671 találat a(z) szabadság cimkére

Szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem: ha szeretnénk a dolgozókat megajándékozni egy nap szabadsággal az adhatón kívül, akkor azt milyen jogcímen és hogyan adhatnánk nekik? Köszönöm válaszát! Üdv: Tóthné Varga Veronika

24/48 készenlét, szabadság kiadása Kérdés

Tisztelt Cím! Egy 24/48-as készenlét jellegű munkakörben, mondjuk az egyszerűség kedvéért 1 havi munkaidőkeretben dolgozó portás kivett szabadság megállapításában szeretnék segítséget kérni. Ha például 2020. január hónapban dolgozik 11 napot (264 óra) a munkaidőkeret szerint 22 nap van, ami 176 órát jelent napi 8 órás foglalkoztatásban. Hogyan számoljuk ki a napi 24 órából a szabadság mennyiségét? Hány munkaórának vesszük napi 8 órás beosztással egy le nem dolgozott 24 órás műszakot? Ha például januárban 10 × 24 napot dolgozik, tudunk e szabadságot kiírni? Hány órát? Ha januárban 9 × 24 napot dolgozik, tudunk e szabadságot kiírni? Hány órát? Köszönöm a segítséget!!

Szabadság, pótszabadság megállapítása, kiadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A szabadság, pótszabadság megállapítása, kiadása ügyében kérjük a segítségét. Szabadság megállapítása: A munkavállalót alap- és évei után pótszabadság illeti meg, melyet év közben kezdett munkavállaló esetében arányosítani kell. Apaszabadság (5 nap) az független attól, mikor kezdett a munkavállaló, az mindenképpen jár, ha adott évben gyermeke születik, melyet 2 hónapon belül ki kell adni. De mi a helyzet a gyerekek után járó pótszabadsággal? 1. Adott évben év közepén kezdő munkavállalónál arányosítani kell? 2. Munkavállaló egész évben a cég alkalmazásában áll decemberben megszületik a 3. gyermeke, jár neki a plusz 3 nap vagy arányosítani kell? 3. Munkavállaló augusztusban kezdett, decemberben megszületik a 3. gyermeke, jár neki a plusz 3 nap vagy arányosítani kell? Szabadság kiadása: Alap esetben tárgyév 12.31-éig kell kiadni. 5 esetben átvihető köv.évre a) alap szabadságból (20 nap) áthúzódóan 5 nap b) munkaviszony 10.01-jét követően kezdődik c) Életkor alapján járó szabadság d) Fontos gazdasági esemény e) Apa szabadság (5 nap) De mi a helyzet a gyerekek után járó pótszabadsággal? 4. A gyerekek után járó pótszabadság átvihető vagy sem?

Szülés évében igénybe vehető szabadnapok száma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kolléganőnk a terheskiskönyve alapján várhatóan 2020.04.13-án fog szülni. A szülés előtt 28 nappal, azaz 2020.03.16-tól szeretné megkezdeni a szülési szabadságát, illetve igényelni a csedet. A kérdésem az lenne, hogyha előtte szeretné kivenni az éves fizetett szabadságát is, akkor hány nap adható ki neki? A 2020-as évre járó összes szabadságnap, vagy a szülés várható időpontjáig, azaz 2020.04.13-ig időarányosan járó szabadságnap, vagy a szülési szabadság megkezdéséig, azaz 2020.03.16-ig időarányosan járó szabadságnap adható ki neki? Köszönettel.

Szabadság kiadásának szabálya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cégben minden évben komoly gondot okoz év végén a szabadságok kiadása. Annak ellenére, hogy minden hónapban kapnak szabadságlistát valamennyi munkavállalóra, december hónapra még 5–10 napok maradnak. A mi Mt. értelmezésünk szerint a szabadságokat az adott évben kell kiadni, kivéve ha október 1. után jön létre a munkaviszony mert akkor következő év március 31-éig kell kiadni. Hosszas keresőképtelenség esetében a keresőképességet követő 60 napon belül. Átvinni akkor lehet 5 napot, ha az év utolsó munkanapjain is szabadságon van a munkavállaló. Külön megállapodás ellenében a pótszabadságokat. Nos a cégvezető értelmezése szerint, ha a munkavállaló nem akarja a szabikat kivenni, akkor azok elvesznek és úgymond elfelejtődnek. Valamint véleménye szerint a munkavállaló saját felelőssége, hogy kiveszi, vagy nem az előző évi szabikat. Például akinek áthoztak 2018-ról 2019-re 12 nap szabit, de azt a munkavállaló nem kérte hogy adják ki neki, akkor azok elévülnek...

