185 találat a(z) ingatlan bérbeadása cimkére

Ingatlan bérbeadása szálláshely-üzemeltető részére Kérdés

Nyugdíjas katás vállakozás megszüntetése, megmaradhat-e a magánszemély adószáma Kérdés

Egyéb szálláshely vásárlása áfatartalommal Kérdés

Számviteli bizonylat 2020.07.01-től Kérdés

7-es adószámmal ingatlan-bérbeadás Kérdés

Ingatlan-bérbeadás Kérdés

Airbnb Kérdés

Lakáskiadás rövid- és hosszútáv Kérdés

Ingatlan bérbeadás közös költség Kérdés

Közvetített szolgáltatás lakáskiadás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hosszútávú lakáskiadás esetén mi tekintendő közvetített szolgáltatásnak? Alanyi adómentesség esetén ezekre vonatkozóan hogyan és mikor kell a számlát kiállítani? A következőkre gondolok: közös költség, gáz-, villany-, vízszámla. Válaszát előre is köszönöm!

Áfás ingatlan-bérbeadás Kérdés

2020. januártól változott a kereskedelmi-turisztikai célu rövid távú ingatlan-bérbeadás áfájának mértéke (18 százalékról 5 százalékra) Kérdésem (mert több könyvelőtől hallottam), hogy a hosszú távra szóló áfás bérbeadás áfa mértéke is változott. Én úgy tudom, hogy ez maradt 27 százalék. Csak egy megerősítést kérek szépen. Köszönettel: Jné

Csökkentett munkaidős támogatás – munkavállaló feladatainak változása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Adott egy cég, amelynek az árbevételének nagy részét képező tevékenysége a koronavírus következtében a nullára csökkent, de nem tartozik a kedvezményezett tevékenységet végző vállalatok közé (saját/ bérelt ingatlanok bérbeadása – a bérlések többnyire rendezvényekhez, előadásokhoz, egyéb csoportos foglalkozásokhoz történnek). Vannak alkalmazottak, akiknek a munkaköre teljes egészében ehhez a tevékenységhez kapcsolódik. A helyzet miatt a cég új, jelen helyzetben is bevételt hozó tevékenységbe kezdett (kiskereskedelem). Az eddig terembérlésekkel foglalkozó alkalmazottak is ebben a tevékenységben tudnának részt venni, de természetesen ezt is csak csökkentett munkaidőben (nem töltenék ki az új feladatok az eddigi munkaidejüket). A kérdésem az, hogy miképp lehetséges ezen alkalmazottak munkakörét és munkaidejét úgy kezelni, hogy ne merüljön fel az Mt. 53. § szerinti eltérő foglalkoztatás, és igénybe tudják venni esetünkben is a csökkentett munkaidős támogatást? Megoldást jelenthet-e, ha a munkaszerződését módosítják, amelyben módosításra kerül a munkakör és azzal egyetemben a munkaidő és munkabérek csökkentése is? Nem probléma-e az igénylés szempontjából, hogy a munkaidő csökkentése mellett a munkakör is módosul? Válaszukat, segítségüket előre is köszönöm!

Bérbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély, aki egy kft.-ben hol csak tag, hol pedig ügyvezető, a tulajdonában álló ingatlant kiadhatja-e a kft.-n keresztül? A kft. tevékenységi körében benne van a bérbeadás, több kft.-tulajdonú ingatlant bérbe is ad. Segítségét köszönöm. Ildi

Ingatlan bérbeadása, ha kiskorú a tulajdonos Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni. Adott egy ingatlan, ahol a 100%-os tulajdonos egy kiskorú magánszemély. Úgy adódott, hogy ezt az ingatlant most bérbevenné egy magánszemély, akinek számlát kell leadnia a munkahelyén, mert számlára tudja a munkáltató a lakhatási támogatást kifizetni. Milyen módon lehetne ezt az ingatlant bérbe adni? Ki (kiskorú vagy a törvényes képviselője) tudna adószámot kérni erre vonatkozóan a NAV-tól, hogy számlatömböt lehessen vásárolni? Kinek kell bevallania ezt a jövedelmet? A kiskorúnak? Köszönöm szépen a segítségét!

Ingatlan bérbeadás mindkét oldalról Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély lakást ad bérbe saját tulajdonában álló vállalkozásának, melyben a vállalkozás gazdasági tevékenységét folytatja. A bérleti díjon felül a vállalkozás közvetlenül megfizetni a társasháznak a közös költséget és az önkormányzatnak az építményadót. Kérdéseim: - Mi lesz az szja alapja - 10 százalékos költséghányadot alkalmaz -, az átutalt összeg vagy az átutalt összeg felbruttósított összege? Közös költség 44 305 forint, amelyet átutal a társasháznak vagy 51 220 forint ...ha az előbbi összeg, akkor az szja-t ki köteles rendezni és milyen módon? ..mint kifizető szjaelőleg-levonási kötelezettség terheli a vállalkozást? - Számvitelben hogyan tudjuk elszámolni a közös költséget és építményadót bérleti díjként vagy egyéb igénybe vett szolgáltatásként vagy egyéb ráfordításként? Köszönettel: - amennyiben közös tulajdonukban állna az ingatlan, de teljes egészében a vállalkozás használná fenti költségeket meg kellene osztani?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület – könyvelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close