33 találat a(z) beszámolókészítés cimkére

Igazolási kérelemmel lesz haladék a bevallások benyújtására Cikk

A napokban jelent meg a Pénzügyminisztérium közleménye, amely szerint pozitívan bírálják el a beszámolók, illetve az azokhoz kapcsolódó bevallások május 31-ei határidejének elmulasztása kapcsán beadott igazolási kérelmeket. Gyakorlatilag plusz egy hónapja maradt a cégeknek, ha az igazolási kérelmükben a koronavírus-járvány okozta megváltozott körülményekre tudnak hivatkozni. Az igazolási kérelem azonban önmagában mit sem ér, ha a cégek nem küldik el egyidejűleg (általában azzal együtt) a beszámolóikat/bevallásaikat – hívja fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

Beszámolókészítés: szankciómentes június 30-áig, ha addig beérkezik az igazolási kérelem és a fizetendő adó Cikk

Az adóhivatalhoz május 31-éig négyféle bevallást kell benyújtani, de a koronavírus-járvány miatt nincs mulasztási bírság, ha június 30-áig beérkezik az igazolási kérelemmel együtt a bevallás és a fizetendő adó is – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

Zárási feladatok: ezekre érdemes figyelni a munka során! Cikk

Már csak 5 hetük van a vállalkozásoknak a május 31-ei határidővel teljesítendő évzárási feladataikra, olvasható a LeitnerLeitner elemzésében.

A bevallási határidő kitolását sürgeti a Niveus Consulting Group Cikk

A kormány már tavaly áprilisban a 140/2020. (IV. 21.) rendeletében szabályozta a bevallások későbbi beadásának lehetőségét. A Niveus Consulting Group szerint ez az adminisztrációs enyhítés idén is ráférne a cégekre, különösen a 2021. március 8-ától elrendelt óvoda- és iskolabezárások és az erősen javasolt otthoni munkavégzés fényében.

Minősített Könyvelők Egyesülete: idén is indokolt a beszámolókészítés határidejének meghosszabbítása Cikk

A Minősített Könyvelők Egyesülete levélben kérte a Pénzügyminisztériumot, hogy hosszabbítsa meg a gazdálkodó szervezetek beszámolási kötelezettségének határidejét, olvasható az MINKE tájékoztatójában.

Végelszámolás. Kérdés

Megjelent! Pénzügyi és számviteli zárás kiadvány Cikk

A könyvviteli zárlat minden évben – akár többször – ismétlődő feladat, mégis mindig kihívás elé állítja a szakembereket. A vállalkozás életében lezajló folyamatokat úgy kell a számvitel nyelvére lefordítani, hogy az adott eseményekről nem mindig lehet pontosan megállapítani, hogy azok milyen kategóriába tartoznak, melyik sorba írandók. Hogy valami karbantartás vagy felújítás, a társaság működése szempontjából mellékes, ám a könyvekben egyáltalán nem mindegy, hogy melyik szerepel.

Ipa-bevallás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdés esetében van a cégnek beszámolókészítési kötelezettsége, mivel kikerül a kiva hatálya alól. https://adozona.hu/kerdesek/2020_1_6_IPA_bevallas_sbg Az ipa-ban a normál adózás szerint adózott kiva időszak alatt (bevétel csökkentve az anyagköltséggel). Így akkor most a cégnek van soron kivüli bevallási kötelezettsége vagy nincs? A jogutódnak az önkormányzatnál korábban telephelye, a beolvadástól pedig székhelye van.

Kapcsoltság megállapítása Kérdés

Tisztelt Adózóna! A Kft. tulajdonosai: – 20% magánszemély, nem rokona a másik magánszemélynek – 20% magánszemély, itt ügyvezető – 60% B Kft. B Kft.-ben: – 67% magánszemély, itt ügyvezető – 33% magánszemély, a fenti magánszemély férje – az itteni magánszemélyek nem állnak rokonságban az A Kft. magánszemély tagjaival. A két Kft. ingatlan-bérbeadási szerződést kötött egymással, B Kft. a bérbeadó. Kérdéseim: – A két kft. között milyen kapcsoltság áll fenn? – A kft. milyen beszámoló készítésére kötelezett? – Egyéb, kötelezettség, aminek A Kft.-nek eleget kell tennie? Kérdésem mindig az A Kft.-re irányul, válaszukat megköszönöm!

