160 találat a(z) tulajdonos cimkére

Figyeljen üzleti partnerére! Lehet, hogy már több céget is bedöntött! Cikk

Magyarországon az elaprózott cégstruktúrához nehezen átlátható tulajdonosi szerkezet társul. A csaknem 600 ezer magyarországi cég közel egymillió aktuális állapot szerinti tulajdonosa és cégvezetője szövevényes kapcsolati hálót alkot, s a vállalkozások jelentős része kapcsolódik tönkrement, bedöntött vagy adósságot görgető más cégekhez.

Veszteséges kft. – kaphat-e fizetést a cégtulajdonos? Cikk

Az új Ptk. a gazdasági ésszerűség rovására is korlátozhatja a kft.-tulajdonosok kifizetését – írja a legfrissebb HVG.

Szocho-kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. egyik tagja, aki egyben ügyvezető is (teljes aláírási jogosultsága van) munkaviszonyos a kft.-ben. Elmúlt 55 éves. Érvényesíthető rá szociális hozzájárulási adó kedvezmény? Ha igen, nem okoz problémát, hogy ő egyben a kft. egyik tulajdonosa?

Cégtulajdonos GYED-en Kérdés

Alapíthat-e Kft-t gyed-en lévő személy, az ügyvezetéssel másik személyt bízna meg, ő személyesen nem működne közre, csak tulajdonos lenne, így megtarthatja-e az ellátást. Köszönöm szépen.

szövetkezeti üzlet öröklése Kérdés

Szövetkezeti tag halála esetén, hogyan kell elszámolni az örökössel, ha az nem tagja a szövetkezetnek? A szövetkezet kft- vé alakulása esetén mi a teendő a külső üzletrész tulajdonosokkal, el kell velük számolni, vagy ha akarnak kft tagok lesznek? Eddig nem volt szavazati joguk, de minden másban, például osztalék stb. a tagokkal egyformán részesültek.

Elhunyt tulajdonos üzletrészének értékesítése - hogyan kell könyvelni? Cikk

Egy kft. többségi tulajdonosa elhunyt. Az üzletrészt a cég visszavásárolja. De hogyan kell ezt könyvelni? Olvasónk kérdésére az Adózóna szakértője, Nagy Norbert válaszol.

Ügyvezető munkaviszonyban: papírok, amiket módosítani kell Cikk

Milyen papírokat kell módosítani, ha az ügyvezető már nem megbízási jogviszonyban, hanem munkaviszonyban látja el? Olvasói kérdésre, az Adózóna szakértője válaszol.

Bérbeadás átengedése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az ingatlan a Kft. tulajdonosáé, aki az ingatlan egy részét ingyenes használatba adja a Kft-nek, csupán az arányos közüzemi számlákat fizeti. Az ingyenes használatba adott részt a kft. másnak kiadhatja-e és ez lehet-e a cég bevétele? Mi ennek a feltétele? Köszönettel: Lédererné

Regisztrációs adó: van, aki harmadával is többet fizethet januártól Cikk

Kevesebbet adóznak januártól azok az autótulajdonosok, akik most a legtöbb regisztrációs adót fizetik, de lesz akinek 30 százalékkal többet kell fizetnie 2012-ben.

A kft. tulajdonosa is felelhet saját vagyonával a céges kifizetésekért Cikk

Egy betéti társaságban a tulajdonosok felelőssége egyetemleges, miközben a kft.-énél a tulajdonosok rendszerint bevitt vagyonukkal felelnek. De van olyan eset, amikor egy korlátolt felelősségű társaságban is saját vagyonával felel a tulajdonos.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Járulékalap külföldi kiküldetés esetén

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ausztriai magánszemély megbízási jogviszonyban

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Osztalékelőleg osztalékká válásakor bejelentés

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close