182 találat a(z) munkaerő-kölcsönzés cimkére

Munkaerő-kölcsönzés Kérdés

Munkaerő-kölcsönzés Kérdés

Fülöp-szigeteki munkavállók érkezhetnek Magyarországra Cikk

Jelenleg már egészen a Fülöp-szigetekig mennek a magyar munkaerő-kölcsönzők a potenciális munkavállalókért. „Az egyénileg beutazott munkavállaló számos olyan visszaélésnek van kitéve, amit a munkaerő-kölcsönzés szigorú jogi keretek közt zajló gyakorlata kizár” – vázolta fel a külföldi munkaerő toborzásával kapcsolatos nehézségeket Mihályi Magdolna a Jobtain HR szolgáltató ügyvezetője.

külföldi kiküldetés költségének továbbszámlázása Kérdés

Milyen jogok illetik meg a várandós, kölcsönzött munkavállalót? Cikk

A munkaerő-kölcsönzés keretében történő foglalkoztatás sok szektorra jellemző, elsősorban fizikai, de szellemi munkakörökben is gyakori. Ezzel kapcsolatban számos esetben felmerül a kérdés, hogy milyen jogok illetik meg a kölcsönzött munkavállalót. Kiemelt figyelmet érdemelnek köztük a várandós kismamák, akik sokszor nem tudják, kölcsönzött dolgozóként vonatkozik-e rájuk a felmondási védelem, elküldheti-e őket a kölcsönvevő vagy akár a kölcsönbeadó. Ezeket a kérdéseket járjuk körbe cikkünkben.

Magyarországi munkaerő-kölcsönző cég munkavállalót kölcsönöz EU-tagállamba Cikk

Olvasónk magyarországi munkaerő-kölcsönző cégtől szeretne más EU-tagállamban működő cég részére munkaerőt kölcsönözni távmunka-végzéssel, ezzel kapcsolatban kérte az Adózóna segítségét. A dolgozó munkáját magyarországi otthonából látná el távmunkában a külföldi cég számára. Kérdés, hogy a magyar jogszabály engedi-e, ha igen, milyen feltételekkel? Dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolt.

Magyarországi munkaerő-kölcsönző cég munkavállalót kölcsönöz EU tagállamba Kérdés

Kölcsönzött dolgozó átvétele saját állományba: jogutódlás lesz-e? Cikk

Egy cég magyarországi telephelyén kölcsönzött dolgozókat foglalkoztat, akiknek egy részét saját állományba szeretné átvenni (kb. 100 főt). Az új szerződésben rögzítik, hogy a kölcsönzésben töltött időt elismerik kvázi szolgálati időként, a szabadságaikat átvihetik az új jogviszonyban. Kérdés: a NEAK is jogutódlásként fogja-e ezt kezelni? – kérdezte olvasónk. Dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő, jogász válaszolt.

A1-es kiküldetés Kérdés

Montenegrói állampolgár kölcsönzése hiányszakmában Kérdés

T. Szakértő!

Sofőrszolgáltatás Kérdés

Hiány van betanított munkásokból, külföldről kell pótolni Cikk

Óriási kihívást tartogat az idei év a nagy foglalkoztatók számára. A munkaerőhiány ugyanis már nemcsak a képzett szakemberek szintjén tetten érhető, hanem kezd olyan méreteket ölteni, ami az ország versenyképességét is kedvezőtlenül érinti.

Megjelent! Munkaügyi szerződés- és iratmintatár Cikk

Kösse meg könnyedén munkaügyi szerződéseit, és vezesse munkaügyi nyilvántartásait egyszerűen a csomagban található 113 irat- és szerződésminta segítségével! A letölthető és szerkeszthető dokumentumok felhasználásával szakszerű munkaszerződéseket köthet a legkülönfélébb jogi helyzetekben, emellett a nyilvántartási kötelezettség teljesítéséhez is talál iratokat, a tájékoztatási és munkakörileírás-minták használatával pedig könnyebbé és gyorsabbá teheti a munkaszervezést, a napi személyügyi munkát.

Munkaerő-kölcsönzés vs. kiküldetés: mikor lehet ez munkaviszony? Cikk

Szerb anyacég Magyarországon létrehoz egy kft.-t, amelyhez folyamatosan küld szerb munkaerőt. Munkaerő-kölcsönzésnek megfelel-e ez a jogviszony, illetve átminősíthető-e munkaviszonynak? Ha átminősíthető, akkor ez milyen adó- és járulékfizetési kötelezettséggel jár? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd és Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Kölcsönzött / egyszerűsített Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kiskereskedelmi adó

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Munkaviszony igazolása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

PCR teszt kiküldetéskor

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 június
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs