80 találat a(z) kismama cimkére

Kismama szabadsága Kérdés

Csed, gyed Kérdés

Várható gyed összege Kérdés

Csed, kata, alkalmazott Kérdés

Egyéni vállalkozó csed mellett Kérdés

Kismama munkába állás előtti szabadság kiadása Kérdés

Közalkalmazott kismama visszatérése a munkába: így számoljuk ki a szabadságát Cikk

Közalkalmazottak esetében hogyan történik a szabadság kiszámítása, amikor a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság után a kismama a munkába visszatér? Cikkünk ismerteti az erre vonatkozó legfontosabb tudnivalókat, majd egy példán keresztül szemlélteti ennek számítását is.

Gyes vagy munka? Kérdés

Munkába visszatérő kismama szabadságának kiszámítása – íme egy példa Cikk

A legtöbb munkába visszatérő kismama előre számol, hány nap szabadsággal rendelkezik visszatéréskor, mennyi nappal tud kalkulálni a gyermeke bölcsődébe, óvodába történő beszoktatásához, vagy éppen munkaviszony-megszűnés esetén hány napot kell a munkáltatónak kifizetnie számára. Ehhez nézzük meg a legfontosabb idevonatkozó jogszabályokat az Mt. alá tartozó munkavállalók esetében, illetve nézzünk erre egy számolási példát is!

Csed, gyed igénylése a középiskola befejezése után Kérdés

Felmondási idő közlése Kérdés

Visszatérő kismama bérének rendezése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Fizetés nélküli szabadságának megszüntetését kérte a kismama, de a 3 év távolléte alatt szervezett átalakítás miatt megszűnt a munkaköre. Közös megegyezésre nem hajlandó, ezért felmondással kell élnünk. Kérdés, hogy a felgyülemlett szabadságát milyen béren kell elszámolni, ebben az esetben is kell-e a bérét rendezni? Vagy az 55. §-ban foglaltakat csak akkor kell szem előtt tartani, ha munkába áll ismét, nem kerül sor a munkaviszony-megszüntetésre? Vagy a munkába állás az már a fizetés nélküli szabadság megszűnésével létrejön, még ha szabadsággal is kezd, illetve a felmondási idejét tölti? Köszönöm az értelmezésben történő segítséget!

Kismama, kispapa visszatérése a munkába Cikk

Gyakori probléma, hogy a fizetés nélküli szabadság megszakítását, illetve megszűnését követően a kismamának nincs hová visszatérnie. Azt azonban már csak nehezen tudja ellenőrizni, hogy munkakörét valóban megszüntették-e, vagy csak betöltötték más kollégával.

Kismama visszatérése Kérdés

2017 nyarán született gyermekem, akkor egy 7 fős csapatból jöttem el szülni, és határozott idővel vették fel az "utódomat", jelezve a szerződésében, hogy engem helyettesít. Ő egy év után felmondott. A cég úgy döntött, hogy a "pozíciómra" (egy ilyen munkakör volt/van a csapatban) felvesz egy embert határozatlan idővel, az ő szerződésében már nem szerepel, hogy engem helyettesít. Én úgy jöttem el, hogy két év múlva megyek vissza, érdeklődtem is az utóbbi egy évben folyamatosan, de konkrét választ nem kaptam. Beadtam a fizetés nélküli szabadságomat megszüntető kérelmet, hogy 2019 szeptemberében szeretnék munkába állni. Ennek hatására közölték, hogy nincs hely számomra, a közösben eddig felkínált opció nem tetszik. A csapat jelenleg 5 fővel "üzemel", picit átalakult, de az én feladatköröm hangsúlyos része ugyanaz maradt, annak ellenére, hogy pár feladat ki-, illetve bekerült belőle. Mik a munkáltató kötelezettségei ebben a helyzetben? A felgyülemlett szabadságomat jól értem-e, hogy az emelt bérrel kell kiadni, adott esetben végkielégítést és felmondási időt is ezzel kell fizetni? Felmondhat-e jogszerűen ebben az esetben a munkáltató, vagy érdemes perben gondolkodni? Opció lehet-e, hogy kérem a szabik kiadását, és ragaszkodva a munkahelyhez, meghagyva annak esélyét, hogy egy év múlva fel tudnak ajánlani pozíciót, kérni, hogy a jelenlegi körülményekre tekintettel tegyenek vissza fizetés nélküli szabadságra a gyermek 3 éves koráig? Köszönöm.

Csed, gyed ellátás alatti szerződésmódosítás béremelés miatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy abban az esetben, ha béremelés van a cégnél: - év elején: a kismamák részére is kell módosítást készíteni, vagy elég akkor, ha visszajön dolgozni (év elején a minimálbér és garantált bérminimum természetesen követve van) - év közben: a kismamák részére is kell módosítást készíteni, vagy elég akkor, ha visszajön dolgozni Előre is köszönöm. válaszát. Üdvözlettel: Humán Centrum Kft.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szja-visszatérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Tagdíj számlázása

Nagy Norbert

adószakértő

15 Ft/km feletti gépkocsi-költségtérítés adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs