25 találat a(z) szolgáltató cimkére

Új szolgáltató számlázza a földgázátalányt Budapesten Cikk

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. számlázza a földgázátalányt Budapesten az új évtől, a Díjbeszedő Holding Zrt. ilyen irányú megbízása 2022. január 1-jétől megszűnt – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. A számlázásban és az árakban nem történik változás, az ügyfelek továbbra is háromhavonta kapnak számlát.

Csalók próbálnak bankkártyaadatokat megszerezni hamis fizetési emlékeztetővel Cikk

Bankkártyaadatok megszerzését célzó hamis fizetési emlékeztetővel tévesztik meg az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. óvatlan ügyfeleit – mondta Péter-Kovács Zoltán kiberbiztonsági szakértő hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Így alakultak augusztusban az üzleti és a fogyasztói várakozások Cikk

A GKI-nak az EU támogatásával készített felmérése szerint az üzleti várakozások augusztusban is kissé javultak, a fogyasztóiak viszont július után augusztusban is némileg romlottak – közölte a gazdaságkutató az MTI-vel.

Tényleges tulajdonosok központi nyilvántartása – ezekkel a kötelezettségekkel kell számolni Cikk

Nemrég létrehoztak egy új központi nyilvántartást, amelynek célja a vállalkozások tényleges tulajdonosának nyilvántartása. A nyilvántartáshoz tartozó adatszolgáltatási kötelezettség – nyilvántartás hiányában – több alkalommal is eltolódott. Azonban az ez év áprilisában beadásra került törvénytervezetet 2021 májusában elfogadták. Nézzük meg, hogy milyen feladatai lehetnek a gazdálkodó szervezeteknek és azon belül a különböző szolgáltatóknak (könyvelőknek, székhelyszolgáltatóknak, adótanácsadóknak stb.) az új központi nyilvántartás kapcsán!

CO2 térítés nélküli átadás áfája Kérdés

Legyen körültekintő a hírlevekkel, figyeljen az e-maileket kiküldő szolgáltatóra is! Cikk

A bajor adatvédelmi hatóság (Bayerische Landesamts für Datenschutzaufsicht) jogellenesnek minősítette az ügyfelek e-mail címeinek továbbítását a hírlevélküldésre itthon is gyakran alkalmazott, harmadik országbeli Mailchimp szolgáltatónak. Tekintettel arra, hogy a Mailchimp igénybevétele itthon sem ritka, így érdemes a döntés hátterét szemügyre venni és a tanulságokat levonni.

Alanyi mentes bt. angol szolgáltatótól hostking tárhelyszolgáltatást vesz igénybe Kérdés

Jövedéki adó számlázása és áfa felszámítása Kérdés

Be kell-e zárni? Kérdés

Az adathalászok továbbra sem tétlenkednek – szolgáltatók nevében kaphatunk e-maileket Cikk

Szolgáltatók nevében elkövetett csalásokra figyelmeztet a rendőrség, olvasható a police.hu oldalán.

MNB-engedély Kérdés

Kötbér továbbhárítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cégünk (mint szolgáltatást igénybe vevő) ez év elején felmondta X telekommunikációs szolgáltatóval korábban megkötött telefon- és internetszolgáltatási szerződését, és Y szolgáltatóval kötött szerződést. Mivel a szerződés megszüntetésére az X szolgáltatótól vásárolt telefonkészülékre vállalt hűségidő lejárati időpontját megelőzően került sor, ezért az X szolgáltató kötbér megfizetésére kötelezte cégünket. A kötbér összegéről X szolgáltató - helyesen - nem számlát, hanem ún. kötbérértesítőt (számviteli bizonylatot) állított ki, és küldött meg részünkre. A kötbér nem tartozik az áfatörvény hatálya alá, ezért sem számla kiállítása nem, sem áfa felszámítása nem szükséges. Y szolgáltató a megkötött szerződésben vállalta, hogy átutalja a kötbér összegét cégünk bankszámlájára az általunk Y szolgáltató nevére kiállított és megküldött számla alapján, hogy ebből rendezni tudjuk az X szolgáltató felé fennálló kötbér jellegű tartozásunkat. Helyesen értelmezzük, hogy a kötbér továbbhárítása már az áfatörvény hatálya alá tartozó ellenértéknek minősül, ezért megfelelően járunk el, ha a kötbér „továbbhárítása” érdekében számlát állítunk ki Y szolgáltató felé a kötbér 27 százalékos áfávalval növelt összegéről? Vagy cégünknek is egy számviteli bizonylatot kellene kiállítania a kötbér összegéről áfa nélkül? Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Sz. Bea

Óvadék címén visszatartott összeg Kérdés

Egy megrendelő szerződést kötött egy szoftver bevezetésére, fejlesztésére egy szolgáltatóval. Megállapodtak, hogy x millió forintot a jótállási időtartam alatt óvadék jogcímen visszatartanak, s abban az esetben kerül kifizetésre, ha a maradéktalanul teljesítette a jótállási kötelezettségeit és a jótállás kapcsán a megrendelőnek követelése nem keletkezik a szolgáltatóval szemben, valamint a support szerződést sikeresen megkötik, a support tevékenység sikeresen megkezdődik. Majd a jótállási időszak lejártát követően elszámolnak egymással. A projekt zárása megtörtént, a megrendelő visszatartotta az x millió forintot, a szoftvert üzembe helyezte a szerződés szerinti teljes nettó vállalási áron, a support szerződést megkötötték. Eltelt egy év, a jótállási időszak lejárt, az elszámolás viszont nem történt meg. A megrendelő viszont arra hivatkozva, hogy hibás teljesítés történt (bizonyos funkciók nem működnek, vagy hibásan), a jelzett hibák javítása a jótállási időszak alatt sem történt meg, nem kívánja a jelzett összeget kifizetni. Kénytelen lesz más vállalkozóval azt kijavíttatni, fejleszteni, Mi a teendő a megrendelő könyvelésében, ahol már üzembe helyezték a szoftvert, elkezdték az amortizáció elszámolását? Hogyan kell kezelni a hivatkozott – visszatartott – összeget, és az üzembe helyezett szoftver értékét a beszámolóban? Kell-e terven felüli értékcsökkenést elszámolni, vagy a bruttó értéket módosítani?

Áfa önrevizió Kérdés

Kell-e önrevíziózni a 2018, 01. 22. dátummal küldött fél évnyi számlahalmazt, amely az előző évi DÉMÁSZ áramszámlák és a Nemzeti Közművek szolgáltatóváltása miatt alakult ki. Van köztük befizetendő és visszaigényelhető áfa is. A 2018. évi januári áfa-bevallásban összesítve be lehet vallani? Ugyanis a számlák kiállításának dátuma 2018. 01. 22.

Szolgáltató hatóság? Ebben segít a NAV Cikk

Az új adózás rendjéről szóló törvény külön fejezetet szentel a NAV által nyújtott szolgáltatásoknak. Ezek egy részének szabályai a korábbi törvényben elszórtan helyezkedtek el, mások pedig újonnan megjelenő szolgáltatások. Nézzük a részleteket!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyes mellett egyéni vállalkozó

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs