191 találat a(z) hipa cimkére

Mégsem emelkedik a cafetéria és nem szigorodik a hipa elszámolása Cikk

Ha minden igaz, jövőre mégsem emelkedik meg a cafetéria adóterhelése és nem válik szigorúbbá az iparűzési adó elszámolása sem. Ezzel a kormány két kockázatos döntést vonna vissza, azonban emiatt további kiigazítás válik sszükségessé.

Hipa: mikor kell fizetni raktározás után? Cikk

Átmeneti raktárbérlet keletkeztet-e iparűzési adó kötelezettséget, ha csak raktározás történik, értékesítés nem?

Iparűzési adó: közvetített szolgáltatás és alvállalkozói teljesítés érvényesítése az adóalapban Cikk

Az elmúlt néhány évben mind az adóhivatal gyakorlatában, mind a bírósági joggyakorlatban egymástól eltérő ítéletek születtek az iparűzési adó alapjából levonható közvetített szolgáltatás, valamint alvállalkozói teljesítés kérdésében.

Zalaegerszegen rekordösszegű iparűzési adó folyt be Cikk

Rekordösszegű helyi iparűzési adó (hipa) folyt be az elmúlt évben Zalaegerszeg önkormányzatához, a tervezettet is meghaladóan mintegy négymilliárd forint - közölte a város alpolgármestere pénteken sajtótájékoztatón.

Jön a füstadó? Cikk

Erőteljes centralizáció irányába indul a kormány az új önkormányzati törvénnyel. Az általános iskolák és a kórházak az államhoz kerülhetnek, s kötelezővé tennék – talán más néven – a körjegyzőségek bevezetését a kistelepüléseknek. A helyi adóknál viszont nagyobb mozgásteret kapnak a városok, írja a Világgazdaság.

Hipa: késedelmi pótlékot kockáztat, aki rossz helyre utal Cikk

Késedelmi pótlék felszámítását kockáztatja, aki még mindig az adóhatósághoz fizeti be a helyi iparűzési adót (hipa), mivel a hipával kapcsolatos feladatok június 29-ével visszakerültek az önkormányzatokhoz.

Lehet-e nulla a településre jutó helyi iparűzési adó? Cikk

A címben feltett kérdésre a válasz igen prózai: lehet. A jogalkotó ugyanis módszer helyett hangzatos elvekkel próbálja pótolni a képleteket. A matematikai szabályokat azonban hidegen hagyják a szlogenek.

Iparűzési adó: alkotmányellenes beszedés? Cikk

Jövő júliustól az állami adóhatóság szedi be a helyi iparűzési adót a települési önkormányzatok helyett. A feladatáttelepítés több helyhatóság szerint alkotmányellenes - írja a HVG.

Megfeleznék az iparűzési adót Hatvanban Cikk

Az iparűzési adó megfelezését tervezi Hatvan városa a gazdasági krízisre tekintettel 2010-től.

Közel egymilliárd forintot fizettek be a nagyadózók Kaposváron Cikk

Kaposvár húsz nagyadózója a tavalyinál százmillióval többet, 954 millió forint helyi adót fizetett be a város kasszájába - írta szerdán a Somogyi Hírlap.

Adójavaslatok: 3 milliós határ, 3 százalékos felajánlás, levonható hipa Cikk

Az SZDSZ által javasolt adó- és járulékintézkedések - a kormány által beterjesztettekkel együtt - több mint 400 milliárd forinttal javítanák az adófizetők és a vállalkozók versenyképességét - mondta Kóka János frakcióvezető a párt parlamenti képviselőcsoportjának és ügyvivő testületének közös csütörtöki budapesti ülése után.

Kósa szembemegy az EU-val? Cikk

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere vezényletével módosította a városi közgyűlés a helyi adókról szóló rendeletét. Ezentúl a kutatásra és fejlesztésre (K+F) fordított költségek a helyi iparűzési adó (hipa) 80 százalékáig számolhatóak el. Eddig efféle kedvezmény nem volt. A fideszes politikus szerint nem sértenek uniós jogot. Az adószakértő ezt másként látja.

Kósa a hipáról és a gazdaságpolitika hiányáról Cikk

A magyar sajtóban megjelent hírekkel ellentétben álláspontunk szerint a kutatás-fejlesztést folytató vállalkozások számára nyújtott adókedvezmény nem ellentétes az uniós joggal – közölte sajtóközleményében Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

Csökkenhet az iparűzési adó Gyöngyösön Cikk

Akár egy-másfél százalékkal is csökkenhet az Apollo Tyres működése nyomán az iparűzési adó mértéke Gyöngyösön - írta pénteken a Heves Megyei Hírlap.

Nőtt az iparűzési adót fizető vállalkozások száma Nyíregyházán Cikk

Tavaly Nyíregyházán mintegy 6,8 milliárd forint helyi adót fizettek be, 18 százalékkal többet a megelőző évinél, nőtt az iparűzési adót fizető vállalkozások száma, összesen 4,44 milliárd forintot fizettek be a cégek ezen a címen a város költségvetésébe - közölte Csabai Lászlóné, a város polgármestere az önkormányzat keddi sajtótájékoztatóján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vadászkutya könyvelése vadásztársaságnál

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Egyéni vállalkozás bevétele

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 október
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5