148 találat a(z) gyermek cimkére

Szülő lakásának bérbeadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Édesanyám nevén van egy 48 négyzetméteres lakás. Mivel 91 éves és nem tudja magát ellátni, a testvéremhez költözött, az ő lakása üres. Most ki akarja adni. Csak az ő neve szerepelhet a bérleti szerződésen, vagy a lánya is kiadhatja az édesanyja lakását? Köszönettel: Fidler Gáborné

Gyermekek után járó pótszabadság több jogviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállalónak két 16 évnél fiatalabb gyermeke van. Jár neki a négy nap pótszabadság. Jelenleg két, 4 órás jogviszonya van, ahol az egyikben igénybe veszi a négy nap gyermekek után járó pótszabadságot. A másik jogviszonyban is jár neki a négy nap gyermekek után járó pótszabadság? Válaszát előre is köszönöm!!!

Tartósan beteg gyermek mellett vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem tartósan beteg gyermek mellett gyesen van. Egyéni vállalkozást szeretne indítani, katásként. Megteheti? A járulékfizetés 50 ezer forint lesz? A gyes összege a vállalkozás mellett megmarad neki teljes mértékben? Köszönöm a választ előre is.

Üzletrész ajándékozása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben kérném a segitségét. Adott egy ingatlannal rendelkezö kft., a jegyzett tőke 6 millió forint, a saját tőke 64 millió forint. Egy házaspár a tulajdonos, és az üzletrészüket szeretnék elajándékozni a gyereküknek 100 százalékban. A kérdésem: illeték az nincs, de szja és eho keletkezik-e a szülőknél a saját tőke/jegyzett tőke különbözetére? A gyereknél pedig ha kiveszi a cégből a piaci értéken 100 millió forintos ingatlant, aminek a könyv szerinti értéke 60 millió forint, akkor mi után adózik? Köszönöm.

Külföldön lízingelt autó – munkába járás költségtérítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra vonatkozóan keresek választ, hogy munkaviszonyban álló munkavállalónk részére fizethetünk-e munkába járással kapcsolatos költségtérítést, ha Németországban lízingelt autóval rendelkezik. Lakóhelye a Balatonnál található, a munkahelye Budapesten. Van egy bölcsődés korú gyermeke, de nem jár bölcsődébe (otthon van nagymamával). Mi alapján kell eljárnunk, illetve milyen törvényt, rendeletet kell figyelembe venni (szja és 39/2010. kormányrendelet)? Köszönettel

Evás bt. ingatlant ad bérbe – kapcsolt vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A bt-ben anya 90 százalék, az apa 10 százalék tulajdonjoggal rendelkezik. Közös gyermeküknek/magánszemély a bt. tulajdonában lévő ingatlant szeretnék kiadni. Jól gondolom, hogy kapcsolt vállalkozásnak minősül, így dupla mértékű evát kell fizetniük? Köszönettel

Csökkenthető a jelzáloghitel a harmadik és minden további gyermek születésekor Cikk

Megjelent a kormány 337/2017. számú rendelete a három- vagy többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel-tartozásainak csökkentéséről a 185. számú Magyar Közlönyben.

Ezek lesznek a most alakult családügyi kabinet feladatai Cikk

Megalakult a családügyi kabinet szerdán Budapesten, az első ülésen szó esett a Kopp Mária szociológus nevét viselő népesedéspolitikai intézet felállításáról, valamint különböző családtámogatási intézkedésekről is – közölte az emberi erőforrások minisztere és a tárca család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az ülés utáni sajtótájékoztatón.

Időskori támogatás egykoron ápolási díjban részesülőknek Cikk

Havi 50 ezer forint támogatást kaphatnának nyugdíjuk mellé azok, akik gyermeküket legalább húsz évig saját háztartásukban gondozták és ezért ápolási díjban részesültek – indítványozza T/18312. számú törvényjavaslatában a kormány.

Felváltva gondozott gyermek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Elvált házaspár a két gyermekét felváltva gondozza. Egy hét anyánál, egy hét apánál. A családi pótlékot a volt feleség kapja, teljes egészében. Szóba jöhet-e ebben az esetben, hogy a családi kedvezményt fele-fele arányban vegyék igénybe, "Felváltva gondozott gyermek" jogcímen: Köszönöm a segítséget! Emília

A rászorulók gyermekei az őszi szünetre is kaphatnak melegételt Cikk

Az őszi szünetre is igényelhetik a rászoruló családok a napi egyszeri ingyenes melegétel-ellátást gyermekeiknek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel.

Életkezdési támogatást kapnának a külföldön élő magyar gyerekek is Cikk

A kormány a Gyermekvállalást Ösztönző Akciótervére hivatkozva kiterjesztené az életkezdési támogatást és a Start-számla nyitás lehetőségét a nem Magyarországon élő magyar gyermekekre is Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az erről szóló törvényjavaslata szerint.

Gyermekkerékpárt, gyermekülést, gördeszkát, rollert vontak ki a forgalomból Cikk

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) akkreditált laboratóriuma összesen 67 gyermekkerékpár, kerékpáros gyermekülés, gördeszka, görkorcsolya és roller műszaki vizsgálatát végezte el, amelyek közül 26-ot a fogyasztóvédelmi hatóság kivont a forgalomból. Tizenhét esetben a terméket a vásárlóktól is visszahívták.

Ügyvezető elhalálozása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-ben 2 fő tag van, az apa 51 százalékkal, míg egyik gyermeke 49 százalékkal. Azonban van még egy másik gyermeke is. A kérdésem arra irányul, hogy ha az apa elhalálozik, akkor az a gyermek, aki nem tagja a kft.-nek, örököl-e a kft. vagyonából? Kérésemet előre is megköszönöm. Tisztelettel: Zsné

Egészségkárosodott gyermek után járó pótszabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két gyermekét egyedül nevelő édesanya két időszakosan egészségkárosodott gyermeke után járó pótszabadságát szeretném megkérdezni. A gyermekek 5 és 10 évesek, és jelenleg asztmás megbetegedésük miatt emelt családi pótlékot kap az édesanya. Köszönettel. Egy előfizető.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bevétel

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs