37 találat a(z) halál cimkére

Egyéni vállakozó tartozása halál esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozó felé kiállított számla hogyan érvényesíthető az egyéni vállalkozó halála esetén? A szolgáltatás elvégzésre került, a számla szabályosan ki lett állítva, de az egyéni vállalkozó meghalt, így a számlát nem fizette ki. Az örökösök kötelesek ilyen esetben helytállni? Milyen módon lehet érvényesíteni a követelést? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Erdélyi Andrea

Egyéni vállalkozó halála Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egyéni vállalkozó sok éve dolgozik, van néhány alkalmazottja is. Már öregségi nyugdíjas és sajnos elhúzódó komoly betegsége van. Hirtelen halála esetén a családja szempontjából, hogyan rendeződhet a vállalkozás sorsa? Például év közepén meghal, akkor az összes az évi számlája alapján ki készíti el és mikor a halála évéről szóló bevallását? Van-e változás ez ügyben, ha az egyik gyereke egyéni vállalkozóvá akarna válni és folytatni a szülő vállalkozását? Mi van abban az esetben, ha megszűnik a halálával? Kinek kell ezt elintézni? Üdv. K.

A bér rendezése, ha megszűnik a cég, ha meghal a dolgozó Cikk

A munkavállaló haláláról a munkáltató csak napokkal, gyakran hetekkel később szerez tudomást. Mi a teendője ilyen esetben, kinek kell kifizetni a munkabért, kitől követelhető az elhunyttal szemben fennállt igény? Hogyan juthat pénzéhez az a munkavállaló, akinek a munkáltatója szűnik meg jogutód nélkül?

Elhunyt vállalkozó, üres kassza – így köteles helytállni az örökös Cikk

Csak papíron volt pénz a kft. házipénztárában – derült ki az egyik tag halála után. Milyen felelősséget ró ez a másik tagra, továbbá az örökösökre? Olvasói kérdésre Sinka Júlia adó- és számviteli tanácsadó válaszolt.

Elhunyt tag ügyvezető Kérdés

Tisztelt szakértő! Egy kft.-ben 50-50%-ban tulajdonos egy házaspár, ahol a férj mint ügyvezető 60% szavazati joggal a maradék 40%-kal a feleség rendelkezik. Döntési jog egyszerű szótöbbség. A férj ügyvezető hirtelen elhunyt. Az örökös az egyetlen fia. Kérdéseim: 1.) Hova,kit, milyen bejelentési kötelezettség terhel? (NAV cégbíróság stb.) 2.) A fia az öröklésről a hagyatéki tárgyalás lefolytatása keretében jelenlegi elhatározása szerint le kíván mondani. Arra az üzletrészre a feleség sem tart igényt, mivel a társaság tartozásai meghaladják a kintlevőségeiket. Ebben az esetben hogyan működhet a társaság a hagyatékig, mi történik utána? A feleséget a kft. korábbi működésével kapcsolatban milyen felelősség terheli, ha ő alkalmazottként dolgozott a kft.-ben és nem ügyvezető volt, hanem kereskedelmi munkatárs. A kft. képviseletére nem volt jogosult. Terheli-e bármi felelősség a feleséget a kft. adósságaival kapcsolatban? A válasz elég sürgős lenne. Köszönöm

Bt. kültag halála Kérdés

A bt.-ben van egy fő beltag és két fő kültag Tulajdoni arány a beltag 5 százalék, az egyik kültag 5 százalék, a másik kültag 90 százalék. Meghalt a 90 százalékos tulajdoni részesedéssel rendelkező kültag. Ilyenkor mit kell tenni, azt szeretném, ha pontosan leirná a választ, mivel még ilyen esettel nem találkoztam. Részletes vállaszát előre is köszönöm.

Nem aludt egy jelentés elkészítése miatt – belehalt Cikk

A becslések szerint évente mintegy 600 ezren halnak meg Kínában a túlzásba vitt munka következményeként, ami "járványszerű" jelenség az országban - adta hírül a kínai média.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink