55 találat a(z) rezsi cimkére

Rezsielőleg áfája Kérdés

Bérleti díj rezsivel Kérdés

Bérelt lakás mint munkásszállás rezsiköltsége és közös költség Kérdés

Bérelt ingatlan költségelszámolásai bérlő által Kérdés

Egyéb szállító áfa levonhatósága különbözeti áfás használtautó kereskedőnél Kérdés

Folyamatos teljesítésű ügyletek a számvitelben Kérdés

Utólag fizetett költségátalány és hitel törlesztőrészlet Kérdés

Kft. el nem számolandó rezsiszámlája Kérdés

Rezsiköltség Kérdés

Diákok albérletben – szerződés, bevétel, költség Cikk

A hírek szerint az albérleti díjak csökkentek, a kínálat nagyobb, de ennek ellenére fontos, hogy aki albérletben él, az körültekintően kössön szerződést. Mik a feltételei annak, hogy a kapott bérleti díjból levonható legyen a bérelt lakás díja? Hogyan számolható el a közös költségre, a rezsire kifizetett összeg? Ismertetjük.

Munkásszállás / Beköltöző családtag (gyermek) Kérdés

Lakás-bérbeadás és a közüzemi költség kapcsolata Kérdés

Bérlő Kérdés

T. Szakértő! Egy üzlethelyiséget bérlünk magánszemélytől. 1. Az üzlet ablak, ajtó cseréjének költségeit és az ezzel járó helyreállítást (kőműves, festési munka) ki köteles fizetni? 2. A rezsi költségeket minek alapján kell kifizetni? Ugyanis ezek a költségek nem 1 hónapra szólnak a számla szerint, viszont a bérbeadó a havi bérleti díjjal számolja fel az adott hó napra. Válaszát köszönöm.

Olyan nyugdíjra van szükség, amelyből meg lehet élni Cikk

Rezsiutalvány helyett a kormány adjon olyan mértékű nyugdíjat az időseknek, amelyből meg lehet élni – szólította fel a kormányt Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője egy vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatón.

Haszonélvező, bérbeadás Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2019_5_6_Haszonelvezo_berbeadas_jlo Nagyon köszönöm a fenti kérdéseimre adott válaszát. Szeretném kérni az alábbiakban a megerősítését, hogy jól gondolom-e a következőket: 1.) A haszonélvező magánszemélyek az ingatlanra nem számolhatnak el értékcsökkenést. Mi a helyzet a lakásba vett tárgyi eszközök tekintetében, melyek meghaladják a 200 ezer forintot. Ezekre az eszközökre számolhatnak el értékcsökkenést? Például vettek egy konyhabútort 500 ezerért, akkor erre elszámolhatnak évente 14,5% értékcsökkenést költségként? 2.) És végül a rezsivel kapcsolatban, ha jól értem, akkor kizárólag akkor nem kellene a bevételek között elszámolni, ha a bérbeadó minden hónapban bediktálja a ház fogyasztását a szolgáltatóknak. Ezen havi számlák alapján kiszámolja, hogy mennyi a kialakított lakásra jutott tényleges fogyasztás (például hőmennyiségmérő alapján stb. ) és azt az összeget fogja minden hónapban beszedni a bérbevevőtől. Ebben az esetben a rezsi költséget nem kell beszámítania a bevételi közé és akár a 10 százalékos költséghányadot is választhatja az adózás tekintetében. Előre is köszönöm a választ.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Támogatás számvitele és adózása

Nagy Norbert

adószakértő

Nem használt ingatlan – figyelési idő

Nagy Norbert

adószakértő

Nyelvtanfolyam

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs