26 találat a(z) beszámolókészítés cimkére

Ipa-bevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdés esetében van a cégnek beszámolókészítési kötelezettsége, mivel kikerül a kiva hatálya alól. https://adozona.hu/kerdesek/2020_1_6_IPA_bevallas_sbg Az ipa-ban a normál adózás szerint adózott kiva időszak alatt (bevétel csökkentve az anyagköltséggel). Így akkor most a cégnek van soron kivüli bevallási kötelezettsége vagy nincs? A jogutódnak az önkormányzatnál korábban telephelye, a beolvadástól pedig székhelye van.

Kapcsoltság megállapítása Kérdés

Tisztelt Adózóna! A Kft. tulajdonosai: – 20% magánszemély, nem rokona a másik magánszemélynek – 20% magánszemély, itt ügyvezető – 60% B Kft. B Kft.-ben: – 67% magánszemély, itt ügyvezető – 33% magánszemély, a fenti magánszemély férje – az itteni magánszemélyek nem állnak rokonságban az A Kft. magánszemély tagjaival. A két Kft. ingatlan-bérbeadási szerződést kötött egymással, B Kft. a bérbeadó. Kérdéseim: – A két kft. között milyen kapcsoltság áll fenn? – A kft. milyen beszámoló készítésére kötelezett? – Egyéb, kötelezettség, aminek A Kft.-nek eleget kell tennie? Kérdésem mindig az A Kft.-re irányul, válaszukat megköszönöm!

Beszámoló elkészítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kivás bt.-t könyvelnénk, de a kezdő időszak előtti beszámolót közzétettük, amely 2017. 03. 31-éig tartott. A további időszakra 2017. 04. 01-2017. 12. 31-éig szóló beszámolót nem sikerül összeállítanunk, mert a tört időszak eredménykimutatás már szerepel az első negyedéves beszámolóban, ezért azt nem szerepeltethetem az év végiben. A programom nem kezel tört időszaki beszámolót, mindig csak aktuálisan a mérleget és eredménykimutatást. Ha 12. hó 31-én lekérek egy mérleget, ott a saját tőkében a teljes évi adózott eredményt mutatja, amiben már szerepel a első negyedévi, ha a 12. 31-én lévő eredménykimutatást korrigálom az első negyedévivel, összegszerűen jó lesz, de a saját tőke nem fog egyezni és így a mérlegfőösszeg sem. Pedig annak jónak kellene lennie a lekért 12. 31-ei adatok szerint! A kérdésem az, hogy ilyen esetben a beszámoló összeállításánál hogyan kellene eljárnom. Előre is köszönöm a válaszukat!

Beszámolókészítési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. eladásra került. A cégbíróság bejegyezte. Kinek a kötelezettsége a beszámoló készítése 2017. évre, a régi vagy az új ügyvezetőé? A változás időpontja a cégbírósági végzés szerint (az üzletrész-átruházási szerződés kelte is ez) 2017. 10. 16., a cégbírósági bejegyzés napja 2018. 02. 19. Köszönettel: Fülöpné

A pártok beszámolókészítési kötelezettségéről Cikk

Többször kérdezték már olvasóink, hogy egy pártnak milyen könyvelést kell vezetnie és milyen beszámolási kötelezettsége van. Bemutatjuk.

Végelszámolás alatti beszámoló és adóbevallási dátumok Kérdés

Tisztelt Adózóna! Van egy bt., amelynek nem fejeződött be a végelszámolása az eljárás megindításától számított egy éven belül. A végelszámolás kezdő időpontja 2015.12.08. Milyen dátumokkal kell az adóbevallásokat és a beszámolót elkészíteni: 2016.12.07. vagy 2016.12.31.? Mi lesz a beszámolási, bevallási időszak: 2015.12.08-2016.12.07. vagy 2015.12.08.-2016.12.31-ig? Válaszukat előre is köszönöm!

Könyvelési szerződés vs. beszámoló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem, segítsen a következő kérdésben. Szerződő felek könyvelési megbízási szerződést kötöttek egymással. A szerződés nem tartalmazza a beszámoló elkészítését, csak a könyvelési feladatok ellátását, adóbevallások elkészítését. Köteles-e a szolgáltató fél a beszámolót is elkészíteni ebben az esetben? Különösen lényeges körülmény, hogy a megbízó fél jelentős megbízásidíj-tartozást halmozott fel, és emiatt beállt a rendkívüli felmondásra okot adó körülmény állapota. Továbbá köteles-e beszámolót készíteni a könyvelő olyan esetben, amikor a megbízó fél olyan lényeges dokumentumot nem ad át könyvelésre, mint a fordulónapi készletleltár? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: S.G.

Civil szervezetek beszámolási kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A számviteli törvény szerinti egyes egyéb szervezetek beszámolókészítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 224/2000. számú, illetve az ugyanerről szóló 479/2016. kormányrendelet is érvényben van. Lehetséges ez? Melyik vonatkozik a 2016. évi beszámoló elkészítéséhez, mert egy cikkben azt is olvastam, hogy a 479/2016. kormányrendeletet csak a 2017. évi beszámolóra kell alkalmazni!? Válaszukat előre is köszönöm.

Beszámoló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném a 2016. év beszámolóját elkésziteni. Ehhez a 2015. év adatait kell szerepeltetnem az előző év adatához. Az átsorolás lesz a kérdésem. Jól gondolom, hogy a 2015-ös mérlegben kimutatott rendkívüli bevételt és ráfordítást az egyéb bevétel és ráfordítás/eredménykimutatás soron kell kimutatni? Ha 2015-ben az adózott eredmény – tegyük fel – 1000 ezer Ft volt, a mérleg szerinti eredmény viszont nulla (mert jóváhagyták osztalékként), akkor a 2016-os beszámoló előző évi sorában hogyan kell ezt szerepeltetni? Ráadásul a 2015-ben jóváhagyott osztalék nagy része kifizetésre is került 2015-ben, csak kis része maradt fenn a 2016. év eleji kifizetésre. Nem tudom, ez befolyásolja-e az átsorolást. Köszönettel várom válaszukat.

Beszámolókészítés Kérdés

Magyarországon bejegyzett kft. székhellyel, telephellyel rendelkezik Magyarországon. Tulajdonosi kör: 70 százalékban Szlovákiában bejegyzett cég – amely Magyarországon nem rendelkezik sem székhellyel, sem telephellyel –, 30 százalékban egy szlovák állampolgár. Milyen beszámolót kell készítenie a cégnek, kell-e könyvvizsgáló? Ebben az esetben kapcsolt vállalkozás? Várom válaszukat! Üdvözlettel: FVM

Kivára áttérő bt. alanya-e a számviteli törvénynek? Kérdés

Tisztelt Szakértő! A számviteli törvény 2/A §-a szerint: E törvény hatálya nem terjed ki arra a közkereseti társaságra, betéti társaságra és egyéni cégre, amely az üzleti évben (az adóévben) nyilvántartásait az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló, illetve a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvény előírásai szerint vezeti... Szaklap cikke: A kiva számviteli követelményei Adó Online 2013. 03. 27. A kisvállalati adót (kivát) választó vállalkozás a Számviteli törvény hatálya alatt áll, így a számviteli törvény szerint vállalkozónak minősülő szervezeteknek kettős könyvvitel vezetése mellett beszámolókészítési kötelezettségük van (bt., kft., zrt., szövetkezet, egyéni cég stb). Ellentmondást látok, mi a helyes: a kivára áttérő bt. alanya-e a számviteli törvénynek, s van-e mérlegkészítési, illetve a mérlegre vonatkozó letétbe helyezési kötelezettsége? Kettős könyvvitel rendszerében könyveljen-e? A választ előre is köszönöm.

Áttérés egyszerűsített éves beszámolóról éves beszámolóra Kérdés

A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 9. § (2) bekezdése szerint "Egyszerűsített éves beszámolót készíthet a kettős könyvvitelt vezető vállalkozó, ha két egymást követő üzleti évben a mérleg forduló napján a következő, a nagyságot jelző három mutató érték közül bármelyik kettő nem haladja meg az alábbi határértéket: a) mérlegfőösszeg az 500 millió forintot, b)az éves nettó árbevétel az 1.000 millió forintot, c)az üzleti évben átlagosan foglalkoztatottak létszáma az 50 főt." Kérdésem: 2012. üzleti évben a társaságnál mind a 3 mutató határérték alatt volt: egyszerűsített éves beszámolót készített. 2013. üzleti évben a társaságnál 1 mutató volt a határérték alatt: egyszerűsített éves beszámolót készített. 2014. üzleti évben a társaságnál 1 mutató van a határérték alatt: milyen beszámolót kell készítenie: éves beszámolót, vagy egyszerűsített éves beszámolót? Válaszát köszönöm.

Kivás bt. könyvvezetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Betéti társaságunk 2015. január 1-jétől a társasági adó hatálya alól átjelentkezett a kivába. A számviteli és a kivatörvény előírásai alapján nem egyértelmű számunkra, hogy a kivás időszakban milyen könyvvezetést kell alkalmaznunk, kötelesek vagyunk-e beszámoló készítésére? Az átlépés kapcsán keletkezik-e esetlegesen valamilyen adókötelezettségünk? Köszönjük válaszukat!

Beszámoló közzététele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy evás bt. nem tette közzé a beszámolóját, ezért a 2013. év miatt meg is bírságolták. Önök szerint visszamenőlegesen benyújtsa?

Kapcsolt vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két egyszemélyes kft. (az alapító ugyanaz a személy, kisvállalkozás, kapcsolt vállalkozás) egymás között üzletvitel tanácsadást számláz, és bérleti díjat számláz tovább. Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben transzferárral kell-e foglalkozni? Adózás, beszámolókészítés és helyi adó szempontjából hogyan függ össze a két cég? Köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close