362 találat a(z) bér cimkére

Jóval kevesebb a nők bére a férfiakénál Cikk

Vannak EU-tagállamok, ahol 20-30 százalékkal is alacsonyabb a nők bére a férfiakénál – derül ki az MTI infografikájából.

Egyszerűsített foglalkoztatás díjazása-jutalák fizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves tájékoztatását, hogy helyes-e az az eljárás 4 órában foglalkoztatott egyszerűsített foglalkoztatott esetén, hogy megkapja a foglalkoztatott óránként a minimálbér egy órára jutó részének a 85 százalékát, illetve motiválás céljából (meghatározott mennyiségű termék eladása esetén) még ezen felül jutalékot fizetnek ki részére? Köszönöm válaszát!

Így kell kifizetni az alkalmi munkavállalók bérét Cikk

Mikor kell kifizetni az alkalmi munkavállaló bérét? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária, munkajogász szakértőnk válaszolt.

Egyszerűsített foglalkoztatásnál a maximálisnál több napi munkabér Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Egy szja-alany társasház adószámot váltott ki, mert az egyszerűsített foglalkoztatás lehetőségével szeretne élni. A kérdésem az lenne, hogy ha a maximálisan kifizethető napi munkabér összegénél (10 220 forint/nap/fő) magasabb bért szeretne fizetni, akkor milyen plusz adókötelezettséggel kell számolnia? Köszönöm válaszát.

Kiküldöttek bére: hajthatatlan az Európai Bizottság Cikk

A tagállamok egy jelentős részének tiltakozása ellenére az Európai Bizottság szerdán úgy döntött, hogy változatlan formában fenntartja a kiküldetési irányelv módosítására vonatkozó javaslatát, amely a bírálók szerint számos újonnan csatlakozott tagországot hátrányosan érintene.

Bér Kérdés

Egy nyugdíjas háziorvos a bt.-ből mennyi bért vehet fel, hogy ne kelljen visszaadnia a nyugdíját?

Durva bérezés jöhet kiküldetéskor az EU-ban? Magyarország tiltakozik Cikk

Az Európai Bizottság, azt javasolva, hogy a kiküldetésben dolgozó külföldiek a jövőben a helyiekkel azonos javadalmazásban részesüljenek. Ezzel kiszorulnának a nyugati piacokról azok a kelet-európai vállalkozások, amelyek épp az olcsóságuk miatt jutnak megrendelésekhez – adta hírül a Népszabadság.

Feszült bérhelyzet – sztrájkbizottság alakult Cikk

Sztrájkbizottságot alapított a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000), ugyanis a településüzemeltetéssel és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával kapcsolatos követeléseikre nem kaptak érdemi választ az illetékes minisztériumoktól, önkormányzatoktól – közölte a szakszervezet hétfőn az MTI-vel.

Béremelés az egészségügyben: még folyik az alkudozás Cikk

Nagyon közel van a megegyezés az egészségügyi ágazatban dolgozók béremeléséről, akár már egy-két héten belül lezárulhatnak a tárgyalások – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek szerdán, az érdekvédők és a szakállamtitkárság közötti egyeztetés után.

Budapesti járatokat is töröltek a németországi repülőtéri sztrájkok miatt Cikk

Sztrájk kezdődött szerda reggel hat németországi repülőtéren.

Vita az egészségügy bérfejlesztéséről Cikk

Nem született megállapodás az egészségügyi államtitkárság és az ágazati érdekképviseletek között az egészségügyben dolgozók bérfejlesztéséről a szerdai, budapesti tárgyaláson. Az egyeztetések pénteken folytatódnak.

Pénzt ígér a köznevelésnek a minisztérium Cikk

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azt javasolja, hogy az állami köznevelési intézményekben a nevelési-oktatási munkát segítő, nem pedagógus végzettségű dolgozók számára az idén két alkalommal 35 ezer forintos pluszjuttatás járjon – közölte Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár a köznevelési kerekasztal keddi budapesti ülése után. Sipos Imre az MTI kérdésére azt mondta: ezek a dolgozók július 15-ei és december 15-ei dátummal számíthatnak majd a pluszjuttatásra.

Bérügyesként félmilliónál is többet nyerhet Cikk

A NEXON 2016-ban is meghirdeti a bérügyviteli szakma elismerését jelentő, 2 millió forint összdíjazású Országos Bérügyviteli Bajnokságot, amely április 15-én indul.

Csúszhat a bérek kifizetése Cikk

A Magyar Államkincstár a törvény által megadott határidőn belül, március 31-én elindította az áprilisi illetmények főszámfejtését, így akik napon belüli átutalásra képes banknál vezetik a számlájukat, időben megkapják a pénzt – közölte a kincstár hétfőn az MTI-vel.

Hétfőn írják alá az Audi bérmegállapodását Cikk

Megállapodott az Audi Hungaria Motor Kft. vezetősége és a vállalat munkavállalóit tömörítő Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) a bérek emeléséről pénteken, a megállapodást várhatóan április 4-én írják alá, a részletekről is akkor adnak tájékoztatást – közölte Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő földvásárlása (szántó)

Lepsényi Mária

adószakértő

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close