hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

APEH: regionális főigazgató lesz az elnökhelyettesből

  • MTI

Varga Lászlóné, az APEH korábbi elnökhelyettese látja el a Nyugat-dunántúli Regionális Főigazgatóság vezetői tisztségét október 1-jétől, győri székhellyel - közölték a szervezeti átalakítás részleteit ismertető sajtótájékoztatón hétfőn Győrött.

A most létrehozott Győr-Moson-Sopron megyei igazgatóság vezetésére Horváth Szabolcs kapott megbízást. Varga Lászlóné ezúttal regionális főigazgatóként tért vissza Győrbe. A szakember ugyanis korábban az APEH Győr megyei igazgatója volt, s ebből a pozíciójából került az országos szervezet elnökhelyettesi tisztségébe. 

A főigazgató a sajtótájékoztatón elmondta: az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal október 1-jétől háromszintű szervezetként működik. Az elvi irányítás a hivatal központjában történik, a szakmai koordináció, a hatósági tevékenység, az adóbevétel tervezése és a másodfokú ügyek intézése regionális szintre kerül. Az első fokú adóigazgatási tevékenységet pedig a megyei igazgatóságok végzik.
    
Az átszervezéssel letisztultabb profil alakul ki, a felelősségi viszonyok egyértelműbbek, a vezetési szintek elkülönülnek - mutatott rá a főigazgató. Hozzátette: a megyei szintek felállításával az adózókhoz közelebb kerül a hivatal.
   
Horváth Szabolcs megyei igazgató az ellenőrzési feladatokról szólva kiemelte: határozottan kívánnak fellépni azokkal szemben, akik megpróbálnak az adózási szabályok alól kitérni.
   
Varga Lászlóné kitért arra, hogy 2011. január 1-jétől nagyobb szervezeti átalakulás kezdődik: az APEH a Vám és Pénzügyőrséggel egyesül. Ennek révén a költségvetési bevételek beszedése egy szervezetbe koncentrálódik.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Növénybiztosítás díjbekérő, számla?

Nagy Norbert

adószakértő

Autóbérlés 3. országbelinek

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink