168 találat a(z) szerződés cimkére

Így hatottak az adókedvezmények a nyugdíjbiztosításokra Cikk

A múlt év szeptemberének végéig a biztosítók több mint 45 ezer nyugdíjbiztosítási szerződést kötöttek, ebben jelentős szerepe volt annak, hogy 2014-ben már adókedvezményt lehetett igénybe venni ezek után - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) csütörtökön az MTI-vel.

Számla melléklet Kérdés

Vállalkozási szerződés szociális szövetkezettel Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Régi és új Ptk.: mikor, melyiket kell alkalmazni? Cikk

Március 15-én hatályba lépett az új Polgári törvénykönyv, de a korábbi rendelkezéseket is még évekig, sőt, akár évtizedekig alkalmazni kell. Külön törvény rendelkezik arról, hogy az új magánjogi kódex előírásaira mikor kell átérni. Sok esetben különös körültekintést fog igényelni, hogy a felek megállapítsák, jogviszonyukra melyik szabályt kell alkalmazni. A Deloitte Legal hírlevele az alábbiakban a várhatóan leggyakrabban előforduló kérdéseket emeli ki.

Devizahiteles szerződések: döntött az Ab Cikk

A devizahiteles szerződések törvénnyel módosíthatók, ám érdekegyensúlyra kell törekedni az Alkotmánybíróság hétfőn kihirdetett döntése szerint.

Földet ad el, földet vesz? Márciustól erre figyeljen! Cikk

A parlament múlt nyáron fogadta el a földforgalmi törvényt, amely lépcsőzetesen lép hatályba, március 1-től adásvételi szerződést földre csak biztonsági elemekkel ellátott papíron lehet kötni, illetve ekkortól kell alkalmazni az elővásárlás szabályait is - írja az agrárszektor.hu.

Mi a teendő, ha nem fizet az üzleti partner? Cikk

Minden cégnek volt olyan üzleti partnere az elmúlt 2 évben, amely fizetésképtelenné vált: az általuk okozott bevételkiesés általában nem haladja meg a cég forgalmának 10 százalékát – derül ki az adósságspirálba jutott cégek megmentésével foglalkozó Reconcept ügyfelei körében végzett felméréséből. A kárt súlyosbíthatja, ha a cég alacsony árréssel vagy rossz áfa-pozícióval dolgozik. A cégek nem optimisták, hasonló eredményekre számítanak 2014-ben is, közel 45 százalékuk azonban semmit sem készül tenni védekezésül. A Reconcept szerint szerződéses kikötésekkel a cégek csökkenthetik a nem realizált bevételek okozta kockázatot.

Amikor kötelező az írásos szerződés Cikk

Kell-e vállalkozói szerződés 200 ezer forintos összeg alatt? Olvasónk kérdésére szakértőnk, Sinka Júlia válaszolt.

Ilyen a jó tagikölcsön-szerződés Cikk

A tagi kölcsönről kötött – adórevizor által sem kifogásolható – szerződésben számtalan kérdésre ki kell térni. Összefoglaltuk, mi mindenre kell figyelni.

Kivitelezés vagy lakásértékesítés Kérdés

Egyéni vállalkozó és alkalmi foglalkoztatás Kérdés

Nem árt résen lenni határozatlan idejű szerződéseknél - új Mt. Cikk

Az új törvény alkotóinak célja a rugalmasság biztosítása, a jogforrási rendszer átalakítása, a szociális biztonság erősítése és a jogintézmények pontosítása volt. A szakma megosztott abban a kérdésben, hogy az új Mt. elérte-e és ha igen, milyen mértékben a fenti célokat. Abban azonban mindenki egyetért, hogy feltétlen szükség volt a váltásra és még akkor is, ha az új törvény nem hozott teljes koncepcionális váltást, a gazdasági élethez biztosan jobban alkalmazkodik, a munkáltató működését szem előtt tartva nagyobb rugalmasságot biztosít a feleknek és jogtechnikai szempontból is kifejezetten jól sikerült.

Elszámolható-e költségként a foglaló? Szakértői Kommentár

2006 májusában szerződést kötöttünk földterület vásárlására. A szerződésben a vételár 20 százalékának megfelelő összegű foglalóban állapodtunk meg, amelyet a szerződés aláírásakor megfizettünk az eladónak. Sajnos az ingatlanvásárlással kapcsolatos fejlesztéseinket nem tudjuk megvalósítani, a terület megvétele oka-fogyottá vált. Az eladó a foglaló visszafizetéséről nem hajlandó egyezkedni. Társaságunk a megfizetett foglalót elszámolhatja-e költségei között?

Színlelt szerződés: amikor az adóhatóság nem léphet Cikk

Az adóhatóságnak joga van a törvény rendelkezései szerint a szerződést, ügyletet és más hasonló cselekményeket valódi tartalmuk szerint minősíteni. Ez a jog azonban nem azt jelenti, hogy korlátlan minősítési joga van, ugyanis az átminősítés csak kifejezetten adójogi szempontból valósulhat meg. Az átminősítés során az adóhatóság nem kerülheti meg a hatályos jogszabályokat, azaz az átminősítés nem ütközhet a törvénybe vagy más jogszabályban foglaltakba. Mit jelent mindez a gyakorlatban?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz vagy készlet

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szerszámok könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Osztalékfizetés eredménytartalékból

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X