69 találat a(z) rezsiköltség cimkére

Utazási költség és rezsiköltség elszámolása Cikk

Hogyan számolhatja el a cég az iroda rezsiköltségét, ha a számlák az ügyvezető nevére szólnak? – kérdezte az Adózóna olvasója. Antretter Erzsébet adószakértő, a Niveus Consulting Group igazgatója válaszolt.

Ügyvezető utazási költsége és rezsiköltség Kérdés

Adószámos magánszemély bérbeadó számfejtése Kérdés

Bérbeadás – rezsiköltség átterhelése Kérdés

Egyéni vállalkozó rezsiköltség-elszámolása Kérdés

Ingatlan rezsiköltségének számlázása Kérdés

Kft.-telephely működési engedélyének megszűnése Kérdés

Bérbeadó által számlázott rezsiköltség adóelőlege Kérdés

Civil szervezet adózása Kérdés

Közhasznú besorolással rendelkező civil szervezet, jelen esetben egyesület vállalkozási tevékenységet nem folytat, bevétele csak ingatlanhasznosításból és a rezsi továbbszámlázásából származik, s az ehhez kapcsolódó értékcsökkenést és rezsit elszámolja. Kérdésem, hogy lehet-e TAONY-t (társaságiadó-bevallást helyettesítő nyilatkozatot) beküldeni, vagy a bérlésből származó nyereséget le kell-e adóznia? Előre is köszönöm válaszát.

Közvetített szolgáltatások könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk ingatlan-bérbeadással foglalkozik, és ehhez kapcsolódóan közműszolgáltatásokat számláz tovább közvetített szolgáltatásként. Kérdésem arra vonatkozik, hogy milyen főkönyvi számlákon kell könyvelnünk a beérkező számlákat (mehet-e a cég normál közműköltségei közé)? A kérdésünk arra is vonatkozna, hogy a továbbszámlázást melyik bevételi főkönyvelő számra kell kontíroznunk? Jelenleg egyéb bevételek alatt van elkülönítve. Köszönettel várjuk válaszát.

Ingatlan-bérbeadás, -felújítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném szíves segítségét. Adószám nélküli magánszemély tételes költségelszámolással albérletet ad ki. Egy helyrajzi számhoz tartozó kertes családi háznak külön van kiadva az emeleti lakrésze és a földszinti lakrésze. Jelenlegi tervek alapján ez a két rész lakórész. Ezen kívül van egy szuterén melyet jelenleg a tulajdonosok használnak tárolás céljára. Az ingatlanon folyamatos felújjítás zajlik. Kérdéseim lennének: 1. Épületamortizáció számítása esetükben figyelembe vehető-e, és milyen összegben? 2. Bútorok egy összegben leírhatók-e vagy amortizációt kell-e számolni? Van-e értékhatár? 3. Nem áthárított közműszámlák beszámítanak-e a költségbe? 4. Házra fizetett biztosítás költségként elszámolható? 5. Albérlettel (felújjításkor anyagbeszerzés, albérlettel kapcsolatos ügyintézés stb...) kapcsolatos üzemanyagköltség elszámolható-e? 6. Háztartási kisgépek, illetve a beépíthető háztartási eszközök elszámolhatók-e költségként? 7. Adóelőleg a bevétel – maximum 50%-ig költségszámlák 15%-a lett befizetve. Viszont az egész évet tekintve a bevételüknek kb. 70%-áért van számla. Így ebben az esetben visszaigénylendő adó keletkezik? (Kb. 3 millió forint volt a bevétel, a 1,5 millió alapján fizettünk 15% adóelőleget, viszont több mint 2 millióról van számla.) Köszönettel.

Ingatlan-bérbeadás Kérdés

A magánszemély egy kft. részére bérbe adja az ingatlanát. Az ingatlan rezsijét a magánszemély kifizeti. A kft. az ingatlant továbbhasznosítja, bérbe adja diákoknak. A kft. az ingatlan rezsijét beszedi a bérlőtől (diákoktól), erről bevételi pénztárbizonylatot állít ki. A bérbeadó magánszemélynek a kft. kifizeti a rezsit, kiadási pénztárbizonylaton. A kft.-nél a bérbeadó részére kifizetett rezsiköltség diákok általi megtérítése bevétel. Helyes ez így?

Bérelt ingatlan rezsiköltségének bizonylata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély az ingatlanának egyik helyiségét a saját bt.-jének adja bérbe 0 forintos havidíjért. A használt helyiségre nincs külön mérőóra felszerelve, a szolgáltatók számlái a magánszemély nevére érkeznek. A rezsiköltségek arányos részét a vállalkozás megfizeti. Milyen bizonylatot kell kiállítania a magánszemélynek ahhoz, hogy a vállalkozás is elszámolhassa költségként a víz, áram, fűtés költségét? A magánszemély adószámmal nem rendelkezik. Köszönöm.

Ingatlan-bérbeadás: rezsiköltség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély ingatlant ad bérbe. A bérleti díj 125 000 Ft, amely tartalmazza a rezsiköltséget is, azt nem külön fizetik. A mérőórák a bérbeadó nevén maradtak. Elszámolhatók-e ebben az esetben a rezsiszámlák költségként 2019-től? Köszönettel: Nagyné

Lakás bérbeadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély két lakást ad bérbe. A tételes költségelszámolást választotta, mert az amortizációt is elszámolja költségként. A szerződésben bérleti díj plusz rezsiköltség szerepel, s a közös költséget is a bérlő fizeti. Ebben az esetben a közös költség is bevétel és költség is? A közüzemi költséget a bérbeadó még decemberben megkapta, de csak 2019. évben fizeti ki a csekkeket. Ebben az esetben is elszámolhatja 2018. évre a rezsiköltséget bevételnek? A lakásokat nem minden hónapban sikerült kiadnia. Azokra a hónapokra (napokra), amelyekben a lakást nem sikerült kiadni, az értékcsökkenést nem lehet elszámolni? Ezen időszakok alatt próbálta a bérbeadó bérbe adni a lakást. Hogyan számolhatók el ezek a költségek? Köszönöm a válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ebtenyésztés őstermelőként

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close