67 találat a(z) kisvállalkozás cimkére

Kisvállalkozásokat segítő akciótervet hirdet meg a kormány szeptemberben Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) megvizsgálja a kisvállalkozások működési környezetét, és szeptember végéig versenyképességet segítő akciótervet hirdet meg számukra – jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az Európai vállalkozásfejlesztési díj mai budapesti átadó ünnepségén.

Innovációs járulék kétéves szabály Kérdés

Startupcégben szerzett részesedés adózása 2024-ben: kedvező szabályok megkötésekkel Cikk

A magánszemély részére ingyen, vagy piaci érték alatt adott értékpapír ellenértéke fő megközelítésben jogviszonyra tekintettel megszerzett jövedelemnek minősül, kivéve, ha az szja-törvény az adókötelezettség megállapítására vonatkozóan eltérő rendelkezést tartalmaz.

Új kedvezmény a társasági adózásban Cikk

2023. december végén, az őszi adócsomag kihirdetését követően az Országgyűlés egy új társaságiadó-kedvezmény szabályait tartalmazó törvényjavaslatot is elfogadott, melynek értelmében 2024. január 1-jei hatállyal bevezetésre került a villamosenergia-tároló létrehozatalára irányuló beruházás adókedvezménye. Írásunk ezen új társaságiadó-kedvezmény főbb szabályait és igénybevételének feltételeit foglalja össze.

Kapacitásbővítő program indul kkv-knak a leghátrányosabb régiókban Cikk

Kapacitásbővítő program indult 5 milliárd forint keretből a leghátrányosabb helyzetű négy régióban – Észak-Magyarországon, Észak-Alföldön, Dél-Alföldön és Dél-Dunántúlon – működő kis és középvállalkozásoknak (kkv) – jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára ma az M1 aktuális csatornán.

Január 1-jétől kötelezést tartalmazó határozatot hozhatnak a békéltető testületek Cikk

Január 1-jétől kötelezést tartalmazó határozatot hozhatnak a békéltető testületek, ha a fogyasztó kérelme megalapozott, és az érvényesíteni kívánt igény nem haladja meg a 200 ezer forintot. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), valamint az általa működtetett Budapesti Békéltető Testület a jogszabály kiterjesztését szorgalmazza a kisvállalkozásokra is.

Külső források bevonására szorulnak a magyar kisvállalkozások Cikk

A kis- és középvállalkozások 95 százaléka rendelkezik külső forrással, ami elsődlegesen, 67 százalékban bankhitelt jelent – derül ki a Makronóm Intézet legfrissebb vállalati kutatásából.

Kkv-minősítés innovációs járulékhoz Kérdés

Kapcsolt vállalkozás és 29-es bevallás Kérdés

Egyéni vállalkozók ipája 2023-ban: határidők, kötelezettségek – példákkal Cikk

A kisadózók tételes adójának (kata) jelentős évközi átalakítása a tavalyi évben, valamint a 2023. január 1-jétől bevezetésre kerülő új sávos adóalap-megállapítás új helyzet elé állítja a kisvállalkozókat, különösen az egyéni vállalkozókat. Írásunkban bemutatjuk a különböző helyzetbe került kisvállalkozások teendőit és lehetőségeit a 2023-as évben.

OTP: a Széchenyi Kártya Program segítség a kisvállalkozások hitelezésében Cikk

Új lendületet kaphat a kisvállalkozások hitelezése, az állami támogatással kínált Széchenyi Kártya Program konstrukciói segítséget jelenthetnek a cégvezetőknek – állapította meg hétfői közleményében az OTP Bank, amely tavaly több mint 490 milliárd forintra szerződött partnereivel a programban, közölte az MTI.

Indul a Széchenyi Kártya Program Max, mentőöv lehet a kisvállalkozásoknak Cikk

A hét közepétől már regisztrálhatnak a Széchenyi Kártya Program MAX hitelek iránt érdeklődő vállalkozások.

Újabb könnyítést ígér Varga Mihály több ezer kisvállalkozásnak Cikk

Továbbra is használatban maradhatnak azok a pénztárgépek, amelyek nem rendelkeznek érvényes forgalmazási engedéllyel – jelentette be Varga Mihály. A pénzügyminiszter kiemelte: az intézkedés több ezer kisvállalkozásnak jelent újabb anyagi és adminisztrációs könnyítést, amely különösen fontos az orosz-ukrán háború negatív gazdasági hatásainak idején.

12 milliárd forintos energiahatékonysági támogatás magyar kkv-knak Cikk

12 milliárd forintos energiahatékonysági támogatást nyújt a kormány magyar kis- és középvállalkozásoknak – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán pénteken.

Fejlesztési adókedvezmény Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alvállalkozói számla könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ágazati pótlék megszűnés esetén

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink