637 találat a(z) felmondás cimkére

24 hónapos munkaidőkeret: béklyót köthet a dolgozók lábára az új kormányrendelet Cikk

A munkaidő szélsőségesen egyenlőtlen beosztására, a rendkívüli munkaidővel járó költségek kifizetésének elhalasztására teremt lehetőséget a kormány nemrégiben elfogadott rendeletével, amely szerint a turizmus-vendéglátás szektorban akár 24 havi munkaidőkeretet is megszabhatnak a munkáltatók. Ráadásul a vonatkozó rendelet hatályba lépését megelőzően meghatározott munkaidőkeretet is meghosszabbíthatják. A felmondáskor előnytelen szabályokkal a munkavállalókat két évre hozzáláncolhatják az adott munkáltatókhoz.

Mire számíthat a várandós kismama csoportos létszámleépítés során? Cikk

Több szektort is érinthet, hogy munkavállalókat kell elküldenie vállalatoknak a következő időszakban, sok esetben akár nagyobb létszámban is. Csoportos létszámcsökkentés esetében speciális szabályok vannak, ezért is igyekeznek elkerülni a munkáltatók ezt a lépést. Cikkünkben bemutatjuk a csoportos létszámleépítés fő szabályait, valamint azt, hogy mi a helyzet abban az esetben, ha várandós kismama kerül a leépítés közelébe.

Kismama táppénz/csed/gyed és közös megegyezés Kérdés

Több mint 11 ezer alkalmazottját bocsátja el a Meta Cikk

A Meta Platforms Inc. elbocsátja több mint 11 ezer alkalmazottját, a létszám mintegy 13 százalékát az egyik legnagyobb idei amerikai létszámcsökkentés keretében – jelentette be szerdán a Facebook anyavállalata, a növekvő költségekkel és a gyenge reklámpiaccal indokolva a lépését.

Felmondana a munkahelyén? Ezekre figyeljen! Cikk

Magas infláció, elégedetlen munkavállalók, fluktuáció nyomja rá a bélyegét a hazai munkaerőpiacra. A munkavállalók egy része jobb fizetésért arra is hajlandó, hogy azonnal faképnél hagyja a munkáltatóját, amennyiben jobb bérajánlatot kap máshol. Ezt azonban nem feltétlen tanácsoljuk. Cikkünkben a munkavállalói felmondás buktatóit mutatjuk be.

750 embert bocsátanak el, felszámolás indult az ikonikus magyarországi vállalatnál Cikk

A hétfőn elutasított csődegyezségi ajánlat miatt felszámolási eljárás indul a Tungsramnál, a társaság azonban folytatja a gyártást, de bejelentette 750 ember csoportos létszámleépítését – közölte a cég.

Munkáltatói felmondás azonnali hatályal Kérdés

Gyed alatti felmondás esetén felmondási idő Kérdés

Próbaidő alatti felmondás táppénzen lévő munkavállalónak Kérdés

Milyen járandóságra jogosult a kismama munkáltatója végelszámolása esetén? Cikk

A katás adózási forma átalakulása is eredményezi, hogy több betéti társaságnál (bt.) döntöttek a tulajdonosok a végelszámolás mellett, valamint az is megfigyelhető, hogy egyre több társas vállalkozás dönt a befejezés mellett különböző okok miatt. Amennyiben munkavállalóik vannak, akkor rendezni kell a jogviszonyokat, megszüntetni azokat. De mi a helyzet a kismamákkal, akik felmondási védelem alatt állnak? Mi jár a számukra? Ezt vizsgáljuk meg cikkünkben.

Felmondás körözés alatt álló munkavállalónak Kérdés

Felmondási kényszer Kérdés

Próbaidő alatt táppénz Kérdés

Próbaidő alatt okozott vagyoni kár Kérdés

Munkavállalói nyilatkozat Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz elmaradt nyilvántartásba vétele

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Megtérített perköltség könyvelése

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs