74 találat a(z) 2024-es változások cimkére

24 törvényt módosítana egy agrár tárgyú törvényjavaslat Cikk

November 14-én éjjel nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló, T/6075. számú törvényjavaslatot.

Adócsomag: alanyi áfamentességgel kapcsolatos változások, új szabályok Cikk

Az új adócsomag differenciálja az alanyi adómentesség szabályait a tekintetben, hogy belföldi társaságról vagy belföldi székhellyel nem rendelkező adóalanyról van-e szó, továbbá lehetővé teszi alanyi adómentesség választását más közösségi tagállamban. Cikkünkben az új szabályok részleteit ismertetjük.

Jöhet az épületek kötelező szervizkönyve és a műemléki adókedvezmény Cikk

Az új építészeti törvény átdolgozott javaslatát a múlt héten bocsátotta társadalmi egyeztetésre a tárca, amely csütörtökön már le is zárul. Ha még az őszi ülésszakban elfogadja a parlament, akkor több lépcsőben 2024. és 2027. július 1. között lép hatályba – írja a nepszava.hu.

Szeptember 25-én kezdődik a parlament őszi ülésszaka Cikk

Továbbra is 18 törvényjavaslat szerepel a kormány Országgyűlésnek megküldött őszi törvényalkotási programjában.

Megjelent a szeptemberi VálaszAdó Cikk

Ősszel – a hírek szerint – újabb adócsomag várható, melynek részleteiről ezúttal is megtalálják majd írásainkat az adozona.hu-n. Addig is maradt még szemezgetni való a nyári adócsomagból – szeptemberi VálaszAdónkban az adóhatósági végrehajtás és néhány szja-szabály változásait ismertetjük.

Szeptember 25-én kezdődhet a parlament őszi ülésszaka Cikk

Egyelőre 18 törvényjavaslat szerepel az Országgyűlés őszi, a Népszava információi szerint szeptember 25-én kezdődő ülésszakának programjában, ám jelenleg nincs közöttük Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálása – írja a nepszava.hu.

Figyelem! Az élelmiszer-vállalkozásokat is érinti az új kiberbiztonsági törvény Cikk

Az élelmiszer-vállalkozások egy részére is vonatkoznak a 2024. 01. 01-jétől életbe lépő kiberbiztonsági szabályok. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy időben tájékozódjanak kötelezettségeikről – írja honlapján a Nébih.

Új szabályok az iparűzési adózásban 2024-től Cikk

2023. július 14-én hirdették ki a 2023. évi LIX. törvényt, mely – számos adótörvény-változás mellett – 2024. január 1-jétől új szabályokat hoz az iparűzési adózás területén is.

Módosul a Ptk. – a leválás mint új jogintézmény Cikk

2023. június 21-én, a 2023/89. számú Magyar Közlönyben jelent meg az Országgyűlés által újonnan elfogadott, a gazdaság versenyképességének növelése érdekében történő törvénymódosításokról szóló 2023. évi XXXIX. törvény, mely több fontos jogszabályt, köztük a polgári törvénykönyvet is módosítja.

CT- és MR-vizsgálatok államosítása: növekedhetnek a várólisták Cikk

„A hatástanulmányokkal megalapozott, szakmai konszenzusos döntéshozatalt megkerülő államosítás tovább ronthatja a diagnosztikában és a járóbeteg-szakellátásban már jelenleg is kritikus mértékű szakemberhiányt, mindez növelheti a várólistákat, rontja a daganatos, a mozgásszervi, valamint a szív- érrendszeri betegek gyógyulási esélyeit, és még több beteget kényszerít a magánellátásba.” Így reagált a Magyar Orvosi Kamara (MOK) arra, hogy a költségvetést megalapozó törvénybe illesztve váratlanul, az utolsó pillanatban, szakmai egyeztetés nélkül az egészségügy működését jelentősen érintő módosításokat fogadott el az Országgyűlés hétfőn – írja a nepszava.hu.

Folytatódik a költségvetés vitája a parlamentben Cikk

Folytatódik a 2024-es költségvetési törvényjavaslat általános vitája szerdán az Országgyűlésben.

Tervezett változások a számvitelről szóló törvényben Cikk

Írásunkban a Kormány nevében június 6-án benyújtott T/4243. törvényjavaslatnak a számvitelről szóló 2000. évi C. törvényben (számviteli törvény) tervezett változtatásait mutatjuk be.

Benyújtották a 2024-es költségvetést megalapozó törvényjavaslatot, benne 55 jogszabály módosításával Cikk

Június 6-án éjjel, 23 óra 07 perckor benyújtották a parlament elé a Magyarország 2024. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló T/4254. számú törvényjavaslatot.

Az USA felmondta a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt – nincs visszaút Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közzétette honlapján, hogy bár az Amerikai Egyesült Államok tavaly júliusban értesítette Magyarországot, hogy felmondja a két ország között fennálló kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt, a megszűnő megállapodás rendelkezései az adó megállapítása tekintetében 2023. december 31-éig még alkalmazhatók, azaz az idén év végéig keletkezett jövedelmek adójogi kezelésében nincs változás. Jövőre azonban nagy változások elé néznek az amerikai érdekeltséggel rendelkező cégek és magánszemélyek – hívta fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Víztakarékossági program

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink