54 találat a(z) kötelezettség cimkére

Amit a számlázás átadásáról tudni kell Cikk

Az adóalany átadhatja másnak – akár egy másik állam adóalanyának is – számlakibocsátási kötelezettségét. Hogyan van erre lehetőség, hogyan és kinek kell bejelentenie a működtetett számlázóprogramot? Ismertetjük.

Kft. üzletrészátadás, tagi kölcsön Kérdés

Kaució kimutatása a mérlegben Kérdés

Tárgyieszközvétel kötelezettség-átvétellel Kérdés

Tb-kötelezettségek többes vállalkozói jogviszonyban. Példákkal Cikk

Egyéni és társas vállalkozó, evás, katás, főállású, nyugdíjas: ezek különbözőképpen variálódhatnak többes vállalkozói jogviszony esetén. Összeszedtük, hogy a különböző esetekben hogyan alakulnak a tb-kötelezettségek.

Ha lehúzzák a rolót a cégnél, ezeket a szabályokat kell betartani Cikk

Milyen jogai vannak a munkavállalónak és milyen kötelezettségek terheli a munkáltatót, ha a cég jogutód nélkül, illetve ha jogutódlással szűnik meg? Összefoglaltuk az előírásokat.

Ezek alól egyetlen dolgozó és munkáltató sem bújhat ki Cikk

A munkaviszony fennállása alatt a fő kötelezettségek mellett számos egyéb előírást is kötelesek betartani a felek. Ezek egy része a törvényben kifejezetten rögzített rendelkezésen alapul (munkabér fizetése, munkaköri alkalmassági vizsgálat, rendelkezésre állás stb.), másik része ezekből levezethető, az alapvető emberi magatartásból is következő szabály.

APEH-ellenőrzésen készült jegyzőkönyvek: tanulságok és tanácsok Cikk

Az ellenőrzési jegyzőkönyvben foglaltakra akkor tegyünk észrevételt, ha abban esetleg tévedést tapasztalunk, vagy az abban foglaltak ellenkezőjét bizonyítani tudjuk. Ezért nagyon fontos az ellenőrzési jegyzőkönyv alapos tanulmányozása, értelmezése. Nézzünk most néhány olyan témát, amit ellenőrzési jegyzőkönyvek tartalmaztak!

A később kifizetett munkabér nem járulékalap Cikk

A munkavállalónak még ki nem fizetett munkabért nem lehet járulékalapként figyelembe venni - hívja fel a figyelmet az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a honlapján közzétett tájékoztatóban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kft. eladása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Járulékfizetés

Széles Imre

tb-szakértő

Munkavállaló javára kötött biztosítási díj

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X