Beszámoló elkészítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kivás bt.-t könyvelnénk, de a kezdő időszak előtti beszámolót közzétettük, amely 2017. 03. 31-éig tartott. A további időszakra 2017. 04. 01-2017. 12. 31-éig szóló beszámolót nem sikerül összeállítanunk, mert a tört időszak eredménykimutatás már szerepel az első negyedéves beszámolóban, ezért azt nem szerepeltethetem az év végiben. A programom nem kezel tört időszaki beszámolót, mindig csak aktuálisan a mérleget és eredménykimutatást. Ha 12. hó 31-én lekérek egy mérleget, ott a saját tőkében a teljes évi adózott eredményt mutatja, amiben már szerepel a első negyedévi, ha a 12. 31-én lévő eredménykimutatást korrigálom az első negyedévivel, összegszerűen jó lesz, de a saját tőke nem fog egyezni és így a mérlegfőösszeg sem. Pedig annak jónak kellene lennie a lekért 12. 31-ei adatok szerint! A kérdésem az, hogy ilyen esetben a beszámoló összeállításánál hogyan kellene eljárnom. Előre is köszönöm a válaszukat!

Beszámolókészítési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. eladásra került. A cégbíróság bejegyezte. Kinek a kötelezettsége a beszámoló készítése 2017. évre, a régi vagy az új ügyvezetőé? A változás időpontja a cégbírósági végzés szerint (az üzletrész-átruházási szerződés kelte is ez) 2017. 10. 16., a cégbírósági bejegyzés napja 2018. 02. 19. Köszönettel: Fülöpné

A pártok beszámolókészítési kötelezettségéről Cikk

Többször kérdezték már olvasóink, hogy egy pártnak milyen könyvelést kell vezetnie és milyen beszámolási kötelezettsége van. Bemutatjuk.

Végelszámolás alatti beszámoló és adóbevallási dátumok Kérdés

Tisztelt Adózóna! Van egy bt., amelynek nem fejeződött be a végelszámolása az eljárás megindításától számított egy éven belül. A végelszámolás kezdő időpontja 2015.12.08. Milyen dátumokkal kell az adóbevallásokat és a beszámolót elkészíteni: 2016.12.07. vagy 2016.12.31.? Mi lesz a beszámolási, bevallási időszak: 2015.12.08-2016.12.07. vagy 2015.12.08.-2016.12.31-ig? Válaszukat előre is köszönöm!

Könyvelési szerződés vs. beszámoló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem, segítsen a következő kérdésben. Szerződő felek könyvelési megbízási szerződést kötöttek egymással. A szerződés nem tartalmazza a beszámoló elkészítését, csak a könyvelési feladatok ellátását, adóbevallások elkészítését. Köteles-e a szolgáltató fél a beszámolót is elkészíteni ebben az esetben? Különösen lényeges körülmény, hogy a megbízó fél jelentős megbízásidíj-tartozást halmozott fel, és emiatt beállt a rendkívüli felmondásra okot adó körülmény állapota. Továbbá köteles-e beszámolót készíteni a könyvelő olyan esetben, amikor a megbízó fél olyan lényeges dokumentumot nem ad át könyvelésre, mint a fordulónapi készletleltár? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: S.G.

Civil szervezetek beszámolási kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! A számviteli törvény szerinti egyes egyéb szervezetek beszámolókészítési és könyvvezetési kötelezettségének sajátosságairól szóló 224/2000. számú, illetve az ugyanerről szóló 479/2016. kormányrendelet is érvényben van. Lehetséges ez? Melyik vonatkozik a 2016. évi beszámoló elkészítéséhez, mert egy cikkben azt is olvastam, hogy a 479/2016. kormányrendeletet csak a 2017. évi beszámolóra kell alkalmazni!? Válaszukat előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszemélyes kft. ügyvezető jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Áfakérdés

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Kivaalap

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close