360 találat a(z) bér cimkére

Műszakpótlék fizetése fix bér mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. egy gyárban, 2 műszakban, 6:00-18:00 és 18:00-06:00 órai időbeosztásban, 3 nap munka, 3 nap pihenő ütemben, órabérben foglalkoztat 44 főt. Át szeretnének térni a fix béres munkadíjazásra. Munkaszerződés-módosítással megtehetik? Ha átsorolják őket fix béressé, akkor hogyan alakulnak a pótlékok? Továbbra is jár a műszak-, vasárnapi-, éjszakai és ünnepi pótlék a fix bér mellett is a 18:00-06:00 órai munkavégzésre, vagy ezek a pótlékok a fix bérben benne vannak? Ha a cégnek van egy kialakított munkarendje, akkor a pótlékokat kell vagy nem kell fizetni? Válaszát köszönöm!

Tisztelt Szakértő! Kérdés

A munkavállaló megszakítás nélküli munkarendben dolgozik napi 12 órában. 06-18-ig 2 nap, 2 nap pihenő, majd 2 nap 18-16-ig kettő pihenő, majd ismétlődik szabadnapok kiadásával. Munkaidőbeosztás szerint helyettesítenie kell munkaszüneti napon 08. 20-án 18-06 óráig, amit 7 nappal előbb megkapott. Milyen bért kell elszámolnom részére? 18-06-ig órabér, + 12órára 50%-kos órabér, mert másik pihenőnapot is kapott, és 6 órára távolléti díj is járna (vagy 12 órára)? Munkaszüneti nap esetén, ha a munkaidő este 18-kor kezdődik és másnap 18-kor ér véget távolléti díj 6 órára,vagy 12 órára jár? Köszönettel.

Többet túlóráztak a rendőrök Cikk

Csaknem 36 millió túlórát regisztrált a rendőrség az utóbbi hat és fél évben. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása szerint a megnövekedett túlmunkának számos oka van, például az illegális migráció kezelése, de megemlíthető a kiemelt sportrendezvények és a védett vezetők magyarországi látogatásainak biztosítása is – olvasható a Magyar Idők napilapban.

EB: a kiküldetés helye szerinti szintre kellene igazítani a béreket Cikk

Beata Szydlo és Robert Fico megerősítették, hogy a kiküldött munkavállalókról szóló uniós irányelv témájában továbbra is egységes a visegrádi csoport (V4) álláspontja – közölte a lengyel kormányszóvivő, ismertetve a lengyel és a szlovák kormányfő telefonos beszélgetésének tartalmát.

Bérkifizetés euróban Kérdés

Tisztelt Adózóna! Nemzetközi kamionsofőreink többsége román, bolgár és ukrán állampolgár. Életvitelszerüen hazájukban élnek, munkájukat jellemzően Németországban, Olaszországban és Svájcban végzik. Jelenleg bérüket (napidíj nem tartozik bele) forintban számfejtjük és utaljuk. Lehetséges a teljes bér euróban történő utalása? Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel: Oroszné Stubenvoll Éva

Megugrottak a keresetek Cikk

2017. júniusban a bruttó átlagkereset 297 300 forint volt, 14,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. 2017. január–júniusban a bruttó átlagkereset 290 300 forint volt – jelentette a KSH:

A bérek és a nyugdíjak emeléséről üzent a miniszter Cikk

Aki bérunióról beszél, az igazából adóemelést akar, a bérek közötti különbség eltüntetéséhez ugyanis jelentős adóemelésre lenne szükség – nyilatkozta a Magyar Időknek a nemzetgazdasági miniszter.

Bért emel a Tesco, a mérték elfogadásáról a jövő héten döntenek a dolgozók Cikk

A Tesco-Global Áruházak Zrt. szeptemberben folytatja az idei bérfejlesztést, és erről tájékoztatta az érintett szakszervezeteket – jelentette be a cég pénteken.

Augusztus 20-ai munkavégzés Kérdés

Vállalkozásunk nagy üzemi gépek szállításával, mozgatásával foglalkozik. A megbízatás augusztus 19-22-éig tart, a dolgozók vállalták, hogy augusztus 20-án dolgoznak. Milyen jogcímen dolgozhatnak és mennyi bér kell részükre kifizetni?

Szocho, eho, egészségügyi juttatások a számvitelben Cikk

A munkáltató, illetve a megbízó a bér, a díj, az önkéntespénztári vagy piaci élet-, illetve egészségbiztosításba a magánszemély javára fizetett összeg, illetve az általa nyújtott egészségügyi támogatás után a kifizetéseken, költségeken felül további terhek viselésére kötelezett. Összefoglaltuk ezek számviteli elszámolását.

Munkabér kifizetése Kérdés

Tisztelet Szakértő! Munkavállaló a bérét olyan módon szeretné megkapni, hogy egy fix része átutalásra menjen neki, a fennmaradó rész pedig készpénzes kifizetésben történjen. Van erre lehetőség, vagy valamilyen jogszabály, ami ezt tiltaná? Válaszát köszönöm

Korlátozzák a kiváltságos nyugdíjakat, emelik a belügyesek bérét Romániában Cikk

A különleges nyugdíjak korlátozásáról döntött a román kormány pénteki ülésén, amelyen Mihai Tudose miniszterelnök a belügyi alkalmazottak bérének növelését is bejelentette.

Zongorázni lehet a bérkülönbséget Cikk

A szimfonikus zenekarokban dolgozó zenészek számára egységes bérrendszer kialakítását, ágazati kollektív szerződés megkötését szorgalmazza a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete – mondta el Gyimesi László, a szakszervezet főtitkára a Népszavának.

Visszaszorulóban a bónusz, a jutalom, a bérpótlékok Cikk

A második negyedévben újabb 2 százalékkal, éves összehasonlításban pedig 17 százalékkal nőtt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére – derül ki a Trenkwalder közel 7 ezer béradatot feldolgozó elemzéséből. Ugyanakkor a kiegészítő bérelemek aránya a BDO szerint idén már a középvezetők szintjén is csökkent.

Mikor jár bér munkavégzés nélkül is? Cikk

A munkabérért meg kell dolgozni. Ugyanakkor van néhány olyan nevesített eset a munka törvénykönyvében, amikor tényleges munkavégzés hiányában is köteles bért fizetni a munkáltató. Ilyen például a jól megérdemelt szabadság tartama. Cikkünk a további esetekről szól, melyekkel jó tisztában lennie a munkaviszony mindkét pólusán álló félnek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjba vonulással kapcsolatos kérdések

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

EU-s alkalmazott nyugdíjazása

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Hobbiállat-tenyésztés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close