Szabadságolás heti 1 órás munkaviszony esetén Kérdés

Tételezzük fel, hogy ha a kérdéses munkavállaló napi 8 órás főállásban dolgozna, akkor évi 30 nap szabadság járna neki! Tény az, hogy heti 1 órás munkaviszonyban dolgozik az illető. A fő probléma abból adódik, hogy ha heti 5 munkaóránál kevesebbről van szó, azaz nem dolgozik minden munkanapon. A kérdés az, hogy ha teljes évet nézünk (nem évközi belépésről van szó), mennyi szabadság jár neki, és ezt mely napokon adhatjuk ki (beosztás szerinti munkanapon, vagy olyanon is, amikor nincs beosztva – ismerünk egy olyan jogi szakértői véleményt, mely szerint olyan napokon is ki lehet adni a szabadságot hasonló esetben, amikor nincs beosztva). Mivel az Mt. nem arányosít, így olyan vélemény is van, hogy egyáltalán ne adjuk ki a szabadságot ilyen esetben. Ismert az arányosítás elmélete is, amikor is, mivel órában határozzuk meg a munkaidejét, órában határozzuk meg a szabadságot is, arányosítva.

Nem akar fizetni a munkáltató: kinek kell igazolni a ki nem vett szabadságot? Cikk

Köztisztviselőként dolgoztam, a szabadságot évekre visszamenően nem vettem ki, nem volt rá lehetőségem. A munkáltató felmondta a munkaviszonyomat, de nem ismeri el a bennmaradt szabadságnapjaimat, azt a választ kaptam, hogy forduljak bírósághoz. Úgy tudom, a bíróságon nekem kell bizonyítanom, hogy nem vettem ki a szabadságomat; hogyan tehetem ezt meg, ha a munkáltató nem adja ki az igazolást? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Részmunkaidős, változó munkarendű dolgozó szabadsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk heti 30 órás, változó munkarendben dolgozik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy heti négy napot dolgozik (vagy hétfő-csütörtök, vagy kedd-péntek), ekkor ledolgozza a 30 óráját, és az ötödik munkanap szabad. Eddig egy-egy napokat vett ki szabadságra, ekkor a heti öt napból dolgozott három napot, egy nap pedig a szabadság. Hogyan adom ki a szabadságát, ha egybefüggően öt napot szeretne kivenni? Hogy lenne célszerű nyilvántartanom a ledolgozott óráit, illetve a kivett szabadságot? Órában vagy napban? Köszönöm válaszát!

Második gyermek érkezése: csed számítása Cikk

A gyermekvállalás minden családban nagy öröm, de sokszor nehézséget okoz a kismama számára a gyermek születése utáni juttatások kiszámítása, vagy a munkába visszatéréskor járó szabadság mennyiségének meghatározása. Nehezítő tényező lehet a számítás során a második gyermek érkezése. Olvasói kérdésre Czeglédi Bernadett munkajogi és társadalombiztosítási szakértő adott választ.

Szabadságolás: példák speciális esetekre Cikk

A szabadságok kiadása a munkáltatóknál örök probléma forrása. Az ünnepek közeledtével a szabadságoláshoz kapcsolódó kérdések is megszaporodnak. Kiadható-e szabadság a jövő évi szabadság terhére? Visszakövetelhető-e a szabadság abban az esetben, ha többet adtunk ki, mint amennyi járt volna? Hogyan számoljuk a részmunkaidő szabadságát? A szabadság kiadásával kapcsolatban felmerülő kérdéseket gyűjtöttük csokorba cikkünkben, és ezekre igyekszünk részletes választ adni.

Külföldi kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldi kiküldetéssel kapcsolatban szeretném kérni a segítségét: több hónapig tartó kiküldetés esetén, ha a munkavállaló hazajön hosszabb, 2-3 hétig tartó szabadságra, akkor a kiküldetés megszakad, vagy folyamatos marad? Amikor visszamegy (EU), akkor ugyanannál a cégnél dolgozik tovább, és ugyanazt a munkát végzi. Ha ez a szabadság decemberben van, és januárban megy vissza (EU), akkor a kiküldetésnapokat folyamatosan kell számolni, vagy a naptári év elején újból kezdődnek? Várom szíves válaszát, köszönettel: B. Tímea

