61 találat a(z) várandós cimkére

Csed naptári alapja Kérdés

Katás vállalkozó támogatás Kérdés

Amikor felmondana a munkáltató, de mégsem teheti meg Cikk

Mielőtt a munkáltató felmondással szüntetné meg a munkavállaló munkaviszonyát, számos szempontot kell figyelembe vennie, így például azt, hogy a jogviszony határozott vagy határozatlan időtartamú, a dolgozó nem várandós-e, védett korú-e, a tervezett intézkedés indoka jogi szempontból is megállja-e a helyét stb. Körültekintően kell eljárnia, ellenkező esetben könnyen szembe találhatja magát a jogellenes munkaviszony megszüntetés jogkövetkezményeivel.

Hallgatói gyed vagy ev utáni csed Kérdés

Katás várandós kismama munkaviszonyt létesít – mennyi csedre, gyedre számíthat? Cikk

A katás adózási forma sok egyéni vállalkozónál a legjobb választás, hogy a legalacsonyabb ráfordítással, a legtöbb jövedelmet szerezhesse. Akkor szokott gond lenni, amikor a katás vállalkozó például várandós lesz és szembesül azzal, hogy az egészségbiztosítási ellátások (mint táppénz, csed, gyed) meglehetősen alacsony összegűek. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan tud a katás egyéni vállalkozó munkaviszony létesítésével nagyobb összegű csedet, gyedet realizálni.

Várandós munkavállaló: mennyibe kerül a munkáltatónak? – 1. rész Cikk

Egy várandós, majd gyermeket szült munkavállaló távollétre és különféle ellátásokra lehet jogosult, ebben az időszakban a munkáltató a munkájára nem számíthat, hiszen vagy már nem dolgozik – akár az egészségügyi állapota miatt, akár, mert nemsokára megszületik a gyermeke –, vagy gyermekgondozás céljából otthon van a gyermekével. Erre joga és lehetősége is, számos munkáltató azonban nem veszi jó néven a várandósságot, mivel jó ideig nem számíthat a dolgozóra, és még bizonyos mértékű költséget is jelent számára.

Fizetés nélküli szabadság megszüntetésének feltételei Kérdés

Katás egyéni vállalkozó mellett újra babát vár Kérdés

A leggyakoribb hibák, amiket egy várandós munkavállaló elkövethet Cikk

Nem egyszer fordul elő, hogy egy munkáltató, amikor a tudomására jut, hogy a munkavállalója várandós, különféle módszerekkel próbálkozik, hogy a költségeit csökkentse. A munkavállalók sokszor nincsenek tisztában a jogaikkal, belemennek olyan alkukba, amelyekbe nem kellene, és mindezek negatív hatással lesznek a munkaviszonyára, az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásaira, a család jövedelmére. Cikkünkben azt nézzük meg, mire érdemes leginkább odafigyelnie egy várandós kismamának, milyen jellemző hibákba futhat bele.

Munkanélküli szülők, várandós anya – milyen ellátásokat, támogatásokat kaphatnak? Cikk

Egy gyermek érkezése a családba általában nagy öröm, azonban anyagi szempontból nem mindig megfelelő az időzítés az új családtag fogadására. Előfordulhat olyan helyzet, amikor mindkét szülő elveszíti a munkáját, vállalkozásuk nem hozza a várt eredményt, szünetel, nem sikerül elhelyezkedni. Az anya egy ideig nem fog tudni dolgozni a szülést követően, az apa pedig munkanélküli. Mire jogosultak a szülők, a család, milyen ellátásokat, támogatásokat kaphatnak ebben az esetben? Ezt vizsgáljuk meg cikkünkben.

Várandós kismama külföldi ellátása, biztosítása Cikk

Magyarországon 365 napot meghaladó magyar egészségügyi biztosítással rendelkező állapotos nő Németországba költözne, a születendő gyermek apjához, aki német állampolgár, Németországban dolgozik, ott biztosított, nincsenek összeházasodva. Szülés után a csed és a gyed folyósításának van-e valami akadálya amiatt, hogy Németországban szül, illetve ott él? A csed és gyed folyósításának ideje alatt – magyarországi biztosítási jogviszonyára tekintettel – milyen egészségügyi ellátás illeti meg Németországban? – kérdezte olvasónk. Czeglédi Bernadett munkajogi és társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Mikor éri meg munkahelyet váltani várandósság esetén, szülés előtt? Cikk

Többféle élethelyzet adódhat az ember életében, sok esetben több éve ugyanott dolgozik, és onnan megy szülni, vagy éppen munkahelyet vált, majd kiderül a várandósság. De az is lehet, hogy várandós a munkavállaló, amikor megtalálják egy kihagyhatatlannak tűnő álláslehetőséggel. Milyen esetekben éri meg váltani, ha valaki már várandós, vagy ha éppen már egy ideje tervezi a munkahelyváltást is, de a családtervezést is. Cikkünkben többféle példán keresztül mutatjuk be, mikor érdemes munkahelyet váltani.

Várandós kismama külföldi ellátása, biztosítása Kérdés

Biztosítási jogviszony jövedelem hiánya esetén Kérdés

Munkaviszony megszüntetése a munkáltató felmondásával Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsítetett foglalkoztatás hétvégén

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Foglalkoztatási bejelentés elmulasztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs