101 találat a(z) csok cimkére

Ingyen telkek csok-osoknak Cikk

Ingyen kapnak önkormányzati telket Jászapátiban a letelepedni szándékozó és a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) feltételeinek megfelelő családok - közölte a település vezetője az MTI-vel, hozzátéve: az erről szóló rendelettervezetről csütörtökön tárgyalnak.

Felső korlát nélkül sokkal több lakás Cikk

Az államilag támogatott lakáshitelek 30 millió forintos értékhatárának eltörlése után már országszerte csaknem hatezer újépítésű lakás felel meg a családok otthonteremtési kedvezményében (csok) előírt feltételeknek, szemben a korábbi mintegy kétezerrel – közölte az ingatlan.com portál csütörtökön az MTI-vel.

Csok Kérdés

A 455/2015. kormányrendelet rendelkezik az otthonteremtésre adható támogatásról. A rendelet 4. § (1) ab) pontja szeirnt a kérelem benyújtásnak időpontjában – használatbavételi engedéllyel vagy a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvánnyal rendelkező, összkomfortos új lakás vásárlásához nyújtható a csoktámogatás. Ezt a jogszabályhelyet úgy kell értelmezni, hogy függetlenül az építési engedély kiadásának időpontjától, a jogszabályalkotó a csokkérelem benyújtásának az időpontjához köti a támogatás folyósíthatóságának lehetőségét, amennyiben a 3. § (3) bekezdésében foglalt új lakás feltételeinek megfelel a vásárolni kívánt lakás? Munkámhoz nyújtott segítségüket megköszönöm. Tisztelettel: Borsosné Pál Ildikó

A bankok már mindent tudnak – kormánytájékoztató a csok-ról Cikk

Annak érdekében, hogy a családok mielőbb hozzájuthassanak a családi otthonteremtési kedvezményhez, a kormány részletes tájékoztatást küldött a programról a bankoknak – tette közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Csok – bank: van, aki már befogadja, van, aki még koncentrál Cikk

Az ügyfelek általános információkat kérnek az új családi otthonteremtési kedvezményről (csok) a bankoktól, míg a pénzintézetek ügyviteli, informatikai fejlesztéseket hajtanak végre ezekben a hetekben – közölte Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára az MTI érdeklődésére.

Csok Kérdés

Élettársak vagyunk 3 közös kiskorú gyermeket nevelünk, ilyenkor is 40. év alattinak kell lenni, vagy csak azoknak, akik gyermeket vállalnak?

Babaház 10 millióval, babaruha ötszörös kamattal Cikk

Legény legyen a talpán, aki el tud igazodni az új és a megváltozott otthonteremtési szabályok között. Most a legnagyobb érdeklődést kiváltó támogatás legfontosabb tudnivalóit ismertetjük. Jó tudni előre, hogy – ha bekövetkezik a „vissza a babaruhát” – a kamat ötszörösével kell visszafizetni a kapott összeget.

A csok húzza a használt lakások kedvezményét is Cikk

Használt lakásokra is nagyobb lesz a kedvezmény – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy sajtótájékoztatón.

Tetőtér-beépítésre is csok, külföldi munka is számít Cikk

A külföldi munkavállalásból hazatérők, valamint olyan házastársak is igénybe vehetik a kormány új családi otthonteremtési kedvezményét (csok), ahol az egyik fél idősebb negyven évnél – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelentekre hivatkozva Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Új feltételek: szorozni is kell a lakástámogatásért Cikk

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár közlése szerint az új otthonteremtési rendszerben lesznek négyzetméterhatárok.

Óriási lakástámogatást kapnának a gyermekes családok Cikk

Tízmillió forintos vissza nem térítendő támogatást ad az állam azoknak a pároknak a lakhatási kérdések rendezéséhez, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai sajtótájékoztatóján.

Lakásépítési áfa: ma elfogadták, de máris változtatnának Cikk

Az Országgyűlés kedden a jelenlegi 27 százalékról 5 százalékra csökkentette az új építésű lakóingatlanok forgalmi adóját a 2016-2019 közötti négy évre.

Szocpol (CSOK) használt családi háznál Kérdés

Tisztelt Szakértő! A lányom tulajdonrészt vásárolt családi házban, az eladó a nagynénje, a férjem testvére. Ez egy kétszintes családi ház, melynek felső szintjét a férjem a két gyermekünknek ajándékozta, a földszinti rész pedig a férjem és a húga tulajdonában volt 50-50 százalékban. Az adásvételi szerződés kelte 2012. 11. 06., a vételár 5 millió forint. A családi ház földszintjének akkori állapota nagyon rossz volt, a felújítása évekig tartott, családi összefogással, hitelek felvételével. A vételár kiegyenlítéséhez a lányom és a férje OTP-hitelt vettek fel. A vásárláskor és a hitel igénylésekor még két gyermekük volt, az egyikük viszont 2014. augusztus 21-én elhunyt. A harmadik gyermekük 2015. 05. 26-án született meg. A földszintet 2014.június hónapjára sikerült beköltözhető állapotba hozni családi összefogással, különböző hitelek felvételével. Amikor az adásvétel, illetve a felújítás történt, még nem volt érvényben az új kedvezmény. Kérdésem: jelen esetben igényelhető-e utólag a CSOK, és ha igen, milyen iratok szükségesek hozzá? Tisztelettel: Anderlik István Gyuláné

Szocpol (CSOK) használt családi háznál Cikk

Igénybe vehető-e a szocpol, ha már vettünk használt családi házat (nem igényeltünk még szocpolt), és most eladnánk, és vennénk egy másik, korszerűbb, szintén használt családi házat vidéken (kettő kisgyermekünk van)? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné adószakértő válaszolt.

Átminősített ingatlan értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély 2004-ben gazdasági épületként vásárolt meg egy ingatlant, amelyet 2015-ben lakóházzá és udvarrá minősített a Ffldhivatal. Ezt az átminősített ingatlant értékesítik most. Kérdés, hogy a jövedelem megállapításánál az általános szabályok szerint kell-e eljárni (vagyis a szerzés évét követő 6. évtől kezdődően évi 10 százalékkal csökken a jövedelem), vagy a lakóingatlanra vonatkozó szabályok szerint (vagyis a jövedelem a számított összeg 100 százaléka a megszerzés évében történő értékesítés esetén). Kell-e egyáltalán azzal foglalkozni, hogy időközben átminősítették az ingatlant? A következő kérdés a 35 év alattiak illetékkedvezményét érinti: ha ez a magánszemély most eladja azt a lakóingatlant, ami eredetileg nem az volt, és vesz egy új lakást, jogosult-e illetékkedvezményre, mint első lakásszerző? Válaszát előre is köszönöm: Tóthné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed, gyed, munkanélküli ellátás

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Belföldi és külföldi munkavégzés

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Társas vállalkozó heti 36 órás munkaviszonya lecsökken

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close