Csed számítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérném a segítségét! 2017.11.28. napján született meg első kislányom. Jelenleg 2019.11.29 napjától gyesen vagyok. A 2. gyermek születését 2020. októberére tervezzük. 2015 év óta folyamatos munkaviszonyom van egy cégnél. A terveimet közöltem a munkáltatómmal, rugalmasak e téren. Kértem, hogy év elejétől jelentsenek "vissza" állományba, abból a célból, hogy 2020. február-márciustól terhességi táppénzre legyek jogosult, valamint, hogy a későbbiekben a magasabb bérminimummal kerüljön megállapításra a csed-gyed. Ennek semmi akadályát nem látták, azonban most elbizonytalanodtam a téren, hogy jól döntök-e, ha "visszajelent" a munkáltató, a csed-gyed megállapítását illetően. Visszajelentést követően először is ki kell venni az évek alatt összegyűlt szabadságot. Meg van határozva, hogy mi az a minimum szabadság nap, amit kötelezően ki kell írnia a munkáltatónak? A csed megállapításnál a jogosultságot megelőző 3 hónap előtti 180 napot nézik. Az időintervallum számításaim szerint rendben lesz, ha októbertől visszafelé nézzük. Azonban ha állományban ténylegesen csak annyi napot lennék, amennyi szabadságot ki kell írni és utána terhességi táppénzre leszek jogosult a gyermek megszületéséig, ebben az esetben, hogy veszik figyelembe a biztosítási időt a csed megállapításnál? Amennyiben nem jelent vissza a munkáltató érvénybe lép a kedvezményszabály, mi szerint annyi Csed, gyed összeget kapnék, mint az első gyermekemmel? Válaszát előre is köszönöm!

Apai gyed mellett anya szabadsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy anyuka, aki a 3 év alatti gyermekével fizetés nélküli szabadságon van, és az apuka veszi igénybe ugyanezen gyermek után a gyedet, visszajönne dolgozni. A kérdésem,hogy a szabadságai kiszámításánál figyelembe vehető-e a fizetés nélküli szabadság első hat hónapja, függetlenül attól,hogy apa veszi igénybe a gyedet, és ennek következtében az anyuka biztosítása szünetel. Köszönettel

Felmondási idő munkavállalói felmondás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha munkavállaló felmondással megszünteti a munkaviszonyát és a munkáltató nem kíván élni a 30 napos felmondási idő letöltésével, akkor automatikusan megszűnhet-e a munkaviszony a felmondás közlésének a napjával vagy a munkáltatónak be kell nyelnie a 30 napos felmondási időre járó bér és cafetériafizetési kötelezettséggel, illetve a felmondási idő alatt keletkezett plusz szabadság kötelezettségeit? Ez a cég számára kész ráfizetés. Ha megszünteti a felmondás közlésének napjával a cég a munkaviszonyt, a munkavállaló megtámadhatja-e a kiléptetést a felmondási idő hiánya miatt? És mi van abban az esetben, ha a munkáltató már kiadott egy tudomásulvételről szóló nyilatkozatot, melyben megírta, hogy a felmondási idő letöltésére igényt tart, azonban az előzetesen jóváhagyott szabadságait kiveheti, de a munkáltató meggondolja magát, mert a munkavállaló már csak a levegőt rontja és inkább már nem is akarja látni őt? Írhat-e jogilag meg nem támadható módon újabb tudomásulvételt, hogy bár a felmondási idő 30 nap, a munkáltató lehetővé teszi, hogy már előbb megszűnjön a munkaviszony x időponttal - ami nem a felmondás közlésének a dátuma? Sajnos nem találok erre vonatkozó egyértelmű állásfoglalásokat. Szíves válaszát előre is nagyon köszönöm!

Ukrán munkavállalók téli hazautazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy építési vállalkozó ukrán munkavállalói az ünnepekre hazautaznak kb. 3-4 hétre. Mivel szabadságuk nincs ennyi, a fennmaradó időt fizetés nélküli szabadságként kellene kiírni. Azonban felmerült az a probléma, hogy esetleg lehet olyan munkavállaló, aki nem jön vissza. Ebben az esetben mi a teendő? És megoldást jelenthet-e a munkaviszony megszüntetése, majd azokkal a munkavállalókkal januárban új munkaszerződés megkötése, akik ténylegesen visszajöttek a téli szünet után? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Apport

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kamatkedvezményből származó jövedelem

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Zrt. nyomdai részvényeinek eladása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs