117 találat a(z) gyermek cimkére

Nyugdíj: így számítják be a gyermeknevelést a németek Cikk

Németországban a törvényhozás alsóháza (Bundestag) pénteken elfogadta a kormány nyugdíjreform-javaslatát. A konzervatív-szociáldemokrata nagykoalíció eddigi legdrágább vállalkozását gazdasági érdekképviseletek és nyugdíjszakértők is bírálják.

Élettársak a pácban: sokszorozódnak a gyermeket nevelők hátrányai Cikk

Mennyit ér a gyermek az államnak, ha házastársak nevelik, és mennyit, ha élettársak? Az Alkotmánybíróság minap hozott határozata szerint alaptörvény-ellenes a családi pótlék összegében a megkülönböztetés. Az élettársak hátrányt szenvednek más juttatásoknál is.

Családi pótlék élettársi kapcsolatban: javaslat a hátrány megszüntetésére Cikk

A családok közötti megkülönböztetés megszüntetéséről szükséges törvénymódosításról címmel törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek Szabó Tímea független képviselő.

Gyermeket nevelők figyelem! Ez is változik 2014-ben Cikk

A 2014-es adó- és járulékváltozások egyik legfontosabb eleme, hogy a személyi jövedelemadóban nem érvényesített családi kedvezmény az egyéni járulékok terhére is elszámolható. A kedvezmény közös érvényesítésénél, illetve a gyermek felügyeletének megosztásánál számos más apróságra kell figyelni.

Egyetemisták, többgyermekesek, cégek: kinek, mit jelent a gyed extra? Cikk

Újabb családtámogatások vehetők igénybe januártól; a gyed extra lehetőségeivel a gyermekvállalást kívánják ösztönözni.

Gyermekesek reálkeresete: növekedés a csökkenésben Cikk

A Központi Statisztikai Hivatal családi kedvezménnyel korrigált kereseti adatai szerint 2013 első felében az előző év azonos időszakához képest átlagosan 2 százalékkal emelkedett a reálkereset, ez azonban alatta marad a 2011. évinek.

Jön a családi járulékkedvezmény Cikk

Biztossá vált, hogy a kormány januártól kiszélesíti a családi adókedvezmény rendszerét. A módosítás további 260-270 ezer háztartást, illetve családot érint, költségvetési vonzata pedig 50 milliárd forint lesz - jelentette be az emberierőforrás-miniszter pénteki sajtótájékoztatóján.

Fizetővendéglátó tevékenység Kérdés

Lemondatnák a magasabb jövedelműeket a családi pótlékról Cikk

A kormányzati vitaanyag számos intézkedéssel javítaná a gyermekvállalási kedvet Magyarországon. Vannak köztük új és ismert elemek, megvalósíthatónak és életszerűtlennek tűnők is. A tervek szerint a magasabb jövedelműek önként lemondhatnának a családi pótlékról.

Jár-e családi pótlék a tanév végéig? Kérdés

Fiam 19 éves, ebben az évben érettségizett, és felvették a Budapesti Gazdasági Főiskola OKJ-s Vendéglátó szakmenedzser 2 éves szakára. A szakképesítés azonosító (OKJ) száma: 55 812 01 0010 55 02. A képzés időtartama: 2 tanév nappali tagozaton. Úgy tudom, hogy a családi pótlék a tanév végéig jár.

Részmunkaidő segítenék a gyermekvállalásból visszatérőket a versenyszférában is Cikk

Járulékkedvezményért cserébe a versenyszférában is részmunkaidős foglalkoztatás segítené a gyermeknevelésből visszatérőket a családok védelméről szóló kétharmados törvényjavaslat szerint; a jogszabálytervezetben újradefiniálják a család fogalmát is - mondta el Harrach Péter az MTI-nek. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője jelezte: a kormánypárt szeptemberben terjeszti be a javaslatát, és a változtatások, ha a parlament is jóváhagyja azokat, januártól életbe léphetnek.

Családi kedvezmény: pórul járhatnak az elvált szülők Cikk

Évente 850 ezer forintot nyerhet az a háromgyerekes család, amelyik bizonyítani tudja a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak( NAV), hogy élettársi viszonyban neveli gyermekeit. De az elvált szülő elbukhatja a családi kedvezmény akár 40 százalékát is, ha évközben igényli azt. Rejtett aknák és lehetőségek a jogszabályban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjba vonulás kilátásai

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close