385 találat a(z) bér cimkére

Megugrottak a keresetek Cikk

2017. júniusban a bruttó átlagkereset 297 300 forint volt, 14,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. 2017. január–júniusban a bruttó átlagkereset 290 300 forint volt – jelentette a KSH:

A bérek és a nyugdíjak emeléséről üzent a miniszter Cikk

Aki bérunióról beszél, az igazából adóemelést akar, a bérek közötti különbség eltüntetéséhez ugyanis jelentős adóemelésre lenne szükség – nyilatkozta a Magyar Időknek a nemzetgazdasági miniszter.

Bért emel a Tesco, a mérték elfogadásáról a jövő héten döntenek a dolgozók Cikk

A Tesco-Global Áruházak Zrt. szeptemberben folytatja az idei bérfejlesztést, és erről tájékoztatta az érintett szakszervezeteket – jelentette be a cég pénteken.

Augusztus 20-ai munkavégzés Kérdés

Vállalkozásunk nagy üzemi gépek szállításával, mozgatásával foglalkozik. A megbízatás augusztus 19-22-éig tart, a dolgozók vállalták, hogy augusztus 20-án dolgoznak. Milyen jogcímen dolgozhatnak és mennyi bér kell részükre kifizetni?

Szocho, eho, egészségügyi juttatások a számvitelben Cikk

A munkáltató, illetve a megbízó a bér, a díj, az önkéntespénztári vagy piaci élet-, illetve egészségbiztosításba a magánszemély javára fizetett összeg, illetve az általa nyújtott egészségügyi támogatás után a kifizetéseken, költségeken felül további terhek viselésére kötelezett. Összefoglaltuk ezek számviteli elszámolását.

Munkabér kifizetése Kérdés

Tisztelet Szakértő! Munkavállaló a bérét olyan módon szeretné megkapni, hogy egy fix része átutalásra menjen neki, a fennmaradó rész pedig készpénzes kifizetésben történjen. Van erre lehetőség, vagy valamilyen jogszabály, ami ezt tiltaná? Válaszát köszönöm

Korlátozzák a kiváltságos nyugdíjakat, emelik a belügyesek bérét Romániában Cikk

A különleges nyugdíjak korlátozásáról döntött a román kormány pénteki ülésén, amelyen Mihai Tudose miniszterelnök a belügyi alkalmazottak bérének növelését is bejelentette.

Zongorázni lehet a bérkülönbséget Cikk

A szimfonikus zenekarokban dolgozó zenészek számára egységes bérrendszer kialakítását, ágazati kollektív szerződés megkötését szorgalmazza a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete – mondta el Gyimesi László, a szakszervezet főtitkára a Népszavának.

Visszaszorulóban a bónusz, a jutalom, a bérpótlékok Cikk

A második negyedévben újabb 2 százalékkal, éves összehasonlításban pedig 17 százalékkal nőtt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére – derül ki a Trenkwalder közel 7 ezer béradatot feldolgozó elemzéséből. Ugyanakkor a kiegészítő bérelemek aránya a BDO szerint idén már a középvezetők szintjén is csökkent.

Mikor jár bér munkavégzés nélkül is? Cikk

A munkabérért meg kell dolgozni. Ugyanakkor van néhány olyan nevesített eset a munka törvénykönyvében, amikor tényleges munkavégzés hiányában is köteles bért fizetni a munkáltató. Ilyen például a jól megérdemelt szabadság tartama. Cikkünk a további esetekről szól, melyekkel jó tisztában lennie a munkaviszony mindkét pólusán álló félnek.

Külföldön, külföldinek fizetett bér Kérdés

T. Szakértő! Egy vállalkozás külföldön (mondjuk Kenyában) építőipari kivitelezést végez. Részben saját alkalmazottakat utaztat ki, részben ottani munkaerőt alkalmaz. Ott (Kenya) nincsen semmilyen társadalombiztosítási szabály, sem jövedelemadó. A kérdés az, hogy a külföldön (fizikailag), külföldi (devizakülföldi) állampolgároknak fizetett munkabér után Magyarországon keletkezik-e valamilyen adó vagy járulékfizetési kötelezettsége a társaságnak? Ha igen, akkor milyen és melyik törvény írja elő? Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat!

Bérük növeléséért sztrájkoltak ma a közszférában Cikk

Ötezernél többen vettek részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselők munkahelyi szervezeteinek hirdetett, béremelést célzó kétórás munkabeszüntetésben – mondta el Boros Péterné, az érdekképviselet elnöke hétfő délelőtt Budapesten, sajtótájékoztatón.

Nőtt az államháztartási hiány Cikk

Főként az egyre nagyobb számú nyertes uniós projektek finanszírozásának, az aktuálissá vált kamatkiadások, illetve a lakásépítési támogatások felfutásának eredményként az államháztartás központi alrendszerének halmozott hiánya az év első felében 911,2 milliárd forintot tett ki. A hiány alakulása a tervezettnek megfelelő, az uniós módszertan szerinti 2,4 százalékos hiánycél pedig biztonsággal teljesíthető – közölte az NGM.

Szakképzési támogatások Kérdés

Tisztelt Szakértő! Indulna egy kft., melynek a főtevékenysége oktatás, ez középfokú OKJ-s szakképzés, gyakorlati oktatására irányulna esti és nappali tagozatosoknak. A gyakorlati képzés festőknek, kőműveseknek és logisztikusoknak indulna tanulószerződéssel. A gyakorlati oktatáshoz a tanműhelyet bérli. A NAV-tól megadott mértékben a tanulók után a támogatás visszaigényelhető. A kérdésem az lenne, hogy a gyakorlati oktatást végző szakoktató bére is visszaigényelhető-e valamilyen formában, mi a visszaigénylés módja és feltételei? Válaszát előre is köszönöm! K. Ágnes

Együtműködési megállapodás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 10. és 11. osztályos tanulokkal együttműködési szerződést kötöttünk, kérdésem az lenne hogy a 08 bevallásban a szakképzési hozzájárulást mennnyivel kell csökkenteni? S a tanulóknak kell arra az egy hónapra bért fizetni? Üdv. Anita

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elfekvő készlet

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyszerűsített végelszámolás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Üzleti ajándék számlázása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs