52 találat a(z) kilépés cimkére

Kata kilépés Kérdés

Kilépés utáni elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő. A munkavállalónak megszünt a jogviszonya, elszámoltunk, kiadtuk a megfelelő dokumentumokat, majd pár héttel később értesültünk róla, hogy az elszámolásából kimaradt egy tétel, amelyet elkészítettünk, és elutaltunk a részére. A kérdésem az lenne hogy ilyen esetben mennyi időnk van a módosított kilépő dokumentumokat elküldeni. Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel Somogyi Zoltán

Brexit utáni kilátások: mi lesz a magyar-brit kapcsolatokkal? Cikk

Egyelőre nem lehet megjósolni miként alakulnak a magyar-brit kapcsolatok a Brexit után – mondta Gálik Zoltán egyetemi docens hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Brexit: sikerült megállapodni a kiválási feltételekről Cikk

Sikerült megegyezniük a felek képviselőinek az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről szóló szerződés alapjairól, az egyezség akár már szerdán megszülethet - jelentette ki az Európai Tanács elnöke.

Brexit: kezdődik a visszaszámlálás? Cikk

A brit kormány szerdán eljuttatja az Európai Unióhoz megállapodási javaslatait a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről. A Downing Street kedd éjjeli tájékoztatása szerint ez végleges javaslatcsomag lesz, és a kormány csak két lehetőséget lát: vagy megkezdődnek a tárgyalások egy új megállapodásról, vagy a megállapodás nélküli Brexiten kell a továbbiakban dolgozni.

Teendők, ha év közben lép ki a kivából Cikk

Elég gyakori, hogy a vállalkozásoknak a naptári év közben megszűnik a kivaalanyiságuk, valamely – megszűnéssel járó – gazdasági esemény bekövetkezése miatt. A cikk azt foglalja össze, hogy milyen teendői vannak ez esetben a vállalkozásnak.

Egyelőre falakba ütközik az új Brexit-igényével az új brit miniszterelnök Cikk

Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) október 31-ei határnapján kilép az Európai Unióból, mégpedig új, a jelenleginél jobb megállapodással – jelentette be Boris Johnson brit miniszterelnök szerdán.

Munkaszüneti napra bér 5/2 munkarendnél, ki-belépésnél Kérdés

Tisztelt Adózóna! Teljes munkaidős havidíjas (5/2 munkarendben) dolgozó munkavállalónak munkaszüneti napra is jár díjazás. Például: áprilisban 20 munkanapja van, májusban pedig 22 munkanapja. Most két problémánk is felmerült a dolgozóink ki-be lépésénél. Ha április 15-én lép be valaki a 20 munkanapos áprilisból a rá eső rész 10 munkanap (április 15-30-ig, nem számít bele a 19-22-i ünnep). Például: 100 000/20*10, a bére 50 000 forint. Valamint ha valaki május 15-én lép ki, a 22 munkanapos májusból a ráeső rész (01-15-ig, nem számít bele az 1-je) 10 munkanap. Például:100 000 Ft/22*10, a bére 45 455 forint. Az arányosításnál elvesztik a munkaszüneti napra járó bérüket. Kérdésem: jó ez így? Köszönöm szépen a válaszukat előre.

Brexit: kilépnek a britek valaha az EU-ból? Cikk

Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök szerint a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeit rögzítő megállapodás elfogadása nélkül Nagy-Britannia talán soha nem lép ki az Európai Unióból. Philip Hammond pénzügyminiszter szerint viszont most már "fizikailag lehetetlen" az is, hogy Nagy-Britannia a törvényben foglalt március végi határnapon kilépjen az EU-ból, és az sem biztos, hogy az alsóház a jövő héten újból szavaz a Brexit-megállapodásról.

Brexit: meglepő fordulat a ma esti alsóházi szavazáson Cikk

Elutasította szerdán a londoni alsóház annak a lehetőségét, hogy az Egyesült Királyság bármikor, bármilyen körülmények között a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból.

Családi gazdálkodó Kérdés

Szeretném kérdezni, hogy családi gazdálkodásban és közös őstermelői igazolvánnyal őstermeléssel foglalkozó házaspár tagjai között hogyan kell megosztani a jövedelmet a 2018-évre? A feleség az év utolsó két hónapjában lépett be a családi gazdaságba, és váltott őstermelői igazolványt. Addig az apa és a fiuk szerepelt a gazdaságban. Az apa a kilépésekor nem kért jövedelmet, azt a fiának adta, mert nem is dolgozott a gazdaságban ténylegesen. Kérdésem: hogyan osszam meg a jövedelmet a feleség és férj között? És a támogatást? Az asszonynak nincs MVH regisztrációs száma, csak a férjnek. Köszönöm válaszukat.

A katalanyiság megszűnéséről döntött a Kúria Cikk

Tájékoztatót tett közzé a Kúria Kfv.V.35.193/2018/6-os számú ügyben hozott döntéséről a testület honlapja: A kisadózó vállalkozások tételes adóalanyiságú felperesi társaságban a kisadózó tag tagi jogviszonya megszűnt, a vállalkozás tevékenységében más bejelentett kisadózó nem működött közre, és új kisadózó bejelentésére a felperes részéről nem került sor.

Családi gazdaságból kilépés, kizárás Kérdés

2017-ben családi gazdaságot alapítottam. A családi gazdaság tagjainak száma 6 fő. A létrehozott családi gazdasának tagja lett az akkori élettársam is, aki ma már nem az élettársam. Az állandó lakcímünk sem azonos. Az élettárs a megalakuláskor eszközt, vagyontárgyat, földterületet nem hozott a családi gazdaságba. Jelenleg a családi gazdaságban semmilyen tevékenységet nem végez. Önszántából nem hajlandó kilépni a családi gazdaságból. A többi családi gazdasági tag ellenzi a további tagságát. Van-e megoldás a kiléptetésére? Végső esetben, ha a családi gazdaság feloszlatja önmagát, van-e lehetőség azonnal új (régi) tagokkal – a volt élettársat kivéve – új családi gazdaság létrehozására? Tisztelettel várom a két kérdésre a válaszukat.

Kft.-tag kilép, tárgyi eszközt vinne Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft.-ből természetes személy tag kilép. Belépéskor pénzt vitt be, kilépéskor ennek megfelelő nagyságrendű tárgyi eszközt vinne magával. Kérdésem, hogy ennek milyen adóvonzata van, számvitelileg hogyan kell levezetni az ügyletet és a tárgyi eszközt értékbecslővel értékeltetni kell-e, hogy a nyilvántartási érték és a piaci érték eltér-e egymástól. Köszönettel várom válaszát.

Brit EU-tagság: újabb népszavazást kezdeményeznek képviselők Cikk

Kormánypárti és ellenzéki brit politikusok közösen kezdeményeztek vasárnap újabb népszavazást a brit EU-tagságról.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Végrehajtónak járó költségek

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Munkabér átutalása más bankszámlaszámára

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close