482 találat a(z) bér cimkére

Bér- és családipótlék-emelés, nyugdíjkorrekció: ezeket ígéri a DK Cikk

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napon.

Külföldi kiküldetés: a bér utáni utólagos adókorrekcióról Cikk

Egyik olvasónk kérdése a külföldön munkát végző foglalkoztatóknál jelentkező problémára hívta fel a figyelmünket. Úgy találtuk, érdemes kibontani a témát egy cikk keretében is.

Kedvezményes nyugdíj összegének számítása Kérdés

Kedves Szakértő! Kérném szépen szíves segítségét a következő kérdésben: 2019-ben – remélhetőleg – elmehet a hölgy kedvezményes nyugdíjba. Jelenleg heti 20 órás munkaviszonyban, nap 4 órás garantált bérért dolgozik a kft.-ben. Amennyiben heti 36 órát meghaladó munkaviszonnyal megkapná a teljes főállású garantált bért, jelentősen emelkedhetne a havi kézhez kapott nyugdíjának összege? Saját, igen kicsi forgalmú kft., havi 43 ezer forint lenne a többlet foglalkoztatói és munkáltatói teher. Köszönöm!

Megérkeztek az idei első megemelt fizetések a felsőoktatási dolgozókhoz Cikk

Megérkeztek az idei első, újabb öt százalékkal megemelt fizetések a felsőoktatásban dolgozóknak – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az MTI-nek.

Csökkent 30–50 ezer közalkalmazott bére, állítja két román szakszervezet Cikk

Két román szakszervezet szerint mintegy 30-50 ezer közalkalmazottnak csökkent a bére januártól azt követően, hogy hatályba léptek az új bértörvény idei rendelkezései és a bukaresti kormány áthárította az alkalmazottakra a társadalombiztosítási járulékok fizetésének kötelezettségét.

Rehabilitációs ellátás melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy rehabilitációs ellátás mellett hogyan lehet munkát vállalni? Hány órában, illetve milyen maximális bérezés mellett? Válaszukat előre is köszönöm!

A munkakör-átsorolásoknak kilépés lehet a vége a Tescónál Cikk

Több százra tehető azoknak a munkavállalóknak a száma, akik várhatóan nem fogadják el a Tescóban zajló szervezeti átalakítások okán számukra felajánlott új munkakört, részben a munkabér változása miatt, részben pedig azért, mert az új pozíciójukban nem tudnak a szakmájukban dolgozni – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke pénteken az MTI-nek.

Keresetek, árak, termelés, hiány: GKI-előrejelzés 2018-ra Cikk

A magyar gazdaság idén várhatóan a 2017. évihez hasonló, 4 százalék közeli ütemben bővül. Ez érdemben meghaladja az EU 2,5 százalék alatti átlagát, de a régióban a közepesek közé tartozik. A beruházások tavalyi 20 százalékos növekedése idén mintegy a felére lassul, a fogyasztás 4 százalék feletti emelkedése 2018-ban lényegében fennmarad. Az export bővülésének üteme viszont közeledik az importéhoz. Emelkednek a beérkező EU-transzferek. Az infláció kissé gyorsul – írja előrejelzésében a GKI.

Átlagosan 15 százalékkal keresnek többet a fizikai dolgozók, mint egy éve Cikk

A középvezetők körében csupán 4,5 százalékos volt az átlagos béremelkedés.

Figyelmeztető sztrájk lesz a Bosch hatvani gyárában Cikk

A vállalat által meghatározott mértékűnél magasabb béremelést követelnek, ezért szerdára kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdettek a Bosch hatvani üzemének szakszervezetei – közölte a cégcsoport kommunikációs igazgatója kedden az MTI-vel.

Egyszerüsitett foglalkoztatás 2018 Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy 2018-ban a minimálbér alapján egyszerüsitett foglalkoztatásban napi 8 órára mennyi bért lehet kifizetni, hogy az adómentes legyen?

Aláírták az idei MÁV-bérmegállapodást Cikk

Aláírta a MÁV-csoport a szakszervezetekkel a megállapodást a 2017-ben kötött, 3 évre szóló bérmegállapodás 2018. évi, átlagosan 12 százalékos bérfejlesztés végrehajtásának részleteiről – közölte a Vasutasok Szakszervezete pénteken az MTI-vel.

Ösztöndíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tanulószerződéssel foglalkoztatottak egy része már múlt években is nálunk tanult, így a kötelező emelések miatt a jelenlegi ösztöndíjuk magasabb, mint a 2018. évtől minimálisan adandó járandóság, amire fel kellene emelni az ösztöndíj összegét januártól. Ebben az esetben is kötelező valamilyen szintű emelés? Természetesen a sikeres félévi eredmény esetén februártól újabb emelésre számíthatnak. Még egy kérdésem lenne. Egyik tanulónk 2018.01.08-án felbontotta a velünk megkötött szerződését. A téli szünet miatt eddig az ideig ebben az évben csak egy napot kellett volna gyakorlaton lennie, de ekkor sem jött be, és igazolni sem tudta távolmaradását. Lehet úgy bérszámfejteni neki, hogy a kifizetendő ösztöndíj 0 forint, hiszen nincs egy nap ledolgozott napja sem? Válaszát előre is köszönöm!

Katás bt. végelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy bt., aminek a végelszámolása 2017.09.21-én elkezdődött. A bt. 2017.09.20-ig a kata hatálya alá tartozott, 2017.09.21-től a tao hatálya alá tartozik. A bt. kültagjának nincs 36 órát meghaladó munkaviszonya, így 2017.09.20-2017.11.30-ig 161 ezer forint után a bérszámfejtést megcsináltam, a 08-as bevallást beadtam. Eladtuk a tárgyi eszközeit, így a folyószámláján a fizetendő áfa is megjelent. Ami kötelezettség a NAV felé, az kb. 200 ezer forint, a pénztárában 205 ezer forint van. Mit lehet itt tenni, hogy a végelszámolással szűnjön meg a cég? A kültagnak kötelező bért fizetni vagy csak a járulékokat kell megfizetni kötelezően? Ekkor csökkenne a tartozása. Köszönöm a válaszát.

Béremelés a felsőoktatásban Cikk

2018. január 1-jétől újabb 5 százalékkal emelkedik az állami fenntartású felsőoktatási intézményekben foglalkoztatott oktatók, kutatók, tanárok garantált illetménye, egyetemi tanári illetményminimum havi bruttó 554 400 forintra nő – közölte az EMMI a kormányportálon.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Társasházak beszámolási kötelezettsége

Pölöskei Pálné

adószakértő

Lekötött betét kamata

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pótbefizetés II.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink