365 találat a(z) kkv cimkére

Kompenzációs felárra jogosultság Kérdés

Kkv-k adóügyi problémáira kíváncsi az EU Cikk

Az Európai Bizottság a határokon átnyúló adóügyek egyszerűsítéséhez az uniós kis- és középvállalkozások véleményét kéri. A megosztott tapasztalatok hozzájárulhatnak például a több adóhatóságot is érintő transzferár-megállapítási, állandó telephellyel kapcsolatos kérdések gyorsabb rendezéséhez – olvasható a NAV honlapján.

Fióktelep adatainak figyelembevétele a kkv-besorolásnál Cikk

Mit értünk kkv alatt a kkv-törvény és az egyéb jogszabályok alkalmazásában? A vállalkozás saját adataként vagy a partnervállalkozás adataként kell figyelembe venni a magyar vállalkozás külföldi fióktelepének adatait? Írásunkból megtudhatja.

Gyorsított áfakiutalás: 1550 milliárdot kaptak vissza hamarabb a vállalkozások Cikk

Tavaly május óta a kkv-k akár 20 nap alatt is visszakaphatják a forgalmi adót, amely a legrövidebb áfakiutalási határidő az Európai Unióban. Az intézkedés révén 2021 augusztus végéig összességében 1550 milliárd forintot kaptak vissza hamarabb a vállalkozások – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

A kis- és középvállalkozások véleményét kéri az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság a határokon átnyúló adóügyek egyszerűsítéséhez az uniós kis- és középvállalkozások véleményét kéri. A megosztott tapasztalatok hozzájárulhatnak például a több adóhatóságot is érintő transzferár-megállapítási, állandó telephellyel kapcsolatos kérdések gyorsabb rendezéséhez – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Új rendelet: támogatás kapacitásbővítéshez kkv-knak Cikk

A 187/2019. kormányrendelet (R.) a Magyar Államkincstár számára a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves fejlesztési keretében meghatározott pályázati felhívásokhoz kapcsolódó támogatások kihelyezésével összefüggő feladatokat fogalmaz meg. Az e rendeletben meghatározott támogatási célterületeket egészíti ki a 434/2021. kormányrendelet. Írásunk az ezen új célterülethez igényelhető támogatás legfontosabb jellemzőit mutatja be.

A kkv-k egyharmadánál kérdéses, ki viszi tovább a céget Cikk

Felmérést készített a Niveus Consulting Group a kis-és középvállalkozásoknál felmerülő generációváltásról, amelynek főbb megállapítása, hogy a vizsgált kis- és középvállalkozás 35 százalékánál sürgősen foglalkoznia kellene a generációváltás kérdésével.

Fizetésemelés és több béren kívüli juttatás a kkv-knál egy felmérés szerint Cikk

Fizetésemelésre és több béren kívüli juttatásra számíthatnak a mikro-, kis- és középvállalkozásoknál dolgozók a cégek következő egy évre vonatkozó várakozásait és terveit vizsgáló K&H kkv bizalmi index kutatás második negyedéves eredményei szerint.

Ez lehet a kulcsa a kkv-k megerősödésének Cikk

A kis- és közepes vállalkozások (kkv) internetellátottsága magas szintű, ugyanakkor nagy fejlesztési lehetőség látszik az informatikai alkalmazások üzleti folyamatokba integrálásában – összegzi a Világgazdaság mai cikkében a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának friss kutatását, amely 2500 kis- és középvállalkozó véleményét tükrözi.

200 milliárd forintos pályázat mikro-, kis- és középvállalkozásoknak Cikk

A mikro-, kis- és középvállalkozások termelékenységének javítására 200 milliárd forint keretösszegű pályázat indul, a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) plusz forrásaira – Budapest kivételével – Magyarország egész területéről pályázhatnak a cégek – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára pénteken, egy budapesti sajtótájékoztatón.

Kkv besorolás, innovációs hozzájárulási kötelezettség II. Kérdés

Kkv besorolás, innovációs hozzájárulási kötelezettség Kérdés

3 millió forint feletti szerződés katás adóalannyal? A kkv-k nem vállalják Cikk

A kkv-k túlnyomó többsége a 3 millió forint éves megbízási díj eléréséig tervez szerződést kötni katás vállalkozóval, illetve más adózási forma választását javasolja nekik – közölte a K&H Bank szerdán az MTI-vel a kkv-k körében végzett kutatásuk alapján.

Ezek a friss adatok az NHP Hajráról Cikk

Tavaly áprilisi elindítása óta mintegy 38 ezer kkv jutott kedvező kamatozású forráshoz a Növekedési Hitelprogram Hajrá (NHP Hajrá) konstrukció keretében. A közel 2 600 milliárd forint összegben létrejött ügyletek több mint felét a működést segítő forgóeszközhitelek tették ki, több mint egyharmaduk pedig új beruházások megvalósulását szolgálta. Az idén 8 éves Növekedési Hitelprogram 2013-as indulása óta 73 ezer vállalkozás forráshoz jutását biztosította, olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

Uniós adatszolgáltatási kötelezettség, amely évek óta húzódik Cikk

Már több mint 5 éve elfogadta az Európai Bizottság azt a javaslatot, amely alapján az EU-ban működő, 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégek számára előírnák, hogy országonkénti bontásban tegyék közzé évente, hogy az EU mely tagállamaiban termelnek nyereséget, és mely tagállamokban fizetnek adót, illetve ezt az EU által adóparadicsomnak tekintett EU-n kívüli országokkal kapcsolatban is közöljék. A javaslatot azonban még mindig nem sikerült elfogadni, többek között Magyarország és Németország is blokkolja.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs