102 találat a(z) csok cimkére

Átminősített ingatlan értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély 2004-ben gazdasági épületként vásárolt meg egy ingatlant, amelyet 2015-ben lakóházzá és udvarrá minősített a Ffldhivatal. Ezt az átminősített ingatlant értékesítik most. Kérdés, hogy a jövedelem megállapításánál az általános szabályok szerint kell-e eljárni (vagyis a szerzés évét követő 6. évtől kezdődően évi 10 százalékkal csökken a jövedelem), vagy a lakóingatlanra vonatkozó szabályok szerint (vagyis a jövedelem a számított összeg 100 százaléka a megszerzés évében történő értékesítés esetén). Kell-e egyáltalán azzal foglalkozni, hogy időközben átminősítették az ingatlant? A következő kérdés a 35 év alattiak illetékkedvezményét érinti: ha ez a magánszemély most eladja azt a lakóingatlant, ami eredetileg nem az volt, és vesz egy új lakást, jogosult-e illetékkedvezményre, mint első lakásszerző? Válaszát előre is köszönöm: Tóthné

Szocpol igénybevétele Kérdés

Igénybe vehető-e a szocpol, ha már vettünk használt családi házat (nem igényeltünk még szocpolt), és most eladnánk, és vennénk egy másik, korszerűbb, szintén használt családi házat vidéken (kettő kisgyermekünk van)? Köszönettel.

Otthonteremtési támogatás kozmetikázva Cikk

A családok otthonteremtési kedvezménye címén igényelhető állami támogatás új rendje július 1-jétől lépett hatályba, ám azt október 4-étől már csak a módosított kormányrendelet ráncfelvarrásaival lehet alkalmazni.

Így kaphat CSOK-ot Cikk

Július 1-jétől igényelhető a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK), ehhez az igénylőnek köztartozásmentesnek kell lennie. Az utóbbit a NAV igazolja, az ehhez szükséges tudnivalókról közöljük az adóhatóság tájékoztatóját.

Vissza nem térítendő állami támogatás (CSOK) feltétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném kérni a segítségét a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK) mint vissza nem térítendő állami támogatással kapcsolatosan. Élettársi kapcsolatban élek, melyből két kiskorú gyermekem született. Használt lakás vásárlására szeretném az állami támogatást igénybe venni. Jogosult vagyok-e a vissza nem térítendő állami támogatásra, ha a földhivatalnál irodaként bejegyzett ingatlannal rendelkezem? Köszönettel!

CSOK-ot szeretne? Csak a NAV-on keresztül! Cikk

Megrohanhatják a következő időkben az adóhivatalt az otthonteremtési kedvezményre hajtó polgárok. A csok támogatásaihoz ugyanis csak az juthat hozzá, aki igazolja, hogy nem tartozik az államnak – írja a napigazdasag.hu.

Megjelent az augusztusi VálaszAdó Cikk

Kiemelt hangsúlyt kaptak júliusban az Adózóna hasábjain az ingatlanvásárlással, -hasznosítással összefüggő témákról szóló cikkek. Nagy érdeklődés övezte közülük az ingatlan-bérbeadásra, szálláshely-szolgáltatásra vonatkozó szabályokat taglaló írásunkat, valamint a július 1-jén startolt, „családok otthonteremtési kedvezménye” (CSOK) címen igényelhető állami támogatás új rendjét táblázattal bemutató cikkünket.

Szabad a CSOK: mutatjuk az új "szocpol" részleteit, táblázattal! Cikk

A hírek szerint óriási érdeklődés övezi a július 1-jétől startolt „családok otthonteremtési kedvezménye” (CSOK) címén igényelhető állami támogatás új rendjét, amely jelentős fellendülést hozhat az évek óta vergődő lakáspiacon, lakásépítési ágazatban.

Millók kaphatók a CSOK-kal Cikk

Július 1-jén lép életbe a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), amely azonban már most igényelhető a bankfiókokban. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán beszélt.

Szocpol helyett jön a CSOK! Új lakásvásárlási támogatások Cikk

A CSOK, azaz a Családok otthonteremtési kedvezménye váltja fel július 1-jétől a szocpolt. Újdonság, hogy a vissza nem térítendő támogatást már egy gyermek vállalása, illetve használt lakás vásárlás esetén is igénybe lehet venni.

256/2011. (XII. 6.) Korm. rendelet Jogszabályok és jogi tartalmak

az igénylő a családok otthonteremtési kedvezménye iránti kérelem benyújtásának időpontjában
hozzájárul ahhoz, hogy az állami adóhatóság és a hitelintézet a bizonylatok valódiságát, a bennük foglalt gazdasági esemény megtörténtét és ezekkel összefüggésben a családok otthonteremtési kedvezménye igénybevételének jogszerűségét, felhasználásának szabályszerűségét a helyszínen - a lakásban is - ellenőrizze, és annak eredményéről a hitelintézetet tájékoztassa, illetve, ha olyan jogszabálysértést is...

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bt.– nem katás tag

Szipszer Tamás

adószakértő

Idegenforgalmi adó könyvelése

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás egyéni vállalkozó táppénzen

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close