115 találat a(z) vagyon cimkére

Több mint 1 százalékkal emelkedett a befektetési alapokban kezelt vagyon májusban Cikk

A befektetési alapokban kezelt vagyon májusban 1,1 százalékkal, 175 milliárd forinttal növekedett, így a hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai 15 793 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban – közölte a Bamosz pénteken az MTI-vel.

Nem kedvezményezett átalakulás esetén áfabevallás Kérdés

Elismert költség Kérdés

MNB: háromszáz milliárdos betétbiztosítási, szanálási vagyon védi a bankrendszer biztonságát Cikk

A banki betéteseket védő Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) vagyona idén január végén bő 167 milliárd forint volt, a szanálással helyreállítható banki működés finanszírozásában segítő Szanálási Alapé pedig közel 128 milliárd forintot tett ki – jelentette be pénteki közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A L'Oréal örököse lett az első nő 100 milliárd dollár feletti vagyonnal Cikk

A L'Oréal francia kozmetikai cég örököse, Francoise Bettencourt Meyers a világon az első nő, akinek a vagyona elérte a 100 milliárd dollárt – közölte az MTI.

362 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon novemberben Cikk

Novemberben 2,8 százalékkal, 362 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) tagjai a hónap végén 13 318 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban – közölte a Bamosz csütörtökön az MTI-vel.

Jegyzett tőkén felüli vagyon végelszámoláskor Kérdés

Eltitkolt vagyon: a vagyonelemeket nyilvántartó hatóságok adatait is látja NAV Cikk

Több millió forintos adótartozásának végrehajtását akarta elkerülni egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfi azzal, hogy megpróbálta eltitkolni a vagyonát – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

Mintegy 2700 milliárd forint értékű, döntő többségében NER-vagyon lapul a magántőkealapokban Cikk

A G7 számításai szerint mintegy 2700 milliárd forintot ért az a vagyon, amit magyarországi magántőkealapokban helyeztek el tulajdonosai 2022. december 31-én. Ez a 2022-es 68 ezer milliárd forintos hazai GDP 4 százaléka. A 41 tulajdonosnál koncentrálódó vagyon így a magyar gazdaság nem csekély szeletét fedi le – írja a g7.hu.

Önkormányzati vagyon átadása Kérdés

Vagyonkezelő alapítványok 2. Alapító, átadott vagyon Cikk

Írásunkban folytatjuk a vagyonkezelő alapítványok bemutatását. E részben szó lesz többek között az alapítvány részére átadott vagyonról, annak mértékéről, az átadás módjáról, valamint az alapító személyéről, az alapító és az alapítói jogokat gyakorló jogairól és feladatairól.

Ingatlan eladása céggel Kérdés

Végelszámolás, ingatlan kiadása a tulajdonosoknak Cikk

Van egy kft., amely hat éve nem működik a tulajdonosok betegsége miatt. A férj 76, a feleség 73 éves. A kft.-t egyszerűsített végelszámolással szeretnék megszüntetni. A kft.-nek a tulajdonában van egy kisebb ingatlan, amelyben az élelmiszerüzletet működött 2017-ig. Az ingatlan a főkönyvi kivonatban 4 millió forint értékben szerepel. Végelszámolás esetén mi a teendő? Hogy kell eljárni, hogy kell kivezetni, milyen módon kerül át a kft. tulajdonosainak nevére? Olvasónk kérdéseire Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló válaszolt

1700 milliárd forint fölé nőtt a második negyedévben az önkéntes pénztári vagyon Cikk

Az önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona megtorpanást követően 1700 milliárd forint fölé nőtt az idei második negyedévben, ami eddig nem tapasztalt szintre emelte a pénztárakban kezelt nyugdíjmegtakarításokat – közölte friss adatai alapján az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) szerdán.

68 ezren nagyon jól élnek Magyarországon, csak a pénzügyi vagyonuk több 1 millió dollárnál Cikk

Magyarországon mintegy száz embernek van 100 millió dollárt meghaladó pénzügyi vagyona, ők ezzel globálisan is az ultramagas pénzügyi vagyonnal rendelkező magánszemélyek közé tartoznak – derül ki a Boston Consulting Group (BCG) stratégiai menedzsment tanácsadó cég Global Wealth Report 2023 című jelentéséből. A magyar ultragazdagok a teljes hazai pénzügyi vagyon 15 százalékával rendelkeznek, ami meghaladja a 13 százalékos világátlagot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás M lap

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink