176 találat a(z) könyvelő cimkére

Megjelent a februári VálaszAdó Cikk

Az új év idén is számos változást hozott a közteherviseléshez kapcsolódó szabályozásban.

Adótanácsadók, adószakértők, könyvelők: változtak a kreditpontszerzési szabályok Cikk

Változtak a könyvviteli szolgáltatást végzők nyilvántartásba vételéről, az adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők nyilvántartásba vételéről és továbbképzéséről szóló rendelkezések.

Fontos tudni az elektronikus számlák megőrzéséről Cikk

Az elektronikus számlát digitálisan kell megőrizni, nyomtatva nem érvényes, s 8 évig kell elektronikusan tárolni. A könyvelő nagy általánosságban még papíralapú számláról könyvel, de becsúszhat egy-egy elektronikus számla is. Mit csinál ilyenkor a könyvelő? Nem nyomtatja ki a számlát, mert az nem érvényes? A kapott elektronikus számlát lementi mondjuk egy pendrive-ra, és onnan olvasva rögzíti a könyvelőprogramba? Kinek kell megőrizni digitálisan a lekönyvelt elektronikus számlát az esetleges áfaellenőrzéshez? – kérdezte olvasónk. Gyüre Ferenc adótanácsadó válaszolt.

A magyar könyvelők 72 százaléka nem elégedett a fizetésével Cikk

A magyar könyvelők 72%-a nem elégedett a munkája anyagi ellentételezésével, holott háromnegyedük arra is hajlandó, hogy munkaidőn túl is az ügyfelek rendelkezésére álljon – derül ki a Számlázz.hu friss, online felméréséből. A kutatás szerint a május a könyvelők legnehezebb időszaka, és többségükben hisznek a digitalizáció pozitív hatásaiban.

Foglalkoztatók belső visszaélés-bejelentési rendszer Kérdés

Hosszú évek alatt veszteséggel működő vállalkozás Kérdés

Egyszemélyes kft.-tulajdonos halála Kérdés

Panasztörvény Kérdés

Mérleg után a (könyvelő)világ: vita a könyvvizsgálóval, „elfelejtett” könyvvizsgálat Cikk

Az élet a legjobb forgatókönyvíró – és ez az érdekes és tanulságos számviteli példákra is igaz. Az alábbiakban a kötelező könyvvizsgálat tárgyköréből válogattunk néhány, a valóságban is megtörtént esetet.

Mérleg után a (könyvelő)világ: osztalék kalamajka Cikk

Taggyűlési határozat az eredmény felosztásáról: a közzétett beszámoló melléklete. Kőbe vésett dekrétum, vagy a tulajdonosok kedve szerint, utólag és bármikor megváltoztatható terv?

Mérleg után a (könyvelő)világ: kicserélhető-e a már közzétett mérlegbeszámoló? Cikk

Noha a könyvelők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a számviteli beszámoló pontosan, hitelt érdemlően mutassa be az adott vállalkozás vagyoni és pénzügyi helyzetét, mégis előfordulhatnak hibák, melyekre már csak a dokumentum közzététele után derül fény. Háromrészes sorozatunkban bemutatjuk a lehetséges problémákat és megoldásokat.

Kevesebb könyvelőre, bérszámfejtőre, pénztárosra, titkárnőre lesz szükség pár éven belül Cikk

Óriási kihívást jelent a dolgozóknak és a munkáltatóknak a mesterséges intelligencia (MI) és más informatikai technológiai újítások. A Világgazdasági Fórum friss kutatásának eredményei szerint az MI és más diszruptív technológiák elterjedésének munkahelyekre gyakorolt hatása a következő öt év során nettó pozitív lehet, de csak akkor, ha a meglévő munkaerő jelentős részének digitális készségeit is a változó igényekhez igazítják.

Elkészült a beszámoló, hogyan helyezheti letétbe a könyvelő? Cikk

A számviteli beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének szabálytalan, késedelmes teljesítése, illetve elmulasztása komoly következményekkel járhat. Mégis sok cégtulajdonost megnyugtat az a tudat, hogy a könyvelő állította össze a beszámolót, így neki is kell azt letétbe helyeznie, azaz beküldenie a „megfelelő helyre”.

Végzettség könyveléshez Kérdés

Könyvelői felelősség Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Előző időszaki import áfa levonása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3