123 találat a(z) szünetelés cimkére

Katából vissza a taotörvény alá Kérdés

Szünetelés vagy mentesülés? – hatásuk csedre és gyedre katás vállalkozóknál Cikk

Szokás mondani az egészségbiztosítási ellátásokhoz való jogosultságok kapcsán, hogy minden egyes részlet számít ahhoz, hogy megfelelő tanácsot adhasson egy tb-szakértő az ellátás igényléséhez. Nagyon igaz ez arra vonatkozóan is, hogy mit lehet kezdeni a vállalkozással a gyermek születése után, és mindez hogyan hat majd a következő gyermek után járó, vagy éppen nem járó ellátásokra.

Az általános forgalmi adó elszámolása szünetelés utáni időszakban Kérdés

Egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése egyéni katás egyéni vállalkozás szünetelése idejére Kérdés

Kata – szünetelés Kérdés

Katás főállású egyéni vállalkozó efós munkavégzése Kérdés

Szünetelő egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállakozó szünetelést jelentett be 2020.04.25-től. Önálló tevékenységet folytató, adószámos magánszemélyként folytathat-e ugyanolyan tevékenységet, mint ami az egyéni vállalkozásában volt bejelentve? Ha igen, milyen költségeket számolhat el a bevételével szemben? Köszönettel:

Ismét sebességbe kapcsol az esztergomi Suzuki-gyár Cikk

A Magyar Suzuki Zrt. esztergomi üzemében április 29-én újra elindítja a gyártást – közölte a társaság kommunikációs vezetője szerdán az MTI-vel.

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése: újból változtatott a szabályokon a kormány Cikk

Új szabályokat állapított meg a kormány az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásáról és szüneteltetéséről a veszélyhelyzettel összefüggésben. A 131/ 2020. kormányrendelet a 79. számú Magyar Közlönyben jelent meg.

A NAV közzétette a legfontosabb tudnivalókat a végrehajtási eljárások szüneteltetéséről Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatást tett közzé honlapján a végrehajtási eljárások szüneteléséről veszélyhelyzet idején.

Kata vállalkozó szünetelne Kérdés

Katás vállalkozó április 1-jétől szüneteltetni szeretné a vállalkozást. Ezt a bejelentést a mai nappal lehetett beadni. Ez meg is történt, a bejelentést továbbította a webes ügysegéd a NAV felé, de a feldolgozás még nem történt meg. A platform nem érhető el (ezt több felületen is közölték). Kell-e valamit tenni a bejelentés megerősítésére? Nem szeretnénk, ha ebből valamilyen kellemetlenség adódna. Köszönettel Tóth Péterné

Katás egyéni vállalkozó, szünetelés, újraindítás hó közben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó (akinek fő tevékenysége előadó-művészet, TEÁOR és TESZOR 9001, és a bevételének 100 százaléka ebből származik) szünetelés kezdete 2020.03.17. A ma megjelent cikkben (Járulék- és katafizetési mentesség az ellátások szempontjából) is felhívják a figyelmet, hogy a kedvezményes körbe tartozó katásoknak érdemes 1 hónapra rövidíteni a szünetelést. Ha a vállalkozást 2020. 04. 18-án újraindítaná, akkor keletkezik-e egészségügyiszolgáltatásijárulék-fizetési kötelezettség? A leírt dátumokkal márciusra és áprilisra is lenne kata-fizetési kötelezettsége (amelyet nem kellene megfizetnie). A webes ügysegéd alapján történt visszalépéssel a NAV automatikusan elő fogja írni az áprilisi kötelezettséget áprilisra is? Vagyis a teljes mentességet ki tudná használni március-április-május-június hónapokra?

Szünetelő egyéni vállalkozó alkalmazottal Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó (katás), akinek van egy alkalmazottja, a vállalkozása szüneteltetését tervezi. Kérdésem az lenne, hogy mi a helyzet az alkalmazottjával? Továbbra is állományban lehet (fizetett szabadságon, majd fizetés nélküli szabadságon lenne)? Ha úgy alakul, mert van rá igény, akkor az alkalmazott dolgozhat az egyéni vállalkozó szüneteltetése alatt? Ha az alkalmazott munkavégzése folytán bevétel keletkezik, akkor az éves 12 millió összeget a szünetelés hónapjaival csökkentve kell megállapítani, mivel az egyéni vállalkozó szünetel? Köszönettel: Bognárné

Munkavégzés alóli felmentés: szünetel a biztosítás, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetni Cikk

A kialakult járványhelyzet miatti adódott nehézségekre hivatkozva egyre több munkaadó kénytelen felmenteni dolgozóit a munkavégzési kötelezettség alól. Mivel erre nem a munkáltató működési körében felmerült, hanem elháríthatatlan külső okból kerül sor, a dolgozót erre az időtartamra nem illeti meg díjazás. Társadalombiztosítási szempontból ez – a ma hatályos szabályok értelmében – azt jelenti, hogy a munkavállaló biztosítása szünetel, tehát egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

Kihirdették: ezekben az ügyekben szünetelnek az adóhatósági végrehajtási eljárások Cikk

Mától szünetelnek az adóhatóság előtt folyamatban lévő végrehajtási eljárások, kivételek ez alól az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtásokról szóló 2017. évi CLIII. törvény (Avt.) 57. és 57/B alcíme szerint folytatott eljárások és a veszélyhelyzet során előírt kötelező járványügyi intézkedések megsértése miatt kiszabott követelésekre folytatott eljárások.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Folyamatos munkarend (megszakítás nélküli)

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Átalányadós jövedelem után fizetendő szocho

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1