106 találat a(z) szankció cimkére

Újabb pofon Magyarországnak az uniótól Cikk

Sérti az uniós jogot az a szankciórendszer, amelyet Magyarország alkalmaz azokkal szemben, akik az Európai Unió külső határának átlépésekor elmulasztják bejelenteni, hogy sok készpénz van náluk – mondta ki csütörtökön nyilvánosságra hozott ítéletében az Európai Bíróság.

Adóalap-szankciók társaságoknál: ezek bevallására is figyeljen! Cikk

Ha egy cég nem tudja teljesíteni adókedvezményért vállalt kötelezettségét, meghatározott időn belül ezt és az ehhez fűződő szankciót is szerepeltetnie kell adóbevallásában.

Kifizetett munkabér utólagos módosítása Kérdés

Kedves Szakértő! Ügyfelem márciustól augusztusig volt bejelentve az egyik céghez. A számfejtett munkabérhez képest több jövedelmet kapott, ráadásul egy hétig bejelentés nélkül dolgozott, úgymond próbaidőként, amiért zsebből fizették. Ügyfelem és a cég között nagyon megromlott a kapcsolat, a munkaviszony felmondásra került augusztus végével. A cég utólag önellenőrzés keretében minden hónapban számfejtette a ténylegesen kifizetett bért, az igazolásokon is ez szerepel. Sajnos mindkét fél feljelentéseket helyezett kilátásba a NAV, valamint a munkaügyi felügyelőség felé. Kérdésünk ezzel kapcsolatban az lenne , hogy milyen lehetséges szankciókkal, bírságokkal kell számolni a munkaadó, valamint a munkavállaló részéről, hiszen a munkabér utólagos javítása is magyarázatra szorul, de még súlyosabb, hogy a munkavállaló előzőleg elfogadta a zsebből kifizetett jövedelmet, valamint bejelentés nélkül dolgozott, amiről tudomása volt. Nagyon várjuk a gyors válaszukat.

Ennyit veszít a magyar agrárexport az Oroszország elleni szankciókra hozott válaszlépések miatt Cikk

Évi nyolcvanmillió eurós veszteséget okozhatnak a magyar agrárexportnak az Oroszország elleni szankciók, illetve a válaszként életbe léptetett orosz intézkedések - írta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter egy szerdai Twitter-bejegyzésében. Szerinte is európai uniós kompenzációra van szükség - írja az agrárexport.hu.

Uniós szankciók Oroszország ellen Cikk

Kedd délután véglegesítette az EU nagyköveti tanács a Moszkva elleni gazdasági szankciók csomagját. Amennyiben nem emel kifogást egyik tagország legfelső vezetése sem a döntés ellen – amit Brüsszelben biztosra vesznek -, úgy az intézkedés szerdán (más források szerint csütörtökön) megjelenik az EU hivatalos közlönyében, Van Rompuy pedig politikai nyilatkozatot tesz közzé.

Uniós szankciók Oroszország ellen Cikk

Úgyszólván a teljes orosz bankszektort elvágná a pénzügyi forrásoktól, fegyverembargót vezetne be, felújítaná a COCOM-listát és értékes nyugati technológiáktól fosztaná meg az orosz olajipart a gazdasági szankciók Európai Bizottság által kidolgozott első köre, amiről csütörtökön kezdtek tárgyalni az EU-tagállamok állandó brüsszeli képviselői – írja a BruxInfo.hu.

Kkv-k figyelem! Ilyenkor elkerülhetetlen a szankció Cikk

Előfordulhat, hogy a korábban érvényesített beruházási, illetve más, adóalap-csökkentő kedvezményre utóbb jogosulatlanná válik a vállalkozás. Szankciókkal jár, ha ez az érvényesítéshez képest túl rövid időn belül következik be. A még keményebb pénzügyi retorziók elkerülése érdekében a társaságok jól teszik, ha az „érdemtelenné válást” szerepeltetik bevallásukban.

Ötvenezer cseh munkahelyet veszélyeztetnek az oroszellenes szankciók Cikk

Józanságra szólította fel a cseh politikusokat a cseh kereskedelmi kamara az Oroszország elleni gazdasági büntetőintézkedésekről folytatott uniós brüsszeli tárgyalások során, mert a szankciók akár 50 ezer munkahelyet is veszélyeztethetnek a Cseh Köztársaságban.

Újra 100 millió feletti bírságot szabott ki az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank 120 millió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a SAFEBROKER Kft.-t engedély nélkül portfóliókezelésért, s további 5 millió forint bírságot szabott ki bejelentés nélküli függő ügynöki tevékenységért. A szankciót súlyosbította, hogy a társaság a függő ügynöki nyilvántartásban való regisztrációjával is a legális szolgáltatás látszatát keltette a befektetők számára - közölte az MNB.

Így büntethető a vétkes munkavállaló Cikk

Mit tehet a munkáltató, amikor a munkavállaló megsérti a munkafegyelmet, azonban a munkaviszonyát nem szeretné megszüntetni, csak megelőzné a hasonló jövőbeli eseteket? Milyen feltételek mellett szabható ki bírság a munkavállalóval szemben? Mik a lehetséges szankciók és azok alkalmazásának feltételei?

Amikor a diákokat bírságolhatja az adóhivatal Cikk

Miután egy diák befejezi tanulmányait és nincs munkaviszonya, be kell jelentkeznie az adóhatóságnál és egészségügyi járulékot kell fizetnie. Ha elmulasztja, megbírságolhatja az adóhivatal.

PwC a 2012-es adócsomagról: a sok szigorítás, szankció mellett van pozitívum is Cikk

Későn születtek meg és szerteágazóak a 2012-es adójogszabály-módosítások - hangoztatta Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers magyarországi tanácsadó vállalkozásának cégtársa egy győri sajtótájékoztatón, pénteken.

Szigorúbb áfa-ellenőrzés, súlyosabb bírságok avagy mi várható a gyakorlatban? Cikk

A kormány a gazdasági növekedés vártnál lassabb üteme miatti 2011-es költségvetési hiányt többek között az áfa-ellenőrzések gyakoriságának és hatékonyságának növelésével kívánja pótolni. Az adóhatóságnak 40 milliárd forintos többletbevételt kell még ebben az évben teljesítenie, ezért az elkövetkező hónapokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal aktív fellépésére számíthatunk. A fiktív számlákkal és a mesterségesen létrehozott értékesítési láncokkal „ügyeskedő”, vagy annak áldozatává váló adózóknak a hatóság által megállapított súlyos bírságok mellett büntetőjogi szankcióktól is tartaniuk kell.

Közelgő határidő: idén már szankcionál a NAV Cikk

Közeleg a május 31-i határidő, amikor a cégeknek be kell nyújtaniuk az éves beszámolóikat. Az a cég, amelyik nem teszi közzé mérlegét a szükséges mellékletekkel a megadott határidőig, bírságra és adószáma felfüggesztésére számíthat. Mit érdemes még észben tartaniuk a cégvezetőknek? Összefoglaltuk.

APEH-átminősítés: ekkora büntetésnek van visszatartó ereje Cikk

Amennyben az APEH a hatályos jogszabályokhoz igazítaná az átminősítési módszerét, jogkövetőbb magatartásra bírhatná az adófizetőket. De pontosan mi az, amin kéne változtatnia?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Főállású átalányadózó

Széles Imre

tb-szakértő

Katabevétel

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs