hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az MSZP segítséget ajánl az APEH-nak Kövér Szilárd eltűnt cége megtalálásához

  • MTI

Az MSZP azt javasolja az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak (APEH), hogy ha meg akarja találni a százmilliós adótartozást felhalmozó Kövér Szilárd eltűnt cégét és vezetőit, akkor olvassanak újságot.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője szerdán azt közölte, segítenek az APEH-nak a százmilliókat megtalálni. Kövér Szilárd eltűnt cégét és vezetőit keressék Meggyes Tamásnak, Esztergom fideszes polgármesterének a kabinetirodáján - mondta. A közleményben a kormánypárti képviselő emlékeztetett arra, hogy a több mint százmillió forint adóval és a munkásai bérével is elmaradásban lévő Királyi Magyar Egyetemi Nyomda Rt. tulajdonosa a MED 21 Kft.
Hozzátette: a MED 21 igazgatója az a Bakos Erika, aki Kövér Szilárd felesége, Kövér Szilárd pedig a Fidesz választmányi elnökének, Kövér Lászlónak a testvére.
Török Zsolt a közleményben felidézte a Népszabadság című napilap júniusi írását, mely szerint nem találja a székhelyén a bíróság a megszüntetési eljárás alatt álló MED 21 Kft.-t. A lap arról is beszámolt, hogy a Magyar Nyomdaügynökség Zrt., amelynek jogelődjei a Mahir Nyomda Rt., a Zenith Nyomda Rt. és a Királyi Magyar Egyetemi Nyomda Rt., szerepel azon az APEH-listán, amely a 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező cégeket összesíti.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Műtéti költség adózása munkaviszonyban

Nagy Norbert

adószakértő

Részmunkaidőre váltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Cégautóval kapcsolatos áfalevonás.

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink