94 találat a(z) csok cimkére

A csok húzza a használt lakások kedvezményét is Cikk

Használt lakásokra is nagyobb lesz a kedvezmény – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy sajtótájékoztatón.

Tetőtér-beépítésre is csok, külföldi munka is számít Cikk

A külföldi munkavállalásból hazatérők, valamint olyan házastársak is igénybe vehetik a kormány új családi otthonteremtési kedvezményét (csok), ahol az egyik fél idősebb negyven évnél – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelentekre hivatkozva Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Új feltételek: szorozni is kell a lakástámogatásért Cikk

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár közlése szerint az új otthonteremtési rendszerben lesznek négyzetméterhatárok.

Óriási lakástámogatást kapnának a gyermekes családok Cikk

Tízmillió forintos vissza nem térítendő támogatást ad az állam azoknak a pároknak a lakhatási kérdések rendezéséhez, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai sajtótájékoztatóján.

Lakásépítési áfa: ma elfogadták, de máris változtatnának Cikk

Az Országgyűlés kedden a jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra csökkentette az új építésű lakóingatlanok forgalmi adóját a 2016-2019 közötti négy évre.

Szocpol (CSOK) használt családi háznál Kérdés

Szocpol (CSOK) használt családi háznál Cikk

Igénybe vehető-e a szocpol, ha már vettünk használt családi házat (nem igényeltünk még szocpolt), és most eladnánk, és vennénk egy másik, korszerűbb, szintén használt családi házat vidéken (kettő kisgyermekünk van)? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné adószakértő válaszolt.

Átminősített ingatlan értékesítése Kérdés

Szocpol igénybevétele Kérdés

Otthonteremtési támogatás kozmetikázva Cikk

A családok otthonteremtési kedvezménye címén igényelhető állami támogatás új rendje július 1-jétől lépett hatályba, ám azt október 4-étől már csak a módosított kormányrendelet ráncfelvarrásaival lehet alkalmazni.

Így kaphat CSOK-ot Cikk

Július 1-jétől igényelhető a családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK), ehhez az igénylőnek köztartozásmentesnek kell lennie. Az utóbbit a NAV igazolja, az ehhez szükséges tudnivalókról közöljük az adóhatóság tájékoztatóját.

Vissza nem térítendő állami támogatás (CSOK) feltétele Kérdés

CSOK-ot szeretne? Csak a NAV-on keresztül! Cikk

Megrohanhatják a következő időkben az adóhivatalt az otthonteremtési kedvezményre hajtó polgárok. A csok támogatásaihoz ugyanis csak az juthat hozzá, aki igazolja, hogy nem tartozik az államnak – írja a napigazdasag.hu.

Megjelent az augusztusi VálaszAdó Cikk

Kiemelt hangsúlyt kaptak júliusban az Adózóna hasábjain az ingatlanvásárlással, -hasznosítással összefüggő témákról szóló cikkek. Nagy érdeklődés övezte közülük az ingatlan-bérbeadásra, szálláshely-szolgáltatásra vonatkozó szabályokat taglaló írásunkat, valamint a július 1-jén startolt, „családok otthonteremtési kedvezménye” (CSOK) címen igényelhető állami támogatás új rendjét táblázattal bemutató cikkünket.

Szabad a CSOK: mutatjuk az új "szocpol" részleteit, táblázattal! Cikk

A hírek szerint óriási érdeklődés övezi a július 1-jétől startolt „családok otthonteremtési kedvezménye” (CSOK) címén igényelhető állami támogatás új rendjét, amely jelentős fellendülést hozhat az évek óta vergődő lakáspiacon, lakásépítési ágazatban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Repülőjegy továbbszámlázása, áfakulcs

Bunna Erika

adótanácsadó

Őstermelő – nemleges nyilatkozattétel

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X