121 találat a(z) közalkalmazott cimkére

Közalkalmazottból oktatóként a munka törvénykönyve alá Kérdés

Közalkalmazott kismama visszatérése a munkába: így számoljuk ki a szabadságát Cikk

Közalkalmazottak esetében hogyan történik a szabadság kiszámítása, amikor a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság után a kismama a munkába visszatér? Cikkünk ismerteti az erre vonatkozó legfontosabb tudnivalókat, majd egy példán keresztül szemlélteti ennek számítását is.

Nyugdíjas újra foglalkoztatása közalkalmazottként Kérdés

Munkahelyi e-mailezés: pórul járhat a munkáltató, ha nem szabályozza Cikk

Ismételten munkáltatót bírságolt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. Az adatvédelmi bírság kiszabására egy volt munkavállaló kérelmére került sor, akinek a közalkalmazotti jogviszonyát felmentéssel szüntette meg a munkáltató. A felek között munkaügyi per van folyamatban, mivel a munkáltató a munkavállaló kérésére nem bocsátotta a rendelkezésére a céges e-mail-rendszeren keresztül folytatott magánjellegű levelezését.

Felmondási védelem közalkalmazottnál Kérdés

Közalkalmazott felmentési idő Kérdés

Mikorra essen a nyugdíjmegállapítás napja? Cikk

Mikor érdemes benyújtani a nyugdíj megállapítása iránti kérelmet? Közalkalmazottként dolgozó olvasónknak ez okozott fejtörést. A kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Munkaviszonyba átkerült közalkalmazott juttatásairól döntött a Kúria Cikk

A Kúria a munka törvénykönyve hatálya alá került volt közalkalmazottat megillető juttatások tárgyában hozott határozatot.

Közalkalmazottból munkavállaló Kérdés

Nyugdíjmegállapítás időpontja Kérdés

Könyvtárosokat, múzeumi dolgozókat, zenészeket fosztana meg a kormány közalkalmazotti státuszuktól Cikk

Megdöbbenéssel értesültek a szakszervezetek arról, hogy a kormány alapos és részletes társadalmi konszenzus nélkül teljes szakmacsoportokat fosztana meg a jelenlegi közalkalmazotti jogállásuktól.

Nyugdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adategyeztetési eljárásra 2019 decemberében kaptam egy értesítést, mely szerint 2018.12.31éig 39 év 79 nap nyugdíjjogosultság elbírálásához figyelembe vehető szolgálati idővel, 38 év 48 nap a nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idővel, ezen belül 38 év 48 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idővel rendelkezek. Januárban megkaptam a határozatot, mely szerint 2018.12.31-éig 39 év 79 nap nyugdíjjogosultság elbírálásához figyelembe vehető szolgálati idővel, 39 év 49 nap a nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idővel, ezen belül 39 év 49 nap kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idővel rendelkezek. Kérdésem: 1. A fentiek alapján elmehetek-e 2020. évben nyugdíjba a nők kedvezményes öregségi nyugdíjára jogosító idővel abban az esetben, ha 2019. évben 300 napot dolgoztam alkalmazottként, és munkanélküli járadékon voltam 65 napot. 2. Mikor célszerű beadnom a nyugdíj iránti kérelmemet ahhoz, hogy számomra kedvező legyen a nyugdíj összegének a megállapítása? 2020. évben, vagy 2021. évben? 3. Ha 2021. évben adom be a nyugdíj iránti kérelmemet, akkor kérhetem-e azt, hogy a 2020. évi szorzókkal állapítsák meg a nyugdíjamat? 4. Kérhetem-e 2021. évben azt, hogy a nyugdíjamat 2020. évre visszamenőlegesen állapítsák meg abban az esetben, ha közalkalmazottként dolgozom, és 2021-ben megyek nyugdíjba? Köszönöm.

Állásidő díjazással Kérdés

Költségvetési szervnél közszolgálati tisztviselők, közalkalmazottak részére a jelenlegi koronavírusból adódó helyzetre tekintettel, állásidő estén jár díjazás?

Szolgálati idő növelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Nők40 kedvezményt veszem igénybe, így közalkalmazottként szabadságomat, majd felmentési időm utolsó 4 hónapját töltöm. Most szembesültem vele, hogy egy hét plusz szolgálati idő kellene ahhoz, hogy meglegyen a 43 év szolgálati időm. A közalkalmazotti jogviszonyom felmentéssel 2020. július 20-án szűnik meg. Van rá mód, hogy valahogy megszerezzem a hiányzó napokat? A továbbfoglalkozás a közszférában már nem lehetséges, mivel felmentési időmet töltöm. Ha tehetek valamit, akkor annak mi a módja, hogyan szerezhetem meg a 43 évhez szükséges munkaviszonyhoz a munkanapokat? Volt egy rövid munkanélküli időszakom, Köszönöm a válaszát!

Közalkalmazotti téves besorolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Családi bölcsődében az egyik alkalmazott tévesen van besorolva felfelé, és amennyiben visszasorolnák abba, amelyikbe a Kjt. szerint tartoznia kell, akkor a bére ennek megfelelően csökkenne. Úgy hallottam, hogy a bért nem lehet csökkenteni, de erről jogszabályt nem találtam. Illetve nem tudom mi a teendő ebben az esetben? Kérem a segítségét. Üdvözlettel: Léderer Györgyné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlaneladás adókötelessé tétele

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan bérbeadása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Exportszámlák árfolyama

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close