25 találat a(z) fémkereskedelem cimkére

NAV: eljárás indult fémkereskedelmi törvénysértés miatt három ember és megbízóik ellen Cikk

Fémkereskedelmi törvénysértés miatt indult eljárás, miután három ember több tízezer kilogrammnyi fémhulladékot adott le egy fémkereskedőnél – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

24 törvényt módosítana egy agrár tárgyú törvényjavaslat Cikk

November 14-én éjjel nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló, T/6075. számú törvényjavaslatot.

A NAV válaszai a fémkereskedelmi szabályok változása kapcsán felmerült kérdésekre Cikk

Az idén július 1-jétől hatályos fémkereskedelmi szabályok kapcsán a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, mint fémkereskedelmi hatósághoz számos kérdés érkezett, melyekről az adóhatóság pontokba szedett – a jogalkotóval egyeztetett – tájékoztatót közölt honlapján, iránymutatásul a gazdasági szereplők számára.

Gépjárműbontók, alkatrész-forgalmazók, figyelem! NAV-közlemény az új fémkereskedelmi szabályokról Cikk

2023. július 1-jétől hatályos fémkereskedelmi szabályok kapcsán a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz mint fémkereskedelmi hatósághoz számos kérdés érkezett, melyek a jogalkotóval történt előzetes egyeztetések alapján az alábbiak szerint válaszolhatóak meg, s egyben iránymutatásul szolgálnak a gazdasági szereplők számára – írja honlapján a NAV.

Itt vannak a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagok legújabb országos átlagárai Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagokra vonatkozó piaci értékeket 2023. október hónapra.

Közzétette a NAV a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagok júniusi átlagárait Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján 2023. június hónapra a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagokra vonatkozó piaci értékeket.

Szinte mindenért többet kell majd fizetnünk egy új uniós szabály miatt, mégis sokan örülni fognak neki Cikk

A fogyasztói árakra és a globális fémkereskedelemre is jelentős hatással lesz az EU új karbonvámja. Az uniós kibocsátáskereskedelmi rendszer szigorodása pedig lemaradásuk miatt a magyar kibocsátókat is igen hátrányosan érintheti – írja a hvg.hu.

NAV: közzétette a fémkereskedelmiengedély-köteles anyagokra vonatkozó piaci árakat Cikk

A nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétette a 2023. májusra vonatkozó fémkereskedelmiengedély-köteles anyagokra vonatkozó piaci értékeket.

Két új törvény, három kormányrendelet és négy határozat a legfrissebb Magyar Közlönyben Cikk

A Magyar Közlöny 2023. évi 38. számában március 16-án két új törvény, három kormányrendelet, egy kúriai határozat és három kormányhatározat jelent meg.

Fordított áfa fémkereskedelemben Kérdés

Fémkereskedelem könyvvizsgálata Kérdés

Adózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fémkereskedelemmel foglalkozó kft. alkalmazottai után van-e valamilyen kedvezmény? Vitánk van a cég vezetőjével, szerinte nem kell járulékot fizetni, az én olvasatomban nem szerepel a kedvezményezettek között. Várom megtisztelő válaszát.

Itt a lista a lopott fémkereskedelmi engedélyköteles dolgokról Cikk

A NAV közzétette az eltulajdonított fémkereskedelmi engedélyköteles anyagokat tartalmazó nyilvántartását.

Hulladék értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy fémkereskedelmi engedéllyel rendelkező kft. árverés útján akkumulátorokat szerzett be, melyek 27% áfa felszámításával kerültek számlázásra. Az akkumulátorok egy része tovább nem hasznosítható, így hulladékként értékesíteni szeretné egy hulladékhasznosító cégnek. Az így értékesítésre kerülő akkumulátorokat a fordított adózás szabályai szerint kell számláznunk? Várom szíves válaszukat! Köszönettel.

Peches csaló ne menjen a jégre! Főleg, ha adótartozása is van Cikk

Magyarországon kizárólag fémkereskedelmi engedély birtokában végezhető fémkereskedelmi engedélyköteles anyag felvásárlása, értékesítése, tárolása, raktározása, szállítása, fuvarozása és hasznosítása. A NAV most lecsapott valakire, aki megszegte ezt a szabályt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózásba való visszalépés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink