5 találat a(z) alkotmányjogi panasz cimkére

Építményadó: kit illet kedvezmény? – Döntött az Alkotmánybíróság Cikk

Az Alaptörvény arányos közteherviselést előíró rendelkezéséből nem olvasható ki olyan tartalom, amely a jogalkotó által a magánszemélyek számára biztosítani kívánt adókedvezményeket tilalmazná, illetőleg amelyet ilyen alanyi kör számára biztosított, meghatározott mértékű kedvezmény sértene – foglalta össze a jogiforum.hu az Alkotmánybíróság IV/1294/2017. számú, alkotmányjogi panaszt elutasító határozatát.

Alkotmányjogi panaszok: sok fennakad az előzetes szűrőn Cikk

Sikeres az alkotmányjogi panaszok befogadására kialakított eljárás; ez az alapja annak, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) az érdemi ügyekre koncentrálhasson – mondta Sulyok Tamás, az Ab elnöke a Kúria teljes ülésén tartott előadásában.

Mi várható a jövőben a Kúriától? Cikk

Változnia kell a bírói gondolkodásnak, tágulnia kell a bírói jogértelmezés kereteinek és bátrabban kell alkalmazni az alapjogi szempontokat az ítélkezésben – szögezte le Kalas Tibor, a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának vezetője a legfelsőbb bírói fórum joggyakorlat-elemzésének tanulságait ismertetve egy múlt heti háttérbeszélgetésen.

Energiacégek alkotmányjogi panaszait utasította vissza az Ab Cikk

Két, energiaszolgáltató cégek költségeivel kapcsolatos, 2013 végén benyújtott alkotmányjogi panaszt utasított vissza érdemi vizsgálat nélkül az Alkotmánybíróság (Ab) - derül ki a testület honlapján szerdán közzétett döntésekből.

Alkotmányjogi panasszal a bírói döntéssel szemben Cikk

Adóügyekben gyakran volt APEH-jogász bírók ítélkeznek. Más bírók egyáltalán nem, vagy csak keveset értenek az adóügyekhez. Emiatt gyakran kritika nélkül elfogadják az adóhatóság álláspontját, és semmibe veszik a másik felet képviselő okleveles adószakértőét. Ezen a kialakult helyzeten változtathat az Alkotmánybíróság új jogosítványa, az alkotmányjogi panasz.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Svájci magánszemély számára számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Adómentes használtautó-értékesítés

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close