49 találat a(z) rezsi cimkére

Utólag fizetett költségátalány és hitel törlesztőrészlet Kérdés

Kft. el nem számolandó rezsiszámlája Kérdés

Rezsiköltség Kérdés

Diákok albérletben – szerződés, bevétel, költség Cikk

A hírek szerint az albérleti díjak csökkentek, a kínálat nagyobb, de ennek ellenére fontos, hogy aki albérletben él, az körültekintően kössön szerződést. Mik a feltételei annak, hogy a kapott bérleti díjból levonható legyen a bérelt lakás díja? Hogyan számolható el a közös költségre, a rezsire kifizetett összeg? Ismertetjük.

Munkásszállás / Beköltöző családtag (gyermek) Kérdés

Lakás-bérbeadás és a közüzemi költség kapcsolata Kérdés

Bérlő Kérdés

T. Szakértő! Egy üzlethelyiséget bérlünk magánszemélytől. 1. Az üzlet ablak, ajtó cseréjének költségeit és az ezzel járó helyreállítást (kőműves, festési munka) ki köteles fizetni? 2. A rezsi költségeket minek alapján kell kifizetni? Ugyanis ezek a költségek nem 1 hónapra szólnak a számla szerint, viszont a bérbeadó a havi bérleti díjjal számolja fel az adott hó napra. Válaszát köszönöm.

Olyan nyugdíjra van szükség, amelyből meg lehet élni Cikk

Rezsiutalvány helyett a kormány adjon olyan mértékű nyugdíjat az időseknek, amelyből meg lehet élni – szólította fel a kormányt Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője egy vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatón.

Haszonélvező, bérbeadás Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2019_5_6_Haszonelvezo_berbeadas_jlo Nagyon köszönöm a fenti kérdéseimre adott válaszát. Szeretném kérni az alábbiakban a megerősítését, hogy jól gondolom-e a következőket: 1.) A haszonélvező magánszemélyek az ingatlanra nem számolhatnak el értékcsökkenést. Mi a helyzet a lakásba vett tárgyi eszközök tekintetében, melyek meghaladják a 200 ezer forintot. Ezekre az eszközökre számolhatnak el értékcsökkenést? Például vettek egy konyhabútort 500 ezerért, akkor erre elszámolhatnak évente 14,5% értékcsökkenést költségként? 2.) És végül a rezsivel kapcsolatban, ha jól értem, akkor kizárólag akkor nem kellene a bevételek között elszámolni, ha a bérbeadó minden hónapban bediktálja a ház fogyasztását a szolgáltatóknak. Ezen havi számlák alapján kiszámolja, hogy mennyi a kialakított lakásra jutott tényleges fogyasztás (például hőmennyiségmérő alapján stb. ) és azt az összeget fogja minden hónapban beszedni a bérbevevőtől. Ebben az esetben a rezsi költséget nem kell beszámítania a bevételi közé és akár a 10 százalékos költséghányadot is választhatja az adózás tekintetében. Előre is köszönöm a választ.

Ingatlan-bérbeadás Kérdés

A magánszemély egy kft. részére bérbe adja az ingatlanát. Az ingatlan rezsijét a magánszemély kifizeti. A kft. az ingatlant továbbhasznosítja, bérbe adja diákoknak. A kft. az ingatlan rezsijét beszedi a bérlőtől (diákoktól), erről bevételi pénztárbizonylatot állít ki. A bérbeadó magánszemélynek a kft. kifizeti a rezsit, kiadási pénztárbizonylaton. A kft.-nél a bérbeadó részére kifizetett rezsiköltség diákok általi megtérítése bevétel. Helyes ez így?

Átszámlázott rezsi a 1908-asban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. székhelyként teljes egészében bérel egy családi házat, magánszemélytől. A mérőórák továbbra is a magánszemély nevén vannak. Minden bérkező közműszámlát továbbszámlázott a magánszemély, s ezt – a bérleti díjjal együtt – havonta szerepelteti a kft. a 08-as bevallásban (10 százalék költséghányad figyelembevételével). A magánszemély a saját szja-bevallásában természetesen a bevételből – mint költséget – levonta a továbbszámlázott rezsit. A bérbevevő kft. ragaszkodik az eddigi gyakorlathoz, kérdés, hogy 1./ ez folytatódhat-e így 2019-ben? 2./ Amennyiben folytatódik, akkor a továbbszámlázott rezsi szerepeljen-e a 1908-as bevallásban, vagy idén már elegendő csupán a bérleti díjat feltüntetni? Válaszát előre is köszönöm.

Ingatlan bérbeadása egyéni vállalkozóként Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egyéni vállalkozóként adja bérbe valaki a saját ingatlanát, akkor sem kell a rezsit bevételként figyelembe venni, vagy ez csak a magánszemélyekre vonatkozik? Eddig kiszámlázta a rezsit minden hónapban.

Ingatlan-bérbeadás cégnek – rezsi Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018-ban cégnek adtam bérbe ingatlanomat, fix havi bérleti díjban állapodtunk meg, amely a rezsit is tartalmazta, függetlenül a rezsi havi összegétől. A közüzemeknek kifizetett rezsit pedig költségként elszámoltam. 2019-ben ezt hogyan kell csinálni? Továbbra is fix bérleti díjban szeretnék megállapodni a céggel. Ez esetben nem fogom tudni elszámolni költségként a rezsit? Várom válaszát. Üdvözlettel: Wollner Nóra

Ingatlan bérbeadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Áfaalany őstermelő magánszemély ingatlan-bérbeadási tevékenységet végez. Az ingatlan bérbadásra vonatkozóan nem kérte az áfakötelessé tételt. A rezsi költségeket tovább hárítja a bérlőre. A tovább hárított rezsi költség ebben az esetben áfakötelesen kell megtennie vagy igazodik a főtevékenység áfájához?

Rezsi továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bérleti díjhoz kapcsolódó rezsi számlázásával kapcsolatban kérném segítségét: 1. Ha 06. 26-án a májusi rezsit számlázom tovább 07. 04-ei fizetési határidővel, akkor a teljesítés időpontja mi lesz, 06. 30 vagy 07. 04? 2. Az E-on számlán AHK (áfamentes) áfás tételt áfamentesen kell továbbszámláznom vagy 27% áfával növelten? (Ingatlanbérbeadásnál áfakötelezettséget választottunk.) Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elektromos autó tao-kedvezmény

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close