200 találat a(z) nyomtatvány cimkére

Iránymutatás a NAV-tól: így kell belépni az evába, és kilépni onnan Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) hatálya alá történő bejelentkezéssel, illetve a törvény hatálya alól történő kijelentkezéssel összefüggő teendőkről.

Itt a nyomtatvány pénztárgép-támogatáshoz, fontos infók igényléshez Cikk

Az online pénztárgép támogatásához egyedi kiutalási kérelemmel lehet hozzájutni. Mutatjuk, hogyan.

Webáruház külföldi utas áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem webáruházat üzemeltet. Szerb magánszemély egy hét alatt 6 millió forint értékben vásárol. Le lett ellenőrizve a személyazonossága, lakcíme, a kivitt árut leigazoltatja a határon, és így érkezik vissza a külföldi utas áfa nyomtatvány. Viszonylag gyanús az ügy, mert 20-30 darabokat vásárol. Mi fedve vagyunk minden bizonylattal. Kell vizsgálnunk, hogy kereskedelmi mennyiséget visz, vagy létezik-e ilyen? Ezek a termékek sima háztartási használati cikkek, elektronikai termékek. Köszönöm válaszukat előre is

Nyugdíjas végelszámoló bejelentése Kérdés

T.Szakértő! Abban kérném a segítségét, hogy a díjazás nélküli nyugdíjas tag végelszámolót be kell-e jelenteni a 08 vagy a 1041 nyomtatványon, illetve ha más társaság megfizeti utána a 7050 forintot, kell-e itt is fizetni utána? Köszönettel P. Ildikó

Mikrovállalkozói beszámoló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. 2016-ban beolvadással megszűnt. Mikrovállalkozói beszámolót szeretnénk készíteni. Az elektronikus nyomtatvány 1.1-es verzió még mérleg szerinti eredménysort tartalmaz. Beküldhető-e így a zárómérleg? Esetleg van már fent adózott eredménysort tartalmazó beszámoló nyomtatvány is? Az hol található? Válaszukat köszönöm. Takácsné Anci

Szolgálati idő igazolása társas vállalkozó esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nők 40 éves szolgálati idővel való nyugdíj megállapításhoz ügyfelem egy kft.-nél volt társas vállalkozói jogviszonyban. Hogyan lehet, hogyan kell ezt részére igazolnia a jelenleg is működő kft.-nek? Igazolható-e a (népnyelven) "rózsaszín harmonika könyv"-ben, azaz az OEP "Igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról" című nyomtatványban? Vagy teljesen más az igazolás módja, ha igen, akkor hogyan kell azt részére kiadni? Megjegyzem, hogy a társaságnak a kérdéses időszakban sem volt, és jelenleg sincs sem adó-, sem járuléktartozása. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Rozika könyvelő

Írországi munkaviszony, magyarországi egyéni vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély Magyarországon egyéni vállalkozó (számítógépen, távolból végezhető tevékenységet folytat), Írországban munkaviszony alapján munkavállaló. Korábbi válaszukban egyértelművé tették, hogy 883/2004/EK rendelet alapján Írországban lesz biztosított. Kérdésem: Magyarországi vállalkozása után (minimumalap, kivét) nem kell járulékot fizetnie sehol (A1 igazolás birtokában)? Az írországi munkaviszonyt elegendő a 16T101E nyomtatványon bejelenteni? 1658-t ettől függetlenül küldözgetni kell? Válaszukat előre is köszönöm!

Egyéni vállalkozó megszűnése esetén bevallás 2016-ban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni (igen sürgős lenne), hogy az egyéni vállalkozó milyen nyomtatványon számolja el az éves tevékenységét a megszűnés napjáig (07. 04-ig)? Mindent megtaláltam, csak az szja-t nem, mármint a nyereségét. Köszönöm.

Jövedéki termék értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy szállodát nyitottunk és szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok, milyen nyomtatványon kell bejelentkeznem a VPOP felé, hogy kapjak regisztrációs számot ha jól tudom VPID és milyen nyomtatványon kell feléjük adatszolgáltatást tennem? Köszönöm előre a válaszát.

Napi pénztárjelentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A pénztárgépre kötelezett kiskereskedelmi egységeknek Ön szerint vezetnie kell naponta a napi pénztárjelentés elnevezésű nyomtatványt vagy elég kinyomtatnia a napi zárást? Esetleg tudna jogszabályi hivatkozást erre vonatkozóan? Segítségét előre is köszönöm!

Szálláshely adózása + bt. katás beltagja Kérdés

Egy most alakuló bt. beltagja kataalany szeretne lenni. Milyen nyomtatványon kell bejelenteni? Szálláshely-szolgáltatással is foglalkozik a bt., milyen nyomtatványon és milyen időközönként kell bevallást tennem az állam felé?

Szoftverek és nyomtatványok harca. Hajrá kiküldetési rendelvény! Cikk

A kft. befogadhat-e dolgozójától vagy tagjától szoftverrel készített kiküldetési rendelvényt? Vagy csak sorszámmal rendelkező nyomtatványról lehet szó, amit hivatalos nyomtatványboltban vesz? Milyen lehetőségek vannak az adminisztráció egyszerűsítésére? Olvasónk kérdésére Magos Zoltánné adószakértő válaszol.

Kiküldetési rendelvény szofverrel Kérdés

A kft. befogadhat-e dolgozójától vagy tagjától szoftverrel készített kiküldetési rendelvényt? Vagy csak sorszámmal rendelkező nyomtatványon, amit hivatalos nyomtatványboltban vesz? Mik a lehetőségek az adminisztráció egyszerűsítésére ez ügyben? Köszönöm válaszát.

Szja-bevallás – még mindig találunk egyszerű megoldást Cikk

Bármily hihetetlen, az eddig ajánlottak után még mindig talál egyszerű megoldást az, akinek személyijövedelemadó-bevallása nem a munkáltatója, és nem is a NAV közreműködésével készül.

Adatmódosítás Kérdés

A törzsadatok között szerepel a "NAV-nál bejelentett képviselők" neve, amelyet módosítani kellene. A 10T201T-es tartalmazott egy Pótlap 8-ast, ahol lehetett U/T-t bejelenteni, de mára ez már eltűnt. Milyen nyomtatványon tehetem ezt meg?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalék

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Kényszertörlés megszüntetése

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ingatlanértékesítés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs