148 találat a(z) gyermek cimkére

Gyermek utáni kedvezmények: változások 2016-ban Cikk

Januártól több ponton is módosultak a családi kedvezmény szabályai. A NAV ismertette a változásokat.

Új adó a lengyeleknél, előnyben a gyermekesek Cikk

Megszavazta a bank- és biztosítási adóról szóló törvényt a lengyel parlament alsóháza. A február elejétől hatályos adók a tervek szerint 1,04 milliárd eurónak megfelelő bevételt eredményeznek majd a lengyel költségvetésnek.

Állami pénztől is hízhat a Babakötvény és a Start-számla Cikk

Aki hosszú távú gondoskodással szeretné megtoldani kiskorú gyermeke, unokája, hozzátartozója ünnepi ajándékait, szilveszterig maradt néhány napja, hogy még az idén úgynevezett Babakötvénybe fektesse a gyermeknek szánt összeget. A megtakarítást az állam is kipótolja.

Óriási lakástámogatást kapnának a gyermekes családok Cikk

Tízmillió forintos vissza nem térítendő támogatást ad az állam azoknak a pároknak a lakhatási kérdések rendezéséhez, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai sajtótájékoztatóján.

Átvinné a szabadságát a következő évre? Így van rá lehetősége Cikk

Mitől függ a szabadságnapok száma, hány nap vihető át a következő évre? Összefoglaltuk, hogy a különböző életszituációkban meddig halasztható a szabadság.

Magyar cég, külföldi cég, családtag: kapcsolt vállalkozás vagy sem? Cikk

Magyarországi kft.-ben a férj 60, a feleség pedig 40 százalékban tulajdonos, mindketten ügyvezetők is. Ausztriában a házaspár két gyermeke céget alapít 50-50 százalékos tulajdoni hányadban. Kapcsoltnak minősül-e a két vállalkozás, ha igen, milyen teendők vannak ezzel kapcsolatban? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles adószakértőnk válaszolt.

Élettársak így érvényesíthetik a családi kedvezményt. Példák Cikk

Néhány példán keresztül bemutatjuk az adóbevallás helyes kitöltését olyan (nem bejegyzett) élettársak esetében, akik a másik fél gyermeke után nem jogosultak családi kedvezményre, de az adóbevallásban megosztással érvényesíthetik azt.

Ők kapnak vissza az útdíjból Cikk

Visszakapnak a megfizetett útdíjból a nagycsaládosok és a mozgáskorlátozottak – írja elő a kormány tegnap megjelent rendelete.

Előbb jut a pénzéhez, ha nem feledkezik meg erről Cikk

Aki nem utólag szeretné megkapni 2015-ben a rendszeres jövedelmének adóját, járulékait csökkentő családi kedvezményt, még az első kifizetés számfejtését megelőzően nyilatkoznia kell arról, hogy a kifizető a járandóság adóelőlegének, járulékainak megállapításánál vegye figyelembe ezt a kedvezményt. Mire figyeljenek az érintettek?

Enyém, tiéd, közös – féltestvérek hátránya a családi támogatásoknál Cikk

Bár már beköszöntött a hagyományosan adócsomagot érlelő október, az idén nem csak a szőlőtermés katasztrofális, de a jövő évi adótermést is sűrű köd borítja. Csak a türelmetlen szüretelők szemezgetnek ijesztően savanyú megszorításokról felröppenő híreket, amelyeket a hivatalosság rendületlenül cáfol. Pedig lehetnek édes fürtök is: például már bejelentették a kétgyermekesek családi kedvezményének növelését, és ezzel együtt – az Alkotmánybíróság határozata nyomán – a féltestvéreket nevelő élettársi közösségek hátrányos megkülönböztetésének is meg kell szűnnie. Mire számíthatnak a sérelmezett családok?

Nyugdíj: itt a kormány álláspontja Cikk

A sajtóban hetek óta téma, hogy a jövőben a felnevelt gyermekek száma és azok iskolázottsága is befolyásolná a nyugdíj összegét. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ismertette a kormány álláspontját.

A DK a gyermektelenek nyugdíjának megnyeséséről Cikk

A Demokratikus Koalíció (DK) embertelennek és igazságtalannak tartja a Népesedési Kerekasztalnak a felnevelt gyermekek számát és azok iskolázottságát is figyelembe vevő nyugdíj-megállapítási javaslatát – mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnökségi tagja.

A nyugdíjrendszer átszabása: kormánypárti támogatás Cikk

A KDNP támogatja a Népesedési Kerekasztal által közzétett, a nyugdíjrendszer reformjára vonatkozó koncepcióját, amely figyelembe veszi a gyermeknevelésre fordított egyéni erőfeszítéseket, a felnevelt gyermekek számát és iskolázottságát is - közölte a párt az MTI-vel.

MSZP: tömeges nyugdíjcsökkentést okozna az ellátás gyermekszámhoz kötése Cikk

Az MSZP népesedéspolitikai intézkedésnek álcázott tömeges nyugdíjcsökkentésnek tartja azt, hogy a gyermekek számához kötnék a nyugdíj mértékének megállapítását.

Adókedvezmények a dolgozó nyugdíjasoknak, támogatás a gyermeknevelőknek és áfacsökkentés Csehországban Cikk

A döntés alapján 2015 januárjától a könyvek, a gyógyszerek és az újszülöttek táplálkozásához szükséges termékek áfája tíz százalékra csökken - közölte Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök a kormány ülése utáni sajtótájékoztatón. A kormány eredetileg a pelenkákat is ebbe az adósávba kívánta besorolni, de ez állítólag ellentétes az Európai Unió szabályzatával.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kft. és őstermeői tevékenység

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kattás ev. mezőgazdasági kompenzációs rendszer mellett

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Adószámos magánszemély

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs