• Simon Péter Gawain-S Kft
Hozzászólások 0

Öröklés (fel nem vett bér és osztalék öröklése)

Tisztelt Adózóna! Állásfoglalásukat szeretném kérni az alábbi ügyben! Társaságunk többségi tulajdonosa elhalálozott. A társaságunknál az elhunyt tulajdonossal szembeni kötelezettségek között nyilvántartunk fel nem vett munkabért, valamint az előző években jóváhagyott, de az elhalálozott tulajdonos részére még ki nem fizetett osztalékot. A hagyatéki végzés megszületett, a hagyatéki vagyon felsorolásánál ezen összegekről a közjegyző tételesen rendelkezett. A hagyatékátadó végzés rendelkezése szerint a közjegyző az örökhagyó ezen „ingó hagyatékát végrendeleti öröklés jogcímén ¼–¼ arányban az örökhagyó négy gyermeke, mint végrendeleti örökösök” részére adja át teljes hatállyal. A kérdésünk arra irányul, hogy ezen összegeknek az örökösök részére történő kifizetésekor alkalmazható-e az szja-törvény 1. számú mellékletének 7.1. pontja, vagyis hogy ezen összegeknek az örökösök részére történő kifizetése adómentes (szja-mentes), vagy bármilyen jogcímen terheli-e adókötelezettség (adóelőleg-levonási kötelezettség) ezen kifizetéseket? Köszönettel: Simon Péter


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close