210 találat a(z) gyermek cimkére

CSOK Plusz és illetékmentesség – mutatjuk a részletes tudnivalókat Cikk

Csütörtök este megjelent a Magyar Közlönyben a CSOK Pluszról szóló kormányrendelet, vagyis a társadalmi egyeztetés lezárult, a jogszabályt kihirdették. A végleges jogszabályban van egy-két változás a tervezethez képest, ami jó hír lehet egyes érdeklődőknek. Fontos továbbá, hogy az CSOK Pluszhoz kapcsolódó illetékmentességről is megjelent a jogszabály, itt is lényeges kérdést tisztázott a jogalkotó – derül ki a Bankmonitor.hu összefoglalójából.

GVH kontra TikTok Cikk

Globális hatása is lehet annak a kötelezettségvállalásnak, amelynek végrehajtását a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) írta elő a TikTok számára – írja közleményében a GVHAz Egyesült Államokban bejegyzett, kínai tulajdonú videómegosztó-szolgáltató a magyar nemzeti versenyhatóság vizsgálatának következtében egy sor olyan intézkedés végrehajtását volt kénytelen vállalni, amelyek biztosítják, hogy javuljon a TikTok kommunikációja, a fogyasztók megismerjék a platform jellemzőit és tudatosabb döntéseket hozhassanak a szolgáltatással kapcsolatban.

Akár önerő sem kell, de nem lesz kisebb a hitelteher a CSOK+ esetében Cikk

Továbbra is tervezhetnek – ráadásul a támogatásokat együtt kihasználva immár akár önerő nélkül is – a városban családot alapítani akaró fiatalok. Az első ránézésre hiperkedvező CSOK+ induláskor összességében nem kedvezőbb, mint a jelenleg még elérhető megoldás, ám a 2. és 3. gyermekek megszületésével ez változik – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

Ha beteg a gyermek – mikor, meddig jár a gyermekápolási táppénz? Cikk

A szülő a gyermekápolási táppénz révén otthonában ápolhatja gyermekét, vagy vele lehet a kórházban. Az idén némi pontosítással változott a jogszabály, ezekkel együtt nézzük át, hogy ki, mikor és meddig jogosult gyermekápolási táppénzre.

Kapcsolt vállalkozás Kérdés

Így változnak a CSOK szabályai szeptember elsejétől Cikk

A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) előírásait módosítja a kormány szeptember elsejétől. Az erre vonatkozó rendelet augusztus 30-án éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben. A Bankmonitor szakértői szerint a változás pozitívan érinti azokat, akik vállalt gyermek után szeretnék kihasználni a lakástámogatást.

30 év alatti anyák kedvezménye, jogosultság vége Kérdés

Gyermekek után érvényesíthető kedvezmények a nyugdíj megállapítása során Cikk

Több esetben felmerült az a kérdés, hogy az anya nyugdíjra jogosító szolgálati ideje növelhető-e a gyermekei számával, és ez alapján a nők kedvezményes nyugdíjazására jogosultságot lehet-e szerezni. A kérdésre a válasz egyértelmű nem. Önmagában a gyermek születése nem eredményezi az anya kedvezményes nyugdíjra jogosító idejének növelését, ugyanakkor a gyermekek nevelésével összefüggésben a szülők számos kedvezményt, jogosultságot szerezhetnek, érvényesíthetnek a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer keretén belül igényelhető ellátások esetében. A kedvezmények, jogosultságok érvényesítése az alábbi területekre oszthatók: szolgálati idő elismerése, nyugellátásra való jogosultság, nyugellátás összegének megállapítása, járulékfizetés.

Életbe lépett a másodfokú hőségriasztás Magyarország egész területén Cikk

Másodfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére hétfő 14 órától csütörtök éjfélig az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szakmai ajánlását figyelembe – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményében hétfőn az MTI-t.

Munkába visszatérő kismamák foglalkoztatása atipikus jogviszonyban Cikk

A legtöbb munkáltató sajnos nem lehetőségként, hasznos munkaerőként tekint a munkába visszatérő kismamákra, sokszor sajnos potenciális problémaforrást lát bennük, mivel jellemzően az anyák azok, akik a beteg gyermekkel otthon maradnak munkavégzés helyett. Amellett, hogy ezek a feladatok a családban is megoszthatók, munkáltatói oldalról is rugalmasabban és támogatóbban érdemes a témához fordulni, hiszen életünk része a gyermeknevelés, az ezzel járó logisztika, az éppen beteg gyermek ápolása. A gyermeknevelés után visszatérő munkavállaló sokszor a legelkötelezettebb dolgozója lehet a vállalatnak, különösen, ha ehhez él az atipikus foglalkoztatási formák alkalmazásával.

Utazók figyelem! Riasztó kell a kocsiba 4 éven aluliak szállításakor Olaszországban Cikk

Olaszországban riasztóberendezés beszerelése kötelező az autóba 4 éven aluli gyermek szállítása esetén. Olaszország a világon egyedülálló módon határozta ezt meg azon járműveknél, melyekben ilyen korúakat szállítanak. A 4 éven aluliak ezen felül csak gyermekülésben utazhatnak – írja a police.hu.

Örökbefogadó apa apasági szabadsága Cikk

Hány nap apaszabadságra jogosult az apa, ha egyidőben, egyszerre egy testvérpárt (4 és 3 évesek) fogadnak a házastársak örökbe? Gyermek örökbefogadása esetén legkésőbb az örökbefogadást engedélyező határozat véglegessé válását követő második hónap végéig tíz munkanap szabadságra jogosult. Apasági szabadság mértéke ikergyermekek születése esetén is összesen tíz munkanap. Ebben az esetben mivel egyszerre veszik őket örökbe: csak 10 nap apaszabadság jár, vagy mivel eltérő korúak a gyermekek, akkor 2×10 napra lesz jogosult? A kétszer 10 napot egymás után vehetné ki a 2 hóban? Olvasónk kérdéseire dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Csed, gyed külföldi terhesgondozás esetén Kérdés

Kapcsolt vállalkozás Kérdés

Egyéni vállalkozó mezőgazdasági eszközöket és ingatlanokat ajándékoz gyermekének Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Generálkivitelező számlázása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Upwork Global inc. számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Alanyi áfamentes határ, számlázás nem EU-s országba

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31