14 találat a(z) elektronikus aláírás cimkére

Egyre népszerűbb az elektronikus aláírás Cikk

A magyarok 86 százaléka hallott már az elektronikus aláírásról, csaknem 25 százalékuk alkalmazta is, 34 százalék viszont azért nem használta még a digitális lehetőséget, mert nem ismeri a kapcsolódó technológiai megoldásokat – derül ki az ügyfél-azonosítással foglalkozó FaceKom országos reprezentatív kutatásából.

A nap kérdése: munkaszerződések esetében jogilag szabályos-e az elektronikus aláírás? Cikk

Munkaszerződések aláírása lehetséges-e, jogilag biztonságos-e elektronikus aláírással? Ha igen, melyik fajta aláírás elfogadható? Például AVDH megfelelő-e a magánszemély részéről, akár a cég részéről is? Ugyancsak a cég részéről szerződések vagy kilépő dokumentumok aláírására az AVDH elfogadható-e, vagy milyen típusú aláírás fogadható el? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Elektronikus aláírás használata munkaszerződésnél Kérdés

Így gyorsítható a mindennapi céges működés – elektronikus aláírások a gyakorlatban Cikk

Az elmúlt két év és a COVID-19 világjárvány rámutatott arra, hogy az ügyintézéshez mára szinte elengedhetetlen, hogy komfortosan mozogjunk a digitális térben. A vállalkozások kapcsán különösen jelentős elvárássá formálódott, hogy – a megváltozott körülményekhez alakítva – digitalizálják működésüket és folyamataikat. Ebben nagy segítséget jelenthet az elektronikus aláírás. Írásunkban bemutatjuk, milyen típusai, illetve előnyei vannak az elektronikus aláírások alkalmazásának.

Cégeljárások egyetlen papírlap nyomtatása nélkül Cikk

Már a koronavírus-világjárványt megelőzően felmerült az igény az elektronikus eljárások mind szélesebb körben történő alkalmazása iránt. Különösen indokolt lenne ez a vállalkozásoknál, hogy minél gyorsabban, így szükségképpen digitális úton, idő- és költséghatékony módon intézhessék ügyeiket, biztosíthassák mindennapi üzletvitelüket.

E-aláírás Kérdés

Két veszélyhelyzeti kormányrendelet jelent meg Cikk

A Magyar Közlöny 191. számában két veszélyhelyzeti kormányrendelet jelent meg.

Elektronikus archiválás Kérdés

Számla digitális aláírása Kérdés

Kérdések és válaszok az elektronikus számlázásról és aláírásról Cikk

A koronavírus-járvány sújtotta időkben kényszer szülte lehetőségként adódik a cégek számára az elektronikus számlázásra, illetve a dokumentumok elektronikus aláírására való áttérés. Cikkünkben összefoglaljuk az ehhez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat.

Megőrzési kötelezettség papíralapú számláknál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem, erősítse meg az értelmezésemet, a 2019. július 23-án megjelent cikkel kapcsolatban. Ha jól értelmezem, abban az esetben, ha a papíralapú számla pdf-ben szkennelésre kerül, majd a cikk szerinti (az eredeti papíralapú dokumentummal egyező) záradékkal látjuk el, majd az AVDH szolgáltatással elektronikus aláírással látja el ügyfélkapu azonosítással a belső szabályzat szerint erre jogosult személy, akkor ez a szabályok szerint megfelelő elektronikus megőrzésnek számít? Segítségét előre is köszönöm.

Elektronikus számlák megőrzése Cikk

Cikksorozatunk korábbi részeiben az általános szabályokat és fogalmakat foglaltuk össze, valamint a papíralapú számlák megőrzésével kapcsolatos szabályokat ismertettük. Jelen írásban az elektronikus számlák archiválási előírásait összegezzük.

Mától elektronikus aláírás Cikk

Az elektronikus aláírás is érvényes, bizonyító erejű és az unió egész területén elfogadott a július elsején hatályba lépő új szabályozás szerint.

Július 1-jétől új szabályok az aláírásra – a hitelesség a kérdés Cikk

2016. július 1-jétől új szabályok vonatkoznak az elektronikus aláírásra: az egyenértékűség új elve szerint az elektronikus aláírás érvényes, bizonyító erejű, és az EU egész területén elfogadott.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipa választása

Szipszer Tamás

adószakértő

Visszafizetésre kötelező határozat

Széles Imre

tb-szakértő

Katás munkaerő-támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs