43 találat a(z) határozott idejű munkaszerződés cimkére

A leggyakoribb hibák, amiket egy várandós munkavállaló elkövethet Cikk

Nem egyszer fordul elő, hogy egy munkáltató, amikor a tudomására jut, hogy a munkavállalója várandós, különféle módszerekkel próbálkozik, hogy a költségeit csökkentse. A munkavállalók sokszor nincsenek tisztában a jogaikkal, belemennek olyan alkukba, amelyekbe nem kellene, és mindezek negatív hatással lesznek a munkaviszonyára, az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásaira, a család jövedelmére. Cikkünkben azt nézzük meg, mire érdemes leginkább odafigyelnie egy várandós kismamának, milyen jellemző hibákba futhat bele.

Határozott idejű munkaszerződés és várandósság – mikor jár csed, gyed? Cikk

Határozott idejű szerződést kötni nem minden esetben lehetséges, a törvény ennek maximum hosszáról is rendelkezik. Projektek, helyettesítés esetében azonban gyakran előfordul olyan helyzet, amikor a gyermek születésének időpontjakor már nem él a munkavállaló határozott idejű szerződése, nincs biztosítási jogviszonya. Cikkünkben azt vizsgáljuk meg, hogy ilyen esetekben mikor jár csed, illetve gyed.

Ellátás alatt megszűnő jogviszony Kérdés

Csed határozott idejű munkaszerződés után Kérdés

Nyugdíjas munkavállaló határozott idejű szerződésének megszüntetése Kérdés

Erre figyeljünk munkaviszony megszüntetésénél! Cikk

A gazdasági válság hatására változások várhatóak a munkaerőpiacon. A fizetőképes kereslet csökkenésével a munkáltatók arra kényszerülhetnek, hogy munkavállalóktól váljanak meg. Az sem zárható ki, hogy a létszámhiány okozta munkatöbblet okán munkavállalók döntenek a munkaviszony megszüntetése mellett. Az alábbiakban a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos legfontosabb szempontokat, jogi elvárásokat mutatjuk be.

Munkavállaló jogellenes munkaviszony megszüntetése: ezek a következmények Cikk

Abban az esetben, ha a munkavállaló nem dolgozza le a felmondási idejét, a munkakörét nem adja át az előírt rendben, nem indokolja a határozott időtartamú munkaviszonya felmondását, nem foglalja írásba a felmondást, azonnali hatályú felmondást stb., jogellenesen szünteti meg a munkaviszonyát. Ennek jogkövetkezményeként az Mt. szerinti fizetési kötelezettség attól függetlenül terheli a munkavállalót, hogy a munkáltatónak keletkezett-e kára a jogellenes megszüntetéssel összefüggésben. Ugyanakkor a munkáltató jogosult a munkaviszony megszüntetése esetén fizetendő távolléti díjon felül keletkezett kára megtérítését kérni a kártérítés általános szabályai szerint azzal, hogy annak összege legfeljebb a 12 havi távolléti díj összege lehet.

Szabadság Kérdés

Határozott idejű munkaszerződés Kérdés

Határozott idejű munkaszerződés megszűnése stroke esetén Kérdés

Végkielégítés és felmondás Kérdés

Határozott idejű munkaszerződés – szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Részmunkaidős, határozott idejű munkaszerződéssel dolgozó tanár (alapítványi iskola, június 30-áig) szabadságát hogyan kell számolni? Hány nap illeti meg, ha két gyermeke van? Mi az eljárás a ki nem vett szabadsággal a jogviszony végén? Jogosult a ki nem vett szabadságok után juttatásra? Köszönettel!

Gyermekvállalás határozott idejű munkaszerződéssel Cikk

Az Adózóna olvasója határozott idejű munkaszerződés megkötését tervezi. Szakértőnktől azt kérdezte, milyen tb-ellátásokra számíthat, ha e jogviszony alatt szüli meg gyermekét. Czeglédi Bernadett munkajogi és társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Gyermekvállalás határozott idejű munkaszerződéssel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkahelyváltás előtt állok, és az egyik ajánlat egy évre szóló szerződést kínál. Mi történik gyermekvállalás esetén, ha a szülés előtt jár le a szerződés? Hogyan állapítják meg a csedet? Ha a gyed időszakában jár le a szerződés, mitől esik el a kismama, mi az amit fizetni kell, például tb-járulék? Mi történik ha bármelyik fél felmondja a szerződést? Ha a gyed alatt lejár a munkaszerződés, bele számít-e a gyed időszak a nyugdíjba? Köszönöm!

Elismerte az Audi: korlátozott számban újítja meg a határozott idejű munkaszerződéseket Cikk

Nem bocsát el munkavállalókat az Audi Hungaria Zrt., azonban a határozott idejű munkaszerződéseket – ahogy korábban is – korlátozott számban hosszabbítja meg a piaci igényektől, és az abból kialakított mindenkori termelési programtól függően – közölte a győri székhelyű vállalat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszemélyes kft. végelszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Cégautó magánhasználat

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Munkaviszony létesítése hajléktalan személlyel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs