197 találat a(z) tulajdonos cimkére

Kereskedelmi egység nyitvatartás Kérdés

Tisztelt Szakértők! Szeretném megtudni, hogy 2015. március 15-étől egy vidéki településen működő kiskereskedelmi egység hétfőtől-péntekig nyitva lehet 1/2 6-tól, úgy hogy a bt. beltagjai 2 fő, illetve az alkalmazottakból 2 fő lenne az egységben? Van erre lehetőség? Vagy csak akkor, ha a boltban a tulajdonosok vannak, vagy egyáltalán nincs lehetőség, és a 6-22-ig van lehetőségük a nyitva tartásra? A reggel munkába indulók, akik 6-ra járnak dolgozni, hétköznap, azok általában 1/2 6 után indulnak és vásárolnak be! Köszönöm válaszukat!

Járulékok Kérdés

Több tulajdonos közül a kft. ügyvezetését az egyik tag látja el. Ugyanez e tag a kft. tevékenységében is részt vesz. Köthet-e alkalmazotti szerződést e kft.-vel mint például pultos, az ügyvezetésért pedig nem vesz fel járandóságot. Jár-e részére az 55 év felettieknek járó járulékkedvezmény? Nincs máshol munkaviszonya és nem is nappali tagozatos tanuló. Ha a kft.-nél kevesebb a munka és elég a napi 4 óra munkavégzés, akkor lehet-e munkaszerződés 4 órára szóló? Válaszukat előre is köszönjük.

Ügyfél-azonosítás külföldi tulajdonos esetén Cikk

A cég külföldi gazdasági társaság tulajdonosának külföldi tulajdonosát is azonosítania kell a szolgáltatónak? Olvasónk kérdésére Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt.

Kft.-tulajdonos munkavégzése kft.-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem Önt, hogy szíveskedjen az alábbi kérdésemre válaszolni. Egy kereskedelemmel foglalkozó kft. egyik tulajdonosa, aki nem ügyvezető a kft.-ben és egyébként főállású egyéni vállalkozó, eddig személyesen nem vett részt a kft. tevékenységében. Nincs is társas vállalkozóként bejelentve. A kérdés az, hogy megteheti e azt, hogy néha ingyen besegít a boltban? Ehhez be kell-e Őt a 1041-es nyomtatványon jelenteni, és ha igen, akkor milyen jogviszony kódon? Válaszát előre is köszönöm.

Tulajdon két cégben: kapcsolt vállalkozás-e? Cikk

Olvasónk arra volt kíváncsi, hogy az evás cég másik cégtől származó bevétele kapcsolt vállalkozástól származónak minősül-e, ha a tulajdonos-ügyvezető mindkét társaságban tulajdonos. Kérdésére Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt.

Lakás bérbeadása Kérdés

Örökölt lakást csak a tulajdonos adhat ki vagy lehetősége van a haszonélvezőnek is a kiadásra? (Természetesen a tulajdonos hozzájárulásával.) Válaszát előre is köszönöm

Életveszélyes sérüléseket okoztak a kutyák – büntetés a cégtulajdonosnak Cikk

Három kutya életveszélyes sérüléseket okozott a cég telephelye mellett munkát végző sértettnél. Az esetből bírósági ügy lett, amelyről végül a Kúria döntött.

Figyeljen üzleti partnerére! Lehet, hogy már több céget is bedöntött! Cikk

Magyarországon az elaprózott cégstruktúrához nehezen átlátható tulajdonosi szerkezet társul. A csaknem 600 ezer magyarországi cég közel egymillió aktuális állapot szerinti tulajdonosa és cégvezetője szövevényes kapcsolati hálót alkot, s a vállalkozások jelentős része kapcsolódik tönkrement, bedöntött vagy adósságot görgető más cégekhez.

Veszteséges kft. – kaphat-e fizetést a cégtulajdonos? Cikk

Az új Ptk. a gazdasági ésszerűség rovására is korlátozhatja a kft.-tulajdonosok kifizetését – írja a legfrissebb HVG.

Szocho-kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. egyik tagja, aki egyben ügyvezető is (teljes aláírási jogosultsága van) munkaviszonyos a kft.-ben. Elmúlt 55 éves. Érvényesíthető rá szociális hozzájárulási adó kedvezmény? Ha igen, nem okoz problémát, hogy ő egyben a kft. egyik tulajdonosa?

Cégtulajdonos GYED-en Kérdés

Alapíthat-e Kft-t gyed-en lévő személy, az ügyvezetéssel másik személyt bízna meg, ő személyesen nem működne közre, csak tulajdonos lenne, így megtarthatja-e az ellátást. Köszönöm szépen.

szövetkezeti üzlet öröklése Kérdés

Szövetkezeti tag halála esetén, hogyan kell elszámolni az örökössel, ha az nem tagja a szövetkezetnek? A szövetkezet kft- vé alakulása esetén mi a teendő a külső üzletrész tulajdonosokkal, el kell velük számolni, vagy ha akarnak kft tagok lesznek? Eddig nem volt szavazati joguk, de minden másban, például osztalék stb. a tagokkal egyformán részesültek.

Elhunyt tulajdonos üzletrészének értékesítése - hogyan kell könyvelni? Cikk

Egy kft. többségi tulajdonosa elhunyt. Az üzletrészt a cég visszavásárolja. De hogyan kell ezt könyvelni? Olvasónk kérdésére az Adózóna szakértője, Nagy Norbert válaszol.

Ügyvezető munkaviszonyban: papírok, amiket módosítani kell Cikk

Milyen papírokat kell módosítani, ha az ügyvezető már nem megbízási jogviszonyban, hanem munkaviszonyban látja el? Olvasói kérdésre, az Adózóna szakértője válaszol.

Bérbeadás átengedése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az ingatlan a Kft. tulajdonosáé, aki az ingatlan egy részét ingyenes használatba adja a Kft-nek, csupán az arányos közüzemi számlákat fizeti. Az ingyenes használatba adott részt a kft. másnak kiadhatja-e és ez lehet-e a cég bevétele? Mi ennek a feltétele? Köszönettel: Lédererné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed alatt felgyűlt szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Sztrájkalap mértéke

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Alapítvány adó 1 százalék felhasználása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close