hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

APEH-razzia: tizennyolc milliós adóbírság és üzletbezárások

  • MTI

Közel tizennyolc millió forint bírság kiszabása várható az adóellenőrök nyári akciója alapján a Nyugat-Dunántúlon - tájékoztatott az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága.

Az augusztus második felében lezárult ellenőrzések megállapítása, hogy a "szokásosat meghaladja"  azoknak az száma, akik nyugta- és számlaadás kötelezettségüknek nem tettek eleget.  Az erre irányuló ellenőrzések során a vállalkozók több mint 44 százaléka "elfelejtett" nyugtát, illetve számlát adni. Egy Balaton parti akciójuk során pedig a bevételt eltitkolók, azaz a nyugtát nem adók aránya közelítette az 57 százalékot. Az ellenőrzések a régióban működő, jelentős idegenforgalmat bonyolító adózókra terjedtek ki. Nem egészen egy hónap alatt 275 ellenőrzést végeztek a szakemberek a vásárok és a piacok  környékén, továbbá a különféle nyári fesztiválokon, ahol a szezonális termékeket árusítókra fókuszáltak. Változás a korábbiakhoz képest, hogy jelentősen visszaesett az alkalmi ( egyszerűsített) foglalkoztatás. Helyette a munkaadók napi 2-4 órás, állandó jellegű munkaviszonyra jelentik be a munkavállalókat. A foglalkoztatás szabályainak megsértése miatt  tizenkilenc esetben üzletbezárásra kerül sor - ismertette közleményében az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága.

 

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vagyonkezelési díj kiegyenlítése kezelt vagyonból

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Nulla forintos számla befogadása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink