214 találat a(z) alkalmazott cimkére

Külföldi alkalmazott lakásbérlete Kérdés

Ügyfelem (kft.) 6 havi határozott munkaszerződést kötött 2 külföldi (afrikai) magánszeméllyel. A bevándorlási hivatal részére igazolni kellett a foglalkoztatási szándékot, illetve a lakásuk címét. A cég 6 hónapra lakást bérel a 2 külföldi alkalmazott számára, akik kizárólag emiatt a munka miatt jöttek Magyarországra. Jól gondolom-e, hogy a bérleti díj összege bér jelleggel adózik számukra, és nincs adómentes rész? Lehetséges-e bármilyen olyan megoldás, amivel ez csak munkáltatói adóteher lehetne és nem az ő személyes terhük? Köszönöm, ha válaszolnak, CsK

Alkalmi munkavállaló üzemi balesete Kérdés

Tisztelt Szakértő! S.O.S. Egyszerűsített alkalmi munkavállalónk munka közben balesetet szenvedett, eltörött a lába. Ez üzemi balesetnek minősül-e? Mire, meddig jogosult a dolgozó? Ha ezt a dolgozót a következő héttől alkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatják, mikor, mire, meddig jogosult? Köszönöm válaszát!

Bejelentés nélkül foglalkoztattak alkalmazottakat, lebuktak Cikk

Összesen több mint 4100 olyan adózó szerepel a NAV legfrissebb, alkalmazottakat bejelentés nélkül foglalkoztatók listáján.

Kiegészítő tevékenységet végző katás vállalkozó Kérdés

Tisztelt Cím ! Katás egyéni vállalkozó vagyok nyugdíj mellett. Kérdésem, hogy a bevétel alapján a nyugdíjkorlátnál hogyan kell számolni a jövedelmet? A katás bevétel hány százaléka a jövedelem? Társas vállalkozás tagja is vagyok, de alkalmazottként vagyok ügyvezető. Ha tagként díjazás nélkül végezném az ügyvezetői tevékenységet, akkor milyen fizetési kötelezettségeim keletkeznek? Mi a jobb, ha maradok alkalmazott csekély összeggel alkalmazott vagy tagként díjazás nélkül látom el a teendőket? Köszönöm válaszát: Zsuzsa

Vezető tisztségviselő Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cég alkalmazottja, aki jelentős részt vállalt eddig is a vállalkozás munkájában, az egyik tulajdonostól megvásárolta az üzletrészét, ezzel együtt pedig vezető tisztségviselővé is vált. A kérdésem az lenne, hogy be kell-e jelenteni őt mint társas vállalkozót (17T1041)? A munkaviszonyát a cégbírósági bejegyzést követően sem kell megszüntetni? Ha a munkaviszonya fennállhat a már eddig is ellátott munkakörében, akkor ki lehet-e egészíteni az ügyvezetéssel is? Amennyiben a heti 36 órát meghaladja (eddig is teljes időben foglalkoztatott volt) saját cégében a munkaviszonya, akkor vonatkozik-e rá a minimális járulékfizetési szabály? Már eddig is meghaladta a havibére a garantált bérminimum kétszeresét, ami ezután is megmaradna. Válaszát előre is köszönöm!

Járulékfizetés, külföldi cég részére történő munkavégzés esetén Kérdés

Magyar programozó németországi cég részére Magyarországon végezne munkát. A programozó a német cég alkalmazottja lenne. A német cég szerint neki nincs Magyarországon járulékfizetési kötelezettsége. Igaz ez? Ha igen, a magánszemélynek, hogy kell bevallani és befizetni maga után a járulékokat?

Munkáltatója bejelenti alkalmazottait? Itt megnézheti! Cikk

Összesen több mint 4200 olyan adózó szerepel a NAV legfrissebb, alkalmazottakat bejelentés nélkül foglalkoztatók listáján.

Vám- és áfatartozásért való felelősségi ügyben határozott a Kúria Cikk

Kibújhat a felelősség alól a vámügynökség, arra hivatkozva, hogy munkavállalója tévedett? Vám- és áfatartozásra vonatkozó peres ügyben a Kúria döntött.

Munkáltatója bejelenti alkalmazottait? Itt megnézheti! Cikk

Összesen 4461 adózó szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bejelentetlen alkalmazottakat foglalkoztató legfrissebb listáján.

Alkalmazott felelőssége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy üzletet az alkalmazott hibája miatt a NAV megbüntet, mert hiányos volt a kassza, akkor ezt a büntetést továbbterhelheti a munkáltatót az alkalmazottra? Ha igen, akkor mire hivatkozással? Az Mt. ad erre lehetőséget? A munkaszerződésbe be kell kell írni, hogy ilyen esetben a munkavállalót terheli a felelősség? Válaszát köszönöm!

Adótraffipax: ezekre a helyekre garantáltan mennek ellenőrök Cikk

Egyebek között a nyugta-kibocsátást, a bizonylatadást, az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását, továbbá az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik több helyszínen az adórevizorok a NAV legfrissebb traffipax információi szerint.

Munkáltatói adómentes lakáscélú támogatás – házastársak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Férj és feleség egy kft. alkalmazottai. 25 millió forint értékben lakást vásárolnak, 50-50%-os tulajdoni hányaddal. Kérdésem, hogy mindkét munkavállaló megkaphatja-e a kft.-től a 30%-os (7,5 millió forint) támogatást adómentesen, 8 évre leosztva? Kaphatnak-e 8 év alatt évente fejenként 937 500 forintot adómentesen a kft.-től, tehát összesen 15 millió forintnyi támogatást?

Ők bejelentetlenül foglalkoztatnak alkalmazottakat Cikk

Összesen 4544-en szerepelnek a NAV a bejelentetlen alkalmazottakat foglalkoztató vállalkozások legfrissebb listáján.

Csed melletti kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Főfoglalkozású katás vállalkozónk cseden van 2017. április 27-éig. A csed mellett nem lehet munkát végezni. Mivel szezonális a vállalkozása, március közepétől alkalmazott foglalkoztatásával szeretné a vállalkozását működtetni, ő személyesen nem működne közre a bevételszerzésben. Ebben az esetben (tételes adót nem fizet) a havi egymillió forintos bevételi határ 40 százalékát kellene adóként megfizetnie? Vagy március-április hónapra lemond a csedről, megfizeti a tételes 50 ezer forintot, és a csed lejártát követően megigényli a gyedet, amely mellett pedig már folytathatja a keresőtevékenységét? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Ticz Mariann

Be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók – itt van a legfrissebb lista Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyilvánosságra hozta a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók legfrissebb listáját.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Import láncügylet az Egyesült Királyságból?

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó foglalkoztatása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs