115 találat a(z) gyermek cimkére

Családi pótlék élettársi kapcsolatban: javaslat a hátrány megszüntetésére Cikk

A családok közötti megkülönböztetés megszüntetéséről szükséges törvénymódosításról címmel törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek Szabó Tímea független képviselő.

Gyermeket nevelők figyelem! Ez is változik 2014-ben Cikk

A 2014-es adó- és járulékváltozások egyik legfontosabb eleme, hogy a személyi jövedelemadóban nem érvényesített családi kedvezmény az egyéni járulékok terhére is elszámolható. A kedvezmény közös érvényesítésénél, illetve a gyermek felügyeletének megosztásánál számos más apróságra kell figyelni.

Egyetemisták, többgyermekesek, cégek: kinek, mit jelent a gyed extra? Cikk

Újabb családtámogatások vehetők igénybe januártól; a gyed extra lehetőségeivel a gyermekvállalást kívánják ösztönözni.

Gyermekesek reálkeresete: növekedés a csökkenésben Cikk

A Központi Statisztikai Hivatal családi kedvezménnyel korrigált kereseti adatai szerint 2013 első felében az előző év azonos időszakához képest átlagosan 2 százalékkal emelkedett a reálkereset, ez azonban alatta marad a 2011. évinek.

Jön a családi járulékkedvezmény Cikk

Biztossá vált, hogy a kormány januártól kiszélesíti a családi adókedvezmény rendszerét. A módosítás további 260-270 ezer háztartást, illetve családot érint, költségvetési vonzata pedig 50 milliárd forint lesz - jelentette be az emberierőforrás-miniszter pénteki sajtótájékoztatóján.

Fizetővendéglátó tevékenység Kérdés

Lemondatnák a magasabb jövedelműeket a családi pótlékról Cikk

A kormányzati vitaanyag számos intézkedéssel javítaná a gyermekvállalási kedvet Magyarországon. Vannak köztük új és ismert elemek, megvalósíthatónak és életszerűtlennek tűnők is. A tervek szerint a magasabb jövedelműek önként lemondhatnának a családi pótlékról.

Jár-e családi pótlék a tanév végéig? Kérdés

Fiam 19 éves, ebben az évben érettségizett, és felvették a Budapesti Gazdasági Főiskola OKJ-s Vendéglátó szakmenedzser 2 éves szakára. A szakképesítés azonosító (OKJ) száma: 55 812 01 0010 55 02. A képzés időtartama: 2 tanév nappali tagozaton. Úgy tudom, hogy a családi pótlék a tanév végéig jár.

Részmunkaidő segítenék a gyermekvállalásból visszatérőket a versenyszférában is Cikk

Járulékkedvezményért cserébe a versenyszférában is részmunkaidős foglalkoztatás segítené a gyermeknevelésből visszatérőket a családok védelméről szóló kétharmados törvényjavaslat szerint; a jogszabálytervezetben újradefiniálják a család fogalmát is - mondta el Harrach Péter az MTI-nek. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője jelezte: a kormánypárt szeptemberben terjeszti be a javaslatát, és a változtatások, ha a parlament is jóváhagyja azokat, januártól életbe léphetnek.

Családi kedvezmény: pórul járhatnak az elvált szülők Cikk

Évente 850 ezer forintot nyerhet az a háromgyerekes család, amelyik bizonyítani tudja a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak( NAV), hogy élettársi viszonyban neveli gyermekeit. De az elvált szülő elbukhatja a családi kedvezmény akár 40 százalékát is, ha évközben igényli azt. Rejtett aknák és lehetőségek a jogszabályban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alkalmi munkavállalói jogviszony korlátja

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkajogi jogutódlás vagy nem?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaerő átengedése kapcsolt felek között

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X