55 találat a(z) HVG cimkére

Jelentkezési lap a HVG Adózóna februári konferenciájára (x) Cikk

Amennyiben szeretné tudni, hogy milyen adózási szabályok és hogyan változnak 2009-ben, jelentkezzen a HVG Adózóna és a Conforg március16-i adókonferenciájára az alábbi űrlap kitöltésével és visszaküldésével.

Megkezdődött a HVG adókonferenciája a 2009-es változásokról Cikk

A gazdasági válság következtében újraírt adócsomag részleteiről, a várható hatásokról a HVG Adózóna és a Conforg Kft. „2009. Adóváltozások” címmel indított ma háromnapos konferenciát Budapesten. A rendezvényen adószakértők és politikai döntéshozók vitatják meg, hogy a kormány új javaslatai nyomán valóban egyszerűsödik-e az adózás és fehérül-e a gazdaság.

Érvek a 13. havi nyugdíj ellen Cikk

Számos indok szól amellett, hogy a fokozatos bevezetést követően fokozatosan megszűnjön a 13. havi nyugdíj. E politikai versengésben született ellátásnak sosem volt és most sincs meg a járulékforrása.

Adószakértői javaslat: ki minek örül? Cikk

Új szerepkörben mutatkoztak be Magyarország négy legnagyobb adótanácsadó cégének szakértői. Ezúttal nem elégedtek meg azzal, hogy ügyfeleiket a meglévő adóelőírások közti eligazodásban, illetve az adómegtakarításban segítsék. A versenyképesség javítását, a foglalkoztatás bővítését és a feketegazdaság visszaszorítását remélik. A HVG cikkét olvashatják.

Mit nyújt a munkanélküliségre köthető biztosítás? Cikk

Főként a felsőfokú végzettségűek érdeklődnek az állásuk elvesztésekor támaszt adó új biztosítás iránt. Effajta kockázat ellen korábban csak banki hitelfelvételhez kapcsolódva lehetett védekezni.

TEÁOR: még egy hónap van a módosításra Cikk

Szűk egy hónapja maradt a cégeknek és az egyéni vállalkozóknak arra, hogy igazodjanak az új TEÁOR-besorolásokhoz, és módosítsák alapirataikat.

Adóreform-dilemmák: egy a kulcs? Cikk

A különböző forrásokból származó jövedelmekre egységesen érvényes egykulcsos adó mellett érvel cikkünk szerzője, aki személyes felelősséget is érez a követett adópolitika gazdasági és morális következményeiért.

Fordított ráfázás: kapcsolt vállalkozások, devizaügyletek Cikk

Egy teljesen újraírt törvény gyakran kettős hatással jár: a kiiktatott régi hibák és értelmezési nehézségek helyére többnyire mások, újabbak lépnek.

Megvásárolható a HVG adókülönszáma, hamarosan CD- változatban is! Cikk

A különszámban összefoglaljuk a 2008 januárjától érvénybe lépő adószabályokat, teljes terjedelmében - a változtatásokkal egységes szerkezetben - közöljük a nyolc legfontosabb adótörvényt, pénzügyminisztériumi és más adószakértők közreműködésével összeállított magyarázatokkal, példákkal, külön figyelmet szentelve az új regulákra. Reméljük, különszámunkat haszonnal forgatják.

Teherelosztó - lesz-e ingatlanadó? Cikk

A méltányosabb közteherviselés érdekében indokolt lenne az ingatlanadó bevezetése, a büdzsé azonban egyelőre jól elvan nélküle. Ezért aztán kérdéses, lesz-e ilyen adó 2008-tól.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close