55 találat a(z) HVG cimkére

Ki lesz a PénzSztár? Már csak egy hónap a végső döntésig Cikk

Kiderült, melyik hét csapat került az első országos középiskolai pénzügyi-gazdasági verseny, a PénzSztár december 5-ei döntőjébe. A hét magyarországi régióban november 21-én lebonyolított középdöntőben írásbeli és szóbeli feladatokat, valamint játékos helyzetgyakorlatokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek.

Most eldől, mit tudnak a pénzügyekről a középiskolások Cikk

Összesen 1120 négyfős, 14–20 éves középiskolásokból álló csapat részvételével, október 10-én egy internetes előselejtezővel elindul a harc a fejenként 100 ezer forintból, egy-egy okostelefonból és további értékes ajándékokból álló fődíjért a PénzSztár nevű, Első Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Versenyen.

Nyugdíjszámítás: mennyit érnek a külföldön ledolgozott évek? Cikk

Országa válogatja, hogy munkavégzés vagy – bizonyos feltételekkel – már az ott-tartózkodás is nyugdíjra jogosítja-e a külföldit, például a magyar állampolgárt. A HVG hetilap összefoglalta a különböző ország-csoportokra vonatkozó szabályokat.

Jön a harmadik megszorítócsomag Cikk

Pár héten belül a harmadik megszorítócsomagot kell összeállítania a kormánynak, miután múlt pénteken kiderült: az Európai Bizottság kételkedik a két nappal korábban bejelentett 367 milliárd forintos pakk eredményességében.

HVG-Nexon Munkajog konferencia Esemény

Mi várhat a korengedményes és rokkant nyugdíjasokra? Cikk

Jogos engedmények és indokolatlan kiváltságok egyaránt akadnak a korhatár alatti nyugdíjazás szabályaiban. Az Orbán-kormány által elhatározott felülvizsgálatuk indokolt, elvégre finanszírozásuk egyre nehezebb, a kiugró kivételek pedig társadalmi feszültséget gerjesztenek. A konfliktusok a vesztesek érdeksérelmei miatt sem úszhatók meg.

Az adó, ami többet kerülhet, mint amennyi bevételt hoz Cikk

Megháromszorozná a termékdíjként beszedett adókat Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár. A kormány egyelőre nem vevő a hulladékfronton galibával fenyegető ötletre.

A Ludas Matyi-adó és a válság: érintettség és felháborodás Cikk

Az EU szigorában bíznak a különadó kivetésén felháborodott távközlési, energia- és kiskereskedelmi cégek. A többletteher miatt nemcsak beruházások elmaradása, de a kisebb szolgáltatók bedőlése is várható.

Tevékenységre jellemző kereset: mi vele a gond? Cikk

Utolsó reményként adótanácsadók és érdekképviseletek a kormányfőtől kérik, hogy törölje el a főállású vállalkozók adó- és járulékalapjára vonatkozó szabályokat.

Mi lesz az üdülési csekk helyett? Cikk

Egyetlen tollvonással megszünteti a kormány az üdülési csekkből az utóbbi egy évtizedben virágzó bizniszt építő Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt, hogy a busás haszonnal járó üzletet saját érdekkörébe csatornázza.

Bankadó kivételekkel: kinek mennyi különadót kell fizetni? Cikk

Sértheti a versenysemlegességet, hogy több biztosítónak nem kell különadót fizetnie. Azok viszont, akiknek viselniük kell a sarcot, ebből várhatóan mintegy 80 milliárd forintot az ügyfeleiken vasalnak be.

Adó- és illetékváltozások: mi módosul és hogyan? Cikk

Az Országgyűlés már le is zavarta a múlt pénteken benyújtott adó- és illetékváltoztatások általános és részletes vitáját. A módosításokból a büdzsé jön ki jól.

Adókivetés válság után: különadó a bankokra Cikk

Amerikában a bankokra kivetett különadóval, Európában a bankárprémiumok felének elvonásával próbálják visszaszerezni a pénzügyi mentőakció költségeit és önmérsékletre késztetni a szektort - írja a HVG.

Fizetésképtelen cégek: új piac a rosszhiszemű alapítóknak Cikk

A válság sokak szerint újabb lendületet adott a jogi szabályozás foghíjait kihasználó cégeltüntetőknek. Bár egyre több a kritikus hang, továbbra sincs törvényalkotói szándék a helyzet orvoslására.

Ingatlanadó: arányos közteherviselés? Cikk

Populista ingatlanadót tervez bevezetni a kormány a „fizessenek a gazdagok” ösztönökre apellálva. Kacsalábon forgónak csak ritkán nevezhető, 30 millió forintnál értékesebb otthon a lakásállomány mindössze 4,5 százaléka.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close