással összefüggésben felmerülő kérdéseit járjuk körbe.
Betétdíj és göngyöleg Kérdés
Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés
Szervízdíj adózása befogadói oldalon Kérdés
Balatoni vendéglátóhelyeket ellenőrzött a Nébih Cikk
A balatoni vendéglátóhelyek élelmiszerbiztonsági szempontból megfelelőek, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei többségében csak kisebb szabálytalanságokat állapítottak meg – közölte a hivatal.