220 találat a(z) gyermek cimkére

Káros anyagokat találtak Dél-Koreában az AliExpress és a Temu egyes termékeiben Cikk

Az AliExpress, a Temu és a Qoo10 e-kereskedelmi platformokon értékesített egyes termékekről kiderült, hogy a megengedett biztonsági szintet jóval meghaladó mértékben tartalmaznak káros anyagokat – közölte a Koreai Fogyasztóvédelmi Ügynökség (KCA) pénteken, tájékoztatott az MTI.

Festmény értékesítése Kérdés

Ingatlan-bérbeadás Kérdés

Pótszabadság Kérdés

Tartós ápolást végzők időskori támogatása, nyugdíj-kiegészítése – példákkal Cikk

A társadalombiztosítási rendszer keretén belül megállapítható öregségi nyugdíj összegét két tényező határozza meg: az elismert szolgálati idő tartama években, és az öregségi nyugdíj meghatározásának alapját képező átlagkereset, azaz a nyugdíjalap. A gyermeküket ápoló hozzátartozók keresőtevékenységet nem (vagy csak erősen korlátozott mértékben) tudnak végezni, ezért a számukra megállapítható nyugellátás mértéke is várhatóan jóval alacsonyabb lesz, mint azoké a szülőké, akik életpályájuk során folyamatosan keresni tudnak.

25 év alattiak, első házasok és többgyermekes anyák adókedvezményei Cikk

A magánszemélyek összevont adóalapja többféle kedvezménnyel csökkenthető. Ilyen a négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye, a 25 év alatti fiatalok kedvezménye, a 30 év alatti anyák kedvezménye, a személyi kedvezmény, az első házasok kedvezménye és a családi kedvezmény. Információs füzetében a NAV összefoglalta, hogy kinek járnak az egyes kedvezmények, és hogyan vehetők azok igénybe.

Fontos változások a foglalkoztatásban – mutatjuk, mire érdemes figyelnie a munkáltatónak Cikk

2023-ban rengeteg foglalkoztatás területét érintő változás történt, amelyek közül a legfontosabbakat érdemes időről időre áttekinteni. Cikkünkben – a feladatok kissé önkényes, de nem kevéssé releváns módon történő kiválogatásával – a vállalkozások számára kívánunk a megfelelési feladataikhoz segítséget nyújtani. Nézzük mire ügyeljünk különösen!

Gyermek után járó pótszabadság Kérdés

Kaphat-e beteg gyermeke után táppénzt az apa és anya is Kérdés

Már most érdemes készülni a CSOK Plusz 2024-es érkezésére Cikk

A 2024-ben érkező CSOK Plusz várhatóan nagy durranás lesz, az első évben akár 12-15 ezer igénylőre is számítani lehet. Érthető, hiszen a támogatott lakáshitel kamata maximum 3 százalék lehet, három gyerek esetén pedig akár 50 millió Ft is igényelhető. Ráadásul a CSOK Plusz kombinálható a falusi CSOK-kal és a Babaváró hitellel is, ami még nagyobb segítséget jelenthet. Érdemes lehet már akár most elkezdeni a felkészülést – derül ki a Bankmonitor.hu összefoglalójából.

CSOK Plusz és illetékmentesség – mutatjuk a részletes tudnivalókat Cikk

Csütörtök este megjelent a Magyar Közlönyben a CSOK Pluszról szóló kormányrendelet, vagyis a társadalmi egyeztetés lezárult, a jogszabályt kihirdették. A végleges jogszabályban van egy-két változás a tervezethez képest, ami jó hír lehet egyes érdeklődőknek. Fontos továbbá, hogy az CSOK Pluszhoz kapcsolódó illetékmentességről is megjelent a jogszabály, itt is lényeges kérdést tisztázott a jogalkotó – derül ki a Bankmonitor.hu összefoglalójából.

GVH kontra TikTok Cikk

Globális hatása is lehet annak a kötelezettségvállalásnak, amelynek végrehajtását a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) írta elő a TikTok számára – írja közleményében a GVHAz Egyesült Államokban bejegyzett, kínai tulajdonú videómegosztó-szolgáltató a magyar nemzeti versenyhatóság vizsgálatának következtében egy sor olyan intézkedés végrehajtását volt kénytelen vállalni, amelyek biztosítják, hogy javuljon a TikTok kommunikációja, a fogyasztók megismerjék a platform jellemzőit és tudatosabb döntéseket hozhassanak a szolgáltatással kapcsolatban.

Akár önerő sem kell, de nem lesz kisebb a hitelteher a CSOK+ esetében Cikk

Továbbra is tervezhetnek – ráadásul a támogatásokat együtt kihasználva immár akár önerő nélkül is – a városban családot alapítani akaró fiatalok. Az első ránézésre hiperkedvező CSOK+ induláskor összességében nem kedvezőbb, mint a jelenleg még elérhető megoldás, ám a 2. és 3. gyermekek megszületésével ez változik – hívja fel a figyelmet a BiztosDöntés.hu.

Ha beteg a gyermek – mikor, meddig jár a gyermekápolási táppénz? Cikk

A szülő a gyermekápolási táppénz révén otthonában ápolhatja gyermekét, vagy vele lehet a kórházban. Az idén némi pontosítással változott a jogszabály, ezekkel együtt nézzük át, hogy ki, mikor és meddig jogosult gyermekápolási táppénzre.

Kapcsolt vállalkozás Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mezőgadasági őstermelő árbevétel

Lepsényi Mária

adószakértő

90%-os költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink