260 találat a(z) adóhatóság cimkére

Jogsértőek a NAV határozatai a Kúria ítélete szerint Cikk

Jogsértőek az adóhatóság elmúlt négy évben hozott határozatai, amelyekben tetemes közteherrel sújtott magánszemélyeket, akik a 2005. január elseje és 2011. december 31-e közötti időszakban - főként az interneten keresztül - ingóságokat értékesítettek - vonható le a következtetés a Kúria által nemrégiben meghozott ítéletből, írja a Pénzcentrum.hu.

Milliárdos visszaélésekről rántják le a leplet a NAV-hoz érkező bejelentések Cikk

Ezrével érkeznek a közérdekű bejelentések az adóhatósághoz, nem egy van köztük, amelyik nagy horderejű, akár milliárdos visszaélésről rántja le a leplet – írja a Magyar Nemzet pénteki számában.

Nem ér a nevem? – strómanok, árnyékvezetők kontra adóhatóság Cikk

Az utóbbi években az Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt figyelmet fordított azokra a vállalati vezetőkre, illetve tulajdonosokra, akik jelentős adótartozást felhalmozva szerették volna megszüntetni cégüket. Újdonság, hogy a háttérben húzódó árnyékvezetők, illetve strómanok sem mentesülnek a felelősségre vonás alól.

Túl alacsony vagy túl magas az ár? - adóhatósági túlkapások Cikk

Annak ellenére, hogy a jogszabályok (például a Számviteli törvény vagy az Áfa törvény) egyértelműen meghatározzák azokat a tárgyi feltételeket, amelyeknek teljesülniük kell ahhoz, hogy egy számla befogadható lehessen a könyvelésbe, illetőleg az áfa levonásba helyezhető lehessen, e törvények egyértelmű előírásaitól elrugaszkodónak látszó kritériumokat követel adóhatóság a vizsgálataiban.

Így bukott le a NAV megvesztegetett ügyintézője Cikk

A megbízhatósági vizsgálat során bukott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik ügyintézője, aki pénz ellenében adott ki adóhatósági okiratot. A rendőrség gyorsított bírósági eljárást javasol.

Célzott ellenőrzések: a Fehér Ház április óta tud az adóhatósági belső vizsgálatról Cikk

A Fehér Ház vezető tisztségviselői április óta tudtak az amerikai adóhatóságnál (IRS) folytatott belső vizsgálatról, valamint arról, hogy az valószínűleg meg fogja állapítani, hogy a hatóságnál célzott és fokozott ellenőrzésnek vetettek alá konzervatív csoportokat - erősítette meg hétfőn Jay Carney, a washingtoni elnöki hivatal szóvivője.

A NAV mentesül egy félmilliárdos kötelező közbeszerzés alól Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) nem kell kötelezően közbeszerzést kiírnia a hivatal informatikai rendszerébe bekötött pénztárgépek adatait feldolgozó, várhatóan nettó 500 millió forintba kerülő eszközökre. A kormány erre vonatkozó javaslatát a parlament gazdasági és informatikai bizottsága a jobbikos tagok tartózkodása mellett hétfőn támogatta.

Hogyan jelentsem be az adóhatóságnak, ha megsérültek a bizonylataim? Cikk

Van- e olyan tuti módszer, amellyel elfogadja a NAV a megsérült, megsemmisült iratok bejelentését? Olvasói kérdésre Angyal József okleveles adószakértő válaszol.

Nemzetközi árufuvarozási szolgáltatások: áfa, jövedéki adó és a NAV-ellenőrzések tapasztalatai Cikk

Alapvető tény, hogy a közúti közlekedési szolgáltatások nyújtóinak az adózással kapcsolatos szabályozáson túl elképesztő mennyiségű jogszabályi előírásnak kell eleget tenniük. Napjainkban ez az ágazat a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (továbbiakban „adóhatóság”) általi és egyéb hatósági ellenőrzéseknek leginkább kitett terület. Mindezek mellett a gazdasági válság hatása még mindig érzékelhető a szektorban. Ezt jelzik a kihasználatlan kapacitások, a versenyképesség megtartása miatti kényszer az árak alacsonyan tartására, a kitolódott fizetési határidők okozta finanszírozási és likviditási problémák. A fuvarozók többsége csökkenti a fuvarkapacitását; fokozott óvatosság jellemző a járműpark fejlesztések, beruházások terén; több esetben megszorító intézkedéseket vezetnek be, vagy kivonulnak a piacról.

Nyilatkozattétel a NAV előtt: ezek a buktatók Cikk

Milyen bizonyítási eszközei vannak az adózónak? Hogyan és miként nem célszerű nyilatkozni? Összeszedtük a buktatókat.

Másfélmillió késedelmi-pótlék értesítőt küldött ki a NAV Cikk

Több mint másfél millió folyószámla-kivonatot és késedelmipótlék-értesítőt küldött ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) július 20-tól október 31-ig azoknak, akiknek 1000 forintnál nagyobb eltérés mutatkozott az egyenlegében, továbbá akik 2011-ben késve, vagy nem teljes mértékben fizették meg adókötelezettségüket. Ha az érintettek nem értenek egyet a NAV számításával, észrevételt tehetnek, ellenkező esetben a tartozást mielőbb rendezni kell.

Lecsapott a NAV a budapesti éjszakára Cikk

Csaknem kétszáz helyszínen vizsgálta a főváros éjszakai vendéglátóhelyeinek, éjjel-nappali vegyesboltjainak és taxisainak adózási fegyelmét az előző hosszú hétvége egyik éjszakáján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az ellenőrzés eredménye megdöbbentő: az éj leple alatt a kereskedők és szolgáltatók fele követ el törvénysértést - közölte a hatóság szombaton. Az ellenőrök nagy forgalmú éjszakai bárok, pubok vendégei között vegyültek el, nyugtát azonban csak elvétve kaptak.

Az adóhatóság megvámolja az unión kívüli onilne rendelést Cikk

Az Európai Unión kívüli országból interneten megrendelt áruk 22 euró értékig vámmentesek, e fölött azonban adófizetési kötelezettség keletkezik - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője.

Jutalmazná a szomszédok feljelentését a román adóhatóság Cikk

Külföldi minták alapján a román adóhatóság is jutalmazná azokat, akik segítenek leleplezni az adócsalókat - jelentette be Liviu Voinea, a román pénzügyminisztérium államtitkára, hozzátéve: hamarosan Svédországba látogat, hogy a helyszínen tájékozódjon az ottani "feljelentő törvény" működéséről.

Razzia a nagybani piacon: 18 milliós bírságot szabtak ki Cikk

Összehangolt razziát tartottak a hatóságok a Budapesti Nagybani Piacon, ahol 66 tonna ismeretlen eredetű zöldséget és gyümölcsöt foglaltak le - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jövedéki termék értékesítése fesztiválon

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

2017 előtt kötött céges biztosítások adója

Surányi Imréné

okleveles közgazda

SZÉP-kártya 2024.01.01-től

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink