58 találat a(z) kamatemelés cimkére

Emelkedett az egyhetes betét kamata Cikk

A várakozásoknak megfelelően az előző hetinél 100 bázisponttal magasabb, 10,75 százalékkos kamattal hirdette meg az egyhetes jegybanki betétet csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Kamatot emelt a Fed is Cikk

A piaci várakozásoknak megfelelő mértékben, 75 bázisponttal emelte az irányadó dollárkamatot szerdán az Egyesült Államok jegybankja, a Federal Reserve.

10 százalék fölé tolta az alapkamatot az MNB Cikk

Száz bázisponttal 10,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa mai kamatdöntő ülésén. A forint árfolyama alig változott a döntést követően.

Tovább emelkedhet ma az alapkamat Cikk

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa ma tartja soron következő kamatdöntő ülését.

Az EKB 50 bázisponttal emelte az irányadó eurókamatot Cikk

Az Európai Központi Bank (EKB) Kormányzótanácsa 50 bázisponttal megemelte mindhárom irányadó kamatlábát, valamint jóváhagyta az új transzmisszióvédelmi eszközt (TPI). A lépések célja, hogy az infláció középtávon biztosan visszatérjen a 2 százalékos céljához.

Szinte az összes nagybank hiteldrágításokkal válaszolt az MNB kamatemeléseire Cikk

Mostanra szinte az összes nagybank hiteldrágításokkal válaszolt az MNB június vége óta több lépcsőben végrehajtott, nagyarányú kamatemeléseire. Hosszú idő után lépett a legnagyobb hazai pénzintézet is, de összességében a hitelkamatok növekedése jócskán elmaradt az MNB-étől – írja a bank360.hu.

Az alapkamat is 9,75 százalékra nőtt Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 200 bázisponttal 9,75 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot, amely így megegyezik az egyhetes jegybanki betét kamatával; a kamatfolyosó két szélét is 200 bázisponttal emelte a testület.

Folytatódik a kamatemelés – MNB-közlemény Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása. Az elmúlt napokban kialakult pénzpiaci helyzet növeli a tartós inflációs hatások kockázatát és egyértelműen veszélyezteti az árstabilitást. A kedvezőtlen pénzpiaci elmozdulások hatása erősíti annak a kockázatát, hogy a magas infláció a korábban vártnál hosszabb távon is fennmarad. Tartósan magas infláció esetén a jelenlegi magasabb árdinamika beépülhet a gazdasági szereplők várakozásaiba, ami megnehezíti az árstabilitás biztosítását – közölte honlapján az MNB.

Hatalmas kamatemeléssel hirdette meg az egyhetes betétet az MNB Cikk

A múlt hetinél 200 bázisponttal magasabb, 9,75 százalékos kamattal hirdette meg az egyhetes betétet csütörtöki aukciójára a Magyar Nemzeti Bank.

397,13 forinton jegyezték az eurót szerda reggel hét órakor Cikk

Az előző napi kamatemeléssel elért árfolyamot tartotta szerda reggelre a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

A várakozások fölött emelte az irányadó dollárkamatot a Fed Cikk

A piaci várakozásoknál nagyobb mértékben, 75 bázisponttal emelte meg az irányadó dollárkamatot szerdán az Egyesült Államok jegybankja, a Federal Reserve.

Egyhangúlag döntött a kamatemelésről a monetáris tanács Cikk

Egyhangúlag, 8 szavazattal döntött a monetáris tanács május 31-ei kamatdöntő ülésén a jegybanki alapkamat 5,90 százalékra, az egynapos és egyhetes fedezett hitel kamatának 8,90 százalékra, az egynapos betét kamatának 5,90 százalékra emeléséről – olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján szerdán közzétett rövidített jegyzőkönyvben.

Hiába a kamatemelés, tovább gyengült a forint Cikk

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben kedden este a reggeli értékekhez képest a bankközi piacon.

Újra kamatot emelt az MNB, de visszavett a tempóból Cikk

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal, 5,90 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot mai ülésén, és ugyanekkora mértékben növelte a kamatfolyosó két szélét is.

Itt az MNB döntése: nagyot emelt az alapkamaton a monetáris tanács Cikk

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 100 bázisponttal, 5,40 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot mai ülésén, és ugyanekkora mértékben növelte a kamatfolyosó két szélét